En vanlig kväll


Jaha, ännu en kväll börjar lida mot sitt slut, skönt säger vi då! Jag och Olle har allt fått lite gjort idag. Förutom att vi var i stan på förmiddagen så har vi även rensat i både min och Olle garderob. Olle har verkligen sjukt mycket kläder. Han växer som ogräs (ett sött sådant) och värst av allt är ju att han inte hinner använda kläderna innan man får lägga undan dem. Lite tråkigt men vem har det inte så? Jag har både slängt och packat för att ge bort. Det känns inte så kul att ha saker liggande sen innan graviditeten. Det är inte jag längre. Dem sitter ju som korvskinn dessutom så väck med skiten! Vi har varit ute och försökt suga i oss lite vårsol dessutom. Olle bara älskar att leka i snön. Han tar sats, försöker springa och trillar rätt ner i snödrivorna. Det är hans grej det! På tal om att springa, man ser verkligen att han försöker men istället för att öka på stegen så lyfter han benen högre så det går inte så mycket snabbare ändå. Han ser dock fantastiskt söt ut. Det gör han ju alltid iochförsig:)
 
Imorgon skall Jonas vara hemma med Olle. Jag skall försöka mig på det där med älgjakt en gång till innan säsongen tar slut. Vi får se hur det går. Håller tummarna för goda resultat såklart. Vi har det verkligen segt med älg. Det har vi alltid på vintern.. Vinterbete = 0.
 
Kanske dags att ta kväll för imorgon skall jag upp någon timme tidigare än vanligt. Skall bara göra alla kvällsbestyr först. Att man aldrig kommer i säng i tid. Suck! 

Spenderat & fyndat

 
Idag gick vi upp rätt tidigt. Jonas, Olle och jag har varit i stan och handlat. Vi började på IcaMaxi. Lagom kul men det skall göras det oxå.
Efter Ica hälsade vi på en snabbas på jobbet. Olle tyckte inte alls att det var roligt. Han lekte med telefonen. Den hittade vi även i vagnen när vi skulle åka hem så förlåt jobbet för att ni inte hade fått några samtal under ett par timmar.
Vi har även fyndat lite till Olle. På Åhléns hittade vi lite vinterkläder på rean och det passar perfekt. I dagistider går det ju åt ett och ett annat klädesplagg.
 
Overall ord.pris 699:- Nu: 249:-
Thermobyxor ord. Pris 349:- Nu: 99:-
Skor ord. Pris 399:- Nu: 125:-
Mössa ord. Pris 99:- Nu: 10:-
 
Vilka klipp!! Det kan man ju inte ens motstå. Det är ju inte säkert att sakerna passar till nästa år. Kläderna gör säkert det men skorna får vi se. För den pengen gör det inte så mycket om dem inte passar dock.
 
Vi köpte även ett par t-shirts och strumpor till liten. Sånt går åt som smör här.
Handlade även hem min hushållsvåg jag fick pengar till i födelsedagspresent. Jag har spanat länge på den hör vågen men nu står den här äntligen! 

Diabetes

Som rubriken lyder tänkte jag nämna om denna förbannade sjukdom diabetes.
Sjukdomen som för nästan 20 år sedan drabbade min pappa. Diabetes typ 1. För er som inte vet så finns det olika typer av sjukdomen. Typ 1 och typ 2.
Typ 1 drabbar nästan uteslutande barn och kontrolleras med hjälp av insulin samt en blodsockermätare. Insulin kan man ta i olika former. Med hjälp av sprutor, pump m.m. Typ 2 drabbar ofta äldre personer (åldersdiabetes). Typ 2 har man även som gravid när man får graviditetsdiabetes. Varför man får typ 2 diabetes beror ofta på övervikt och är någonting man kan rå över själv. Sund kost och mycket motion brukar hålla kroppen i shack. Det finns självklart andra faktorer som spelar in och allt hänger inte på hur man lever. Typ 1 och typ 2 hänger inte ihop med varandra.
 
När min pappa blev sjuk så märkte inte jag så mycket. Man lever ju i princip ett vanligt liv så som alla andra. Skillnaden jämfört med friska människor är att man har tider att passa, man skall försöka beräkna hur många enheter insulin man skall ta beroende på vad man skall göra och liknande. I våran familj har det alltid varit frukost 08.30, lunch 12.30 och middag 16.30. Min pappa är väldigt duktig på att sköta sin mat. Han äter absolut aldrig socker, dricker aldrig läsk, mjölk eller liknande och är väldigt hård på sina mattider. Men ibland, som idag exempelvis så har vi varit i skogen. Han har ju legat still länge och har precis i dagarna börjat motionera. När han vet att han skall gå så måste han ta färre enheter med insulin annars sjunker han i blodsockret. Lätt förklarat så ju mer energi han gör åt, desto mindre insulin måste han ta. Idag gick han kanske en och en halv timme med Bella. Vi åkte hem direkt efter att vi kommit ur skogen och väl hemma dimper han i blodsocker. Han tyckte att han tagit lite insulin och därav skulle klara att gå vilket kanske stämmer men inte idag. Idag funkade det inte. Han fick i sig sina dextrosol och steg i blodsockret. Alltså, det här händer titt som tätt och vissa perioder mer eller mindre ofta. problemet är att det är inte alltid han känner av dem själv. 
 
Min relation till sjukdomen:
Jag har ju sett min pappa fruktansvärt många gånger med lågt blodsocker. För er som inte vet kan det te sig på olika vis. Jag märker på honom bara av att se honom, höra honom säga hej i telefonen, när jag kommer in i huset. Jag vet inte vad det beror på men han behöver inte säga ett knyst försen jag förstår att han inte mår bra. 
Andra människor skulle kunna uppfatta honom som onykter, pratsam, trött eller extra glad. Ofta märker inte andra människor att han ligger lågt. Hemma där han känner sig trygg kan han bli arg, han kan spänna kroppen, han slänger sockerbitar och spottar dem i hela huset, han kan säga fula ord eller bli trött. Det kan självklart utspela sig på flera sätt men det är det mest vanliga. Han har puttat in mamma i kylen... Ja, för dem som inte vet kan det se jättekonstigt ut. Det värsta är att han inte har en aning om det själv efteråt. Han har inte en aning som vad han har sagt eller gjort.
 
Trots att jag har sett detta så många gånger tycker jag fortfarande att det är jobbigt. Jag tycker att det är lika jobbigt idag som jag tyckte för femton år sedan. Jag får så ont i magen och jag kan inte släppa tanken av hur det går den dagen vi inte är där. Jag tycker verkligen att det är jättejobbigt. Konstigt att man inte blir van efter så lång tid. Sen en tid tillbaka är pappa och ett par andra uppe och jobbar i Norrköping under veckorna. Jag tycker till och med att det är jobbigt att ringa till honom för skulle han ligga lågt vet jag att jag inte hinner åka Dit för att hjälpa honom. Nu finns det ofta folk som kan hjälpa till och ofta är farbror J med för han jobbar med samma sak. 
Tilläggas skall att det händer inte jätteofta att han ligger lågt när han är själv. Eller det gör det nog men då kan han ofta känna det själv. Han känner det så pass tidigt så att han kan ta hand om det själv Innan det går för långt lixom.
 
Förutom detta så lever vi självklart som vilken annan familj som helst. Det är bara något speciellt som finns med och vi aldrig kommer att komma ifrån. 
 
Det var inte menat som någon lektion och det finns jättemycket mer att säga men det får räcka. Jag behövde bara  ventilera mina tankar lite idag. 
 

Bebislek

Idag har jag och Olle haft bebislek här hemma. Som vanligt brukar vi ju träffas någon gång i veckan och idag var det våran tur. Vi bjöd på en köttfärssoppa och lite focaccia till det. Efterrätten var enkel med chokladsnittar och kaffe. Det var riktigt ös här hemma och alla barnen har varit ordentligt sysselsatta.
Tänkte försöka lägga upp lite bilder sen men det får bli kvällens projekt.
 
Igårkväll när jag hade gått och lagt mig var Jonas ute med hunden. Jag hörde att han gick och blåste i sina lockpipor. Helt plötsligt fick han syn på en räv ute på isen. Räven brydde sig inte alls om rävskall och drog åt annat håll. Jonas bytte till harskrik och räven kom som en avlöning. Han sprang förbi Jonas på 20 meter. Inte lätt att komma till skott med bara lockpipa som vapen dock. Smarto! Han sprang in, stövlade upp med skor, blötte ner halva huset och in i sovrummet för att berätta denna händelse. Han var helt till sig.. vansinningt roligt.
 

PC2 vs. Nordik predator mini

Jag hämtade upp Camilla klockan 15.15. Påpälsad och klar står hon full av förväntan och med spänning i blicken. Snöcamon på, hättorna neddragna och vi kör. Vi övar med våra lockpipor under de få minuterna i bilen och det låter...... Det låter förjävligt. Det får bära eller brista för ut, det skall vi. Spänningen stiger och vi hoppar ur bilen. Vi traskar ut och sätter oss ned. Vi sitter i Hjortebo, på ön. Camilla skall börja locka med pc2:an. Rävskall! Ljudet ekar över nejden och i andra omgången skär sig pipan ordentligt. Vi viker oss dubbla och hoppar upp och ned av skratt  när vi skall försöka komma över missljudet. Det går ett par minuter innan skallet ljuder igen. Hon kör en ramsa innan det är min tur att ta över med predatorpipan. Ångestfyllt harskrik! Camilla sitter och kollar över dem gamla mossarna, jag kollar västerut, ut över vägen och upp över åkrarna. Det är långt håll. Det enda vi ser på pass är en en bil som åker förbi. En resultatlös sittning. Vi traskar iväg och jag känner mig lite lättare än vad jag gjorde på vägen dit. Camilla undrar när vi kommer ut på vägen vart mina ben är?! Jaha, inte konstigt att jag tyckte det gick så smidigt att få med mig allting.
 
Dags för pass nummer två och vi åker vidare mot Yngsåsa.  
Vi kliver ur och har snabbt med oss alla våra saker. Vi har en bit att gå. Väl framme ser vi ut varsit pass. Det känns bra, här kommer det att smälla. Vi kör samma visa här, Camilla drar först en vals med rävskallet, jag fortsätter sedan med harskriket. Vi lockar en god stund. Jag hade inte fäst bössan på benstödet utan la framstocken rätt på fästet. I all iver åker bössan i backen. Den landar i mitt knä och pipan klarade sig från snön. Skönt, vi fortsätter till nästa plats.
 
Pass nummer tre, Näset.
Det börjar bra, jag skall hoppa över staketet, Camilla föreslår att vi går genom den öppna grinden. Bra tänkt! 
För att inte frångå våra principer så kör vi samma pip-blåsar-fördelning här. Jag hinner inte locka länge innan skottet ekar genom skogen. Det var Camilla som sköt. Jag ser inte åt hennes håll men jag väntar med iver. Vi bestämde tidigare att sköt vi så skulle vi inte locka vidare utan gå från platsen. Camilla hoppar upp och jag gör detsamma. Man skulle kunna säga att det var en räv, men att den sprang vidare. Skulle det funnits rävar i närheten så hade dem nog gjort detsamma. Så resonerade vi idag. Vi gick alltså tomhänta därifrån. Typiskt!
 
Mörkret började falla på men är man ute så är man. Vi valde att köra ett fjärde pass. Passet bakom ladugården.
Vi satt inte jättelänge för det blev mörkt. Det är svårt att få fokus när det varken är just eller mörkt. Det ena eller det andra går bra men inte när det är ett mellanting. Även härifrån gick vi resultatlösa. 
 
Vi hade iallafall en trevlig kväll. En kväll med många skratt, trevligt sällskap och mycket spänning.
Våra andra halvor satt hemma tillsammans och planerade sin kväll. Dem hade lagat jättegod mat. Kanske för att dem med gott samvete skulle få gå ut själva. Även deras kväll blev resultatlös. Dem sköt förvisso varsin igår så nu får rävarna vara, iallafall tills imorgonkväll. 

Matlagning vs. Soffhäng

Precis så funkar det hemma hos oss idag. Jonas står vis spisen och lagar mat medans jag ligger i soffan och latar mig. Jag vilar mig i form inför kvällens lockpass.
 
Igår kom mamma och pappa hit en sväng på eftermiddagen. Vi drack en slät kopp kaffe, pratade lite skit och träffades helt enkelt. Olle blev alldeles till sig och hade superkul. 
På kvällen skulle vi till Jonas lillasyster Anna. Knytkalas var det där och det var supertrevligt. Vi bakade en morotskaka som var uppskattad. Lite av problemer var bara att vi trodde det började klockan 19.00 men det var visst klockan 18.00... Ja, det var med nöd och näppe att vi hann dit. 
 
Vi åkte hem lagom tills att Olle skulle sova så vi var hemma redan klockan 21.00. Jonas sved om och åkte ut och lockade räv med Pontus. En resultatlös kväll. Kanske inte var hela världen dock för han lyckades puckla på en tidigare under dagen. Det var Tweety:n som gjorde det.
 
Ikäll skall jag och Camilla ut och locka. Nu börjar killarna bli lite oroliga över att vi faktiskt skall skjuta något. Haha, vi får väl se hur det går. Varken hon eller jag har direkt lockat innan. Jag har aldrig tyckt att det varit roligt men vi har ju kommit på att vi får lite ensamtid om vi oxå hittar på något. Med tanke på hur ofta killarna är ute så har vi lite att ta igen om man så säger. Jag skall blåsa i predator mini ikväll och C skall blåsa i pc2:an.. Jag har så fruktansvärt ont i min visdomstand så jag hade inte kunnat blåsa i den pipan. Vi återkommen med en 

Årsmöte och kvällsmys

Igårkväll var det dags för årsmöte i skytteföreningen. Själva mötet gick hyggligt fort och efteråt frossade vi på smörgåstårta. En trevlig kväll med mycket skratt, historier och lek för dem små. Det är så roligt i föreningen för det är verkligen alla de åldrar. Visst finns det äldre "gubbar" men majoriteten är nog nästan ungdomar - under 50 iallafall. 
 
Efter smörgåstårtan, när klockan närmade sig 21.30 fick vi gasa hem för att se farmen. Jag, Camilla och barnen iallafall. Jonas och Ola var ute och lockade räv. Barnen somnade rätt snart och vi hade en riktig myskväll med lite cider och massor av prat. Jag kom i säng först klockan två. Var ungefär lika trött när jag vaknade idag som jag var när jag somnade igår. Älgjakt stod på schemat idag men det var Jonas tur att åka. Jag och Olle är hemma och myser  istället. Rätt skönt ändå för det är -15 grader ute. Det värsta är att det är ju inte mycket bättre inne. När det blir för jäkligt får man gå in på toaletten där det är golvvärme, sätta på torktumlaren och tina till lite. Burr!
 
Vi skall oxå försöka hinne med att baka en morotskaka idag. Tack Pontus för den inspirationen!

Verminator Tweety

Jaha, nyss kom posten och var fanns i brevlådan tror ni? Som vanligt på fredagar droppar det ner ett paket, adresserat till Jonas. Vanligt förekommande avsändare är Racerback... Idag var det dock någon annan. Jag vet att han går och väntar på ett kikarsikte men det är för stort det för att få plats i det paketet. Det kändes lite suspekt och det var inte svårt att lista ut vad innehållet var. Behöver jag nämna att det var ännu en lockpipa. När jag undrar vad han skall ha den till så säger han att varje seriös lockjägare har minst 20 pipor. Löjligt! Mitt svar till det är ju att han borde lära sig blåsa ordentligt i två istället och få in lite rävar någon gång. Jag vet inte hur många gånger jag bett om ett fint skinn så jag kan göra mig en mössa men han kommer då aldrig hem med något. Luft och granflisor blir det inte mycket mössa av det kan jag lova. Jag får gå ut själv istället. Det är inte svårare än så!
Som jag nämnde i rubriken så damp det ned en Tweety. Inte helt olik syco Tweety som ni vet men skillnaden är att denna har ett helt membran. Ni får rätta mig om jag har fel men den ena har ett ångestfyllt fågelläte och den andra har ett ångestskrik av hare.
 
Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan skrev om Lyckas borttappade epilepsi-tablett som vi aldrig hittade. Vi hade aningar om att Olle hade fått i sig den. Men, nu är den återfunnen!! Igår städade jag lite ibland våra besticklådor och så låg den där bland alla påsklämmor. Fan så skönt rent ut sagt för det har jag haft ruskig ångest över. 
Lättnad!

En god natts sömn

Lilleman vaknade klockan 07 idag, pigg som en mört. Reste sig rätt upp och började babbla. Undra vad han säger egentligen? Jonas var och jagade gris inatt och var nog inte hemma försen klockan 04.00. Han var alltså inte jättepigg på att gå upp. Konstigt.
 
Har förövrigt en hund jag är trött på för tillfället. Jag blir så irriterad på Lycka. Hon skall ut precis hela tiden, springer runt och piper men väl ute gör hon inte ett skit. Hon bara står och tittar. Irriterande? Som satan! 
Jag har lite annat att göra än att kolla henne hela tiden. Hon har tagit dig friheter och stannar inte kvar på gräsmattan längre utan kan gärna gå till grannen och hälsa på. Ett annat otyg jag såg häromdagen var att hon sprang efter en bil. Inte helt lyckat med tanke på att folk kör som idioter här och man ser inte hunden bakom snövallarna. Det skall jag ta ur henne genast!! 
Förövrigt. Har någon tips på att få folk att sänka farten? Vi har ju vägen precis vid husknuten. Det är ju egentligen ingen riktig väg utan en väg som går bort till stallet och ett par andra hus.. Både hunden och Olle kan ju springa rätt ut om det skulle vara så. ge mig tips innan jag måste ta till drastiska åtgärder!

I säng redan

Ja, tänka sig. Klockan är bara 22 och jag ligger redan i sängen. Inte nog med det för jag har legat en halvtimme redan. Då kan man fundera och undra varför jag gör det? Jo, för att det var så fruktansvärt tråkigt på tv. I den stunden kom jag på att jag skall sätta mig framför datorn och göra en fotobok till Olle. Jag skall oxå försöka lägga in lite bilder på bloggen. Tror ni att detta förbannade internet funkar då eller? Nej, för varför skulle det göra det ederna ynka, lilla gång jag faktiskt tog mig tid och skulle sitta ner en stund. Blä för elektronik och sådan skit.
kanske skulle passa på att sova tidigt då när jag ändå ligger här.. Jag skriver inte ens något vettigt utan jag gör det bara för att. Menlöst! 

Fika på stan

Idag har jag och Olle tillsammans med Pontus, Nils, Johanna och Vincent agerat lattemorsor. Vi träffades på förmiddagen på kafé rosetten i Jönköping. Mysigt, lugnt fik med en lekhörna. Inte för att dem var där så mycket men försöka går ju alltid. Efter att vi hade smällt i oss en och en annan kaka så fick vi lov att kompensera det med en promenad runt Munksjön. Det var rätt kallt ute men skönt ändå. Gött att bara promenera och tjöta lite.
Efter promenaden åkte jag och Olle till Jocke på Fiskecenter. Mitt jobb alltså.. Tjötade på i ytterligare ett par timmar och så hade vi avverkat den dagen oxå.
 
Bättre än så blir det inte idag..

Kokar soppa

Dagen har flutit på trots allt.. Olle och jag var ute och lekte en sväng innan. Hans grej är att springa gärnet rätt in i snöhögar och trilla handlöst framåt. Han tycker det är skitkul verkligen. Undra varför egentligen, personligen kan jag ju känna att det är rätt onödigt och kallt. Efter leken åkte vi hem till Camilla och barnen. Vi kom in på alla de möjliga djupa samtal, skönt att kunna prata om annat än lockjakt ibland:)
Vi blev bjudna på jättegoda våfflor och Jonas kom han oxå efter avslutat jobb. Vi var alltså full styrka. Olle åt våfflor med både glass och sylt. Ja, det hör inte till vardagen med sådana gottigheter men ibland får man göra undantag. Olle år själv så ni kan tänka hur han såg ut sen. Höll på att skämmas ihjäl på skyttet. Han hade sylt i öronen, glass i håret och var superskitig om tröjan. Stackars barn!
 
Tjejligan åkte egen bil till skyttet idag. Rallybilen, alltså ,V40:n. Inte lika farligt att sladda med sen som det är med V70:n. Eller sladda är kanske fel ord för det är ju en framhjulsdriven, tråkig bil men man får göra det bästa av det man har. Egentliten åkte vi själva för att öva på att locka. Blåser man inte i piporna på pass så gör man det i bilen. Så är det i den här familjen iallafall. Jag är så trött på att höra det där gnällande ljudet hela tiden. Det dras trudelutter i tid och otid i det här hushållet. Just i detta nu är det film på datorn på övervåningen... Jag vet Inte men Olle ligger oxå där uppe. Vi får se hur det slutar..
 
I skyttestugan var det fullt ös i vanlig ordning. Massor av kids som sköt och höll igång. Jättekul att se allas entusiasm. 
 
Ja, nu är det väl dags att ta kväll. Eller vad säger ni?

Tidig morgon

Olle har dem senaste veckorna vaknat redan vid 07.00. Han har dessutom somnat mellan 20.00-21.00 så det är ju helt okej. Sju är ju egentligen inte tidigt men mina dagar blir ju så sjukt långa. Jag kan vara trött och halvseg under dagen men jag somnar ju alltid onödigt sent av konstig anledning. Idag hoppade vi upp som aldrig förr och sprang ut och in i duschen. Sen åkte vi till Nässjö och Jonas jobb för att äta frukost tillsammans. Jättemysigt, varför gör jag inte det oftare? Olle tyckte det var jättekul att flirta med allt folk på jobbet och sprang i vanlig ordning runt och var charmig. Sötnöt!
 
Ja, nu är vi hemma och ugglar igen. Jag har ju verkligen tagit vara på den här tiden hemma tillsammans med Olle. När han var mindre kunde vi sitta hela dagarna och han kunde sova i min famn. Nu när han blivit större leker vi mycket och jag ägnar ju i princip all min tid åt att vara bara med honom. Snart är det dags för jobb. Ungefär två veckor kvar tills jag börjar jobba halvtid. Samtidigt som jag ser fram mot att jobba så grämer jag mig lite. Jag älskar ju att vara hemma med liten. 

Pottträning lite

Vi har haft potta ett tag. Mest för att den skall finnas den dagen då det är dags att börja med träningen. Nästan varje morgon sätter jag honom där efter att jag tagit av blöjan. Mest för att han skall sitta där och vänja sig, inte för att han skall kissa. Det skall va kul att gå på pottan, inte ångestfyllt. 
Nu ikväll när vi bytte bajsblöja såg han minst sagt lite kissenödig ut. Fram med pottan och mycket riktigt, mest kiss kom på golvet men vi han sätta honom där för ett ögonblick iallafall. Det blev lite hastigt och lustigt så han knep av men va tusan, en skvätt som täckte botten blev det iallafall. Duktig pojken minsann! 
 
Vi skulle äta kyckling och pastagratäng nu ikväll. Kycklingen smakade äckelpäckel och förstörde hela maten. Urk!
Jag är ju fortfarande hungrig men inte fan ställer vi oss och lagar ännu en maträtt. Fail!
 
 
 
Pontus, Nils & Olle under dagens förmiddagsfika

BFF Olle&Nils

Idag har Pontus & Nils varit här en sväng. Barnen har lekt, ja som vanligt var för sig. Nils blir lite rädd i Olles närhet. Stackars barn. Pontus hade även bakat en gudomligt god morotskaka som vi mumsade på. Ruskigt gott faktiskt. Det skulle man ju göra oftare för det är ju rätt lätt faktiskt.
 
Har förövrigt haft en lugn dag. Rätt tråkig faktiskt.. Efter att lekkompisen åkte hem har vi inte gjort ett skit. Var sugen på att gå ut men snön har stått på tvären idag. Riktigt mycket snö här nu. Nu hade det lixom inte gjort någonting med vår.
 
Låg och läste lite i min blogg igår. Skrev rätt intensivt i början, när jag var i Kanada. Kul att friska upp sitt minne, drömma sig tillbaka och kolla på bilderna. Vilken natur Alltså. Om jag inte vinner på lotto så kommer jag inte kunna åka tillbaka dit. Jag har ju ändå varit där två gånger - fyra månader så det är kanske dags att åka någon annan stans den dagen det skulle bli aktuellt.
 
Måste nämna det här med varg igen.. Jag skall inte prata mer om det än shit va ensidiga dessa "vargkramare" är. Kanske inte för intet dem just kallas vargkramare Förvisso. Jag ser på Facebook inlägg från #svenska rovdjursföringen Ibland. Tacka Gud för att alla inte tycker som dem. 
 

Blötsnö

Idag har jag och Olle varit hos Emma & Nellie. Lotta & Irma, Pontus & Nils var oxå där. Barnen lekte för fulla muggar med alla Nellies leksaker. Dem hade jättekul, inte med varandra men dem leker mycket bra var för sig när det är flera barn omkring. Roligt är oxå att dem skall ta varandras leksaker jämt. Olle bara går och tar, han skall ha lixom. Nellie sitter och blänger och ger arga blicken på den som tar, Irma skyddar sitt och sitter som ett frågetecken när hon blir av med leksaken och Nils tar tillbaka eller leker med annat helt enkelt. Dessa barn så söta dem är. Jättegott fika fick vi dessutom. Har lagt av med promenader sen några veckor tillbaka. Alldeles för mycket snö för att det skall gå att ta sig fram. Inte bra för figuren det här med allt fika hela tiden. 
 
På vägen hem var det riktigt halt ute. Inte så konstigt kanske... Typ 300 meter innan vårat hus hade det hänt en olycka så jag kom inte förbi. Fick ta varvet runt sjön vilket var helt onödigt. Det är ju verkligen landet och det var ingen som hade plogat sedan morgonen.... Vart tog vägen vägen lixom? Nätt och jämt tog jag mig runt iallafall. Lagom när jag kom hem såg jag att dem släppte på trafiken igen. Lyckat!
 
Jag och Olle har haft myskväll. Han var supertrött runt 20-21 tiden och satt still i mitt knä. Hade ju hoppats på att han skulle somna men icke, han fick på något vis ny energi och kom igång och lekte för fulla muggar. 
Nu fick Jonas ta över en sväng så jag hann blogga ett ögonblick. 

Ännu mera överraskning

Igår var vi hemma runt 18-tiden ifrån Smögen. Hoppade i min fula onepiece, trädde på mitt gummiband om pannan och gick här hemma osminkad och halvsunkig. Jonas smög runt och tände ljus, städade och var allmänt lugn. Helt plötsligt knackar det på dörren. Här mitt ute i ingenstans och dörren öppnas och där stod två skönsjungande damer med vin, blommor och snacks i högsta hugg. Vilken överraskning, den förväntade jag mig inte alls. Sarah & Thessan kom på besök. Mina bästa barndomsvänner och tidigare grännabor. 
Vi som pratar om allt och skrattar så vi inte kan andas. 
 
Jag hade varma mackor i ugnen och dem räckte gott till allesammans. Efteråt gick Jonas och la bästa Olle och vi dukade fram ost, kex, ölkorv, oliver och vin. Youtube, 90-tal och gamla minnen. Vi hade det verkligen jättetrevligt och satt uppe nästan till 02.30. Tack mina underbara, fina vänner och tack min bästa Jonas för allt du ordnar för mig. 
 
Jag låg vaken ett tag, kollade Facebook och annan sådanadär skit. Olle vaknade vid 03.00 så han hämtade jag in till oss innan det var dags att sluta de gröna. Kan säga som såhär, jag var inte jättpigg på att gå upp när klockan ringde vid 05.30 idag. Älgjakt stod på agendan och det var bara att pallra sig upp. Nu ikväll skulle vi till mamma och pappa på middag dessutom så jag drog med resten av familjen till Gränna i denna arla morgonstund. 
 
Jakten gick sådär, Lycka löper så hon fick stå hemma idag men vi hade en annan kille (gubbe) på besök. Första såten sprang hon på en gris, andra såten sprang hon på gris och tredje såten fick hon äntligen upp. Jag gjorde bort mig lite och glömde min stol i bilen, lyckat när man skall stå i flera timmar. Dessutom var det ruggigt, äckligt blötsnö-väder och i princip hela jag var blöt. Jag skippade i vanlig ordning min jacka och hade bara fleecejacka. Drog över ett snöcamo oxå och det var ju skönt tills dess att jag var dyngsur. Men vad gör man, tur att man kan röra lite på sig nät man jagar med hund iallafall. Jag hörde ståndet hela tiden trots all denna snö. Dock var det aldrig nära mig så jag kunde hålla mig varm. Hunden fick tag på ko & kalv men kon gick ifrån och Helga skällde bara på kalven. Den stod rätt bra men vad hjälper det när dem såsmåningom hade vinglat över till grannen. ingen älg skjuten idag heller...
 
Kom hem lagom till halv5 och middag. Födelsedagsmiddag för mig och minsta lillasyster Therese som fyller 20 år idag. Grattis!!!! Smidigt att bli bjuden, skönt att slippa bjuda själv. Jag skall det en dag men jag tror vi väntar på att det skall bli lite varmare faktiskt så att vi kan vara ute. 
 
Jag föredrar ju mer att göra saker än att få saker i present. Önskade mig räkfrossa och familjemys av mamma och pappa så det tar vi en dag när farsgubben piggat på sig än lite mer. Man känner det nu, när han varit sjuk att man uppskattar ju att ses och göra saker tillsammans än alla dessa presenter. Jag ville ju ha en symaskin men jag väljer nog middag och räkor framför den faktiskt. Den kan jag köpa en annan dag. Räkfrossa, vad är det för present egentligen? Jag kan egentligen inte önska mig något bättre för jag älskar räkor!! Bättre och bättre, jag har ju varit på min stora 25-års present tillsammans med Jonas och den var ju ändå bäst såklart <3
Har förutom det jag redan skrivit fått ett jättefint, nytt mobilskal av lillasyster (mellan). Hon har sytt en uggla på fodralet. Det är så fint, jag älskar dessa moderna ugglor och det passar fröken fippelfinger som handen i handsken:), har även fått min efterlängtade, gräddvita hushållsvåg från cervera. Så snygg! Resten av släkten har jag inte träffat än men det trillar nog in en och en annan present till:) Får inte glömma att nämna alla vackra blommor jag har fått. Älskart! 
 
Tack till alla fina och underbara människor som firat och gratulerat mig den här helgen.

Smögen Havsbad

Nu skall ni få höra om min fantastiska födelsedags-överraskning.
I torsdags fick jag order om att packa en resväska. En väska till mig och en till Olle. Hunden skulle oxå ha med sig sitt. Finkläder skulle jag ha med mig men badkläderna kunde jag lämna hemma.
 
Igår på morgonen fick jag ett brev och i det stod det:
 
"Godmorgon älskling. Idag är det din dag och vi skall hitta på något som jag tror du kommer att tycka om..."
 
Plus detta fick jag veta att vi skulle åka omkring klockan 11. Vi åkte först och främst till min lillasysters jobb för att lämna av hunden. Märkligt, hon skulle alltså inte med. 
Efter att vi lämnat henne for vi runt i stan och ut mot Bankeryd och Jonas föräldrar. Vi åkte dock stora vägen och förbi alla avfarter (trodde jag). Vi skulle till Jonas föräldrar och där skulle vi lämna Olle. Det var jag inte alls beredd på men det gick jättebra. Han stormade in där som aldrig förr och gick in i lekrummet på en gång. Tilläggas skall att jag började gråta på vägen därifrån. Jobbigt att lämna bort liten trots att det faktiskt kan vara skönt ibland. 
 
Dags för nästa brev:
 
" Som du märker kommer vi att vara själva. Olle kommer att vara i säkra händer hos sin farmor och farfar. Och Lycka kommer att ha det bra hos Therese"
 
Breven flödade på under resans gång och vi styrde kosan mot Jönköping igen.
 
"Saken vi skall hitta på, har du pratat om tidigare... Du nämnde denna gången något om ont om pengar"
 
"Tyvärr har jag inte kunnat skramla ihop dessa pengar till denna roliga grej...Men vi kan nog göra något som liknar detta du så gärna ville"
 
"En ledtråd är fisk som vi (jag) så ofta pratar om.. En annan ledtråd är orange/rosa"
 
"Vad sägs om att äta lite gott..."
 
"Och då menar jag självklart lite skaldjur och annat som du gillar"
 
"På piren i Jönköping och sedan sova över på A6 vandrarhem, pengarna räckte inte längre. grattis på din 25-års dag"
 
Vid det här laget var jag jätteglad men vi var inte färdiga där..
 
"Klart att vi inte ska till A6 vandrarhem och sova där, vi skall nämligen sova på ett betydligt bättre och trevligare ställe"
 
"Vi skall nämligen till Smögen Havsbad och ha det gött Under två dagar. Jag älskar dig av hela mitt hjärta! Vi kanske inte har jättemycket pengar men man lever bara en gång och du fyller bara 25 en gång. Du sa ju till mig att 'kan vi inte åka till Smögen när vi har lite pengar över?' Jag bokade denna trevliga resa för ungefär tre veckor sedan, så det är inget bokat i sista stund. Bara så att du vet. Hoppas vi kommer få det trevligt i Smögen och glöm inte bort att jag älskar dig:)"
 
Förstår ni vilken fantastisk kille jag har? Jag grät som ett barn som tappat glassen ungefär. Jag blev så lycklig att han har ordnat och fixat bara för min skull. Vi skulle dessutom till en plats som vi har besökt innan och tycker jättemycket om.
 
Vi vände om och for till Smögen istället för Jönköping. Rätt mycket bättre.
Vi hade det jättemysigt verkligen och vi har haft det så bra. Badat, ätit sjukt god mat, promenerat, sovit och bara njutit av varandras sällskap. Att bara kunna ligga i sängen och titta på tv i fem minuter utan att någon hoppar på en var gudomligt. Balsam för själen. Idag på förmiddagen, efter frukost, bubbelbad och polvistelse fick jag även en massage i hela 40 minuter. Det gjorde oxå fantastiskt gott för både rygg och själ. 
 
Ni skulle bara veta hur bra min Jonas är. Det är han alltid men detta var något utöver det vanliga. Kärlek!
 
Olle hade haft det super hos farmor och farfar och han hade sysselsatt dem riktigt ordentligt må ni tro. Han blev iallafall glad när vi hämtade honom så det kändes skönt. Om än att det var skönt att vara borta så längtade vi hem till O något fruktansvärt idag.
 
<3
 
 
 
 
 

Nervositet

Idag fyller jag år. Hela 25 år och jag kan för mitt liv inte förstå hur snabbt tiden går. Herregud, jag fyllde ju nyss fyra och fick min orangea cykel. Tiden bara springer väg och skall det gå i den här takten så vill det till att jag tar tag i mina drömmar och idéer snart.
 
Jonas har ordnat en överraskning Idag. Eller, jag tror det iallafall. Det verkar som alla vet någonting utom jag. Jag är superspänd och sitter här med världens magont för att jag är så pIrrig. Graaa!
 
Skitbra fredag mina vänner
 

Intensiv afton

Äntligen hemkomna igen. När Jonas kom hem från jobbet fick jag en jättefin bukett med blommor. Vilken romantiker förstår ni. Jag som inte är lika romantisk och hade typ inte gjort någonting.. Eller jo, jag hade satt upp hjärtan på hela ytterdörren men fina kommentarer om Jonas. Det uppskattade han.
 
Vi åt en enkel middag bestående av kyckling, rotfruktsgrönsaker i ugnen med diverse tillbehör. Mumma! Tacka vet jag kött-kyckling, potatis och sås. Det är min stil det.
Efter middagen hastade vi iväg till skyttestugan. Byggdens metropol. Sköt lite för skojs skull. Idag var det skytte på löpande älg och dom vanligt är det lite med folk där då. Men inget mig emot, mer tid för mig.
efter skyttet åkte vi till Ola och Camilla och kollade farmen. Jonas skulle klippa sig oxå. Skitsnyggt blev det förresten. Bra jobbat Camilla!
 
inför imorgon har Jonas något riktigt lurt på G. Han har hållt på att fixa och dona i flera dagar och jag får inte veta någonting. Jag är ju superspänd på vad det kan vara för någonting. Jag har frågat om massor av saker men jag har inte fått fram ett knyst. Men, snart så! 
 
Godnatt mina vänner, önskar er en fortsatt trevlig alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Då var det den där tiden på året igen. Första alla hjärtans dag jag och Jonas firade tillsammans så åkte vi till Smögen. Vi bokade in en romantisk weekend på Smögen havsbad. Vi hade det riktigt lyxigt, bodde jättefint, åt god mat, behandlingar och bara unnade oss gott. I år är det andra bullar och jag vet inte ens om jag skall göra något speciellt. Jodå, god mat och mys får det väl bli åtminstone. Den där gången i Smögen hade jag köpt en härkila probunter lite jacka till J. Snacka om att han blev glad. Sådana vardagspresenter är oxå ett minne blott. Men åandrasidan så har vi ju våran Olle nu som förgyller våra dagar mer än alla presenter någonsin hade kunnat göra. 
Imorgon fyller jag år dessutom. Kommer ni ihåg det nu? Jag är nästan lite pirrig.. Det är jag aldrig annars men jag hoppas att vi hittar på någonting iallafall. Presenter kan vara men skaldjur skulle ju vara gott, eller ett resturangbesök, eller en symaskin. Ja, det får vi se helt enkelt.
 
Herregud, vet ni vad som precis hände? Jag satt i köket och lyssnade på Olle som stod och ryckte i grinden som är  i trappen. Inte mer med den för den kan han inte få upp. Tyckte dock att det var märkligt tyst i ett par sekunder. Inte konstigt för han har fått upp grinden och stod på översta trappsteget när jag såg honom. Jätteglad var han dessutom. Blev dock skrikfest när jag tog ner honom och han har gråtit för full hals. Nu gick vi dock upp och livet blev genast mycket lättare. 
 
Igår var ju Jonas ute och jagade gris igen. Han skulle ju inte vara borta så länge så jag låg och väntade på honom......till klockan 01.30. Behöver jag säga att jag är trött idag? Ja, det är ju bara att ta tjuren vid hornen för dagen skall flyta på iallafall. Olle somnade redan vid 20.00 igår så han var ju superpigg tidigt idag. Lyckat! För första gången somnade han i egen säng igår. Eller inte riktigt,  han somnade först i soffan men Han vaknade runt 23. Han var klarvaken men fortfarande trött så han låg och kollade på tv en stund. När jag sen bar upp honom la jag honom i egen säng och han höll på att skutta runt ett tag men somnade sen. Gött! Det brukar annars vara världens skrikkalas när det är dags fKristin egen säng. Just därför somnar han aldrig där. Jag skulle aldrig låta honom skrika sig till sömns. En metod jag tror är helt fel.
 
känns som vi varit vakna hur många timmar som helst, vi har redan hunnit med massor. 

Dagis

Idag har jag och Olle suttit hemma utan bil. Eller, vi har ju en bil till men vi har ingen bilbarnstol i den. Jag har faktiskt sällan behov av bilen så idag fick Jonas åka finbil till jobbet. 
Självklart var det ju skyttedag i skyttestugan idag. Det är klart när det är sportlov lixom. Camilla fick komma och hämta mig så vi kunde ta oss dit. Alltid kul med lite sällskap och inte behöva sitta själv där borta och frysa. På vägen hämtade vi upp Nova & Theo från dagis och passade ju på att hälsa på Olles avdelning. Tranan heter den. Dem hade full koll på att Olle snart skulle börja och det såg dem fram mot. Kul att se hur dem har det. Eller snart och snart... Det dröjer ju ett par månader än men ändå. Man ser verkligen att dagiset har varit med ett tag men det blir nog jättebra när det väl är dags. Dem är ute mycket oxå och det tycker jag om.
 
Spenderade en stund i skyttestugan men som vanligt är det så sjukt kallt där så man kan inte stanna så länge. Olle hade fullt upp med sina kompisar iallafall så det var ju roligt. Dem lekte och stojade i vanlig ordning.
Jonas hämtade upp mig och vi åkte hem för att äta lite kvällsmat. Det tog inte lång tid innan han viskade fram att han ville åka och jaga gris en sväng. Jodå, här sitter jag igen....själv. Han skulle dock inte vara borta så länge. Det är ju bra på tv ikväll och Olle är skittrött så jag kanske får lite ensamtid ändå. 

Rädd-Nils & Skrik-Olle

Idag på förmiddagen har Pontus & Nils varit här. Vi har fikat på kladdkaka och muffins. Det mest vanligt förekommande fikat i det här hushållet. Nils var inte alls på humör idag. Han var jättetrött och det blir inte bättre av att Olle går fram som en ångvält och tar Nils napp, sätter sig på honom och skriker ut sitt härskarskratt. Stackars barn. Olle är ju väldigt framåt och älskar när det kommer folk. Förstår att det kan bli lite mycket. När dem åkte igen tog det inte mer än fem minuter innan Olle hade somnat. Det tar ju på krafterna att leka med kompis.
 
Strax är det " en unge i minuten " på tv. Trots att det är repris och jag med all säkerhet har sett avsnittet förut så kan jag inte missa det idag. Det är så fantastiskt att titta på och vilken lycka. Jag har blivit superkänslig sen vi fick Olle. Jag gråter garanterat till det här programmet, jag gråter när Olle gör något framsteg, jag gråter till bygglov ja, listan kan göras lång.. 
 
ja, som vanligt hade jag något mer att skriva men det försvann. 

Bilder 2013

 
 
 
 
 
 
Mobilbild på Olle & Nils
 
 
Lycka & Bella 
 

Ingen ytterligare vargjakt

Nu kommer det ta hus i helvete. Undra vad som kommer hända efter beslutet att högsta domstolen inte kommer att pröva naturvårdsverkets överklagan. Jag väljer att sitta på håll och noggrant följa debatten. Jag har mina tankar, aningar och funderingar. Shit alltså... Vargkramarna jublar.... Men undra hur länge till. Jag har egentligen ingen aning om vad som kommer att hända nu. Däremot kan jag ju tänka hur påföljderna kommer att bli. 
Enough Said!
 
På spisen puttrar Mobergs champinjonsoppa. Jag vet att den har varit vanligt förekommande i ett par veckor men den är så fantastiskt god. Jonas är alldeles strax hemma från jobbet, gött. Jag hade egentligen tänkt att jaga räv ikväll men J hade ju innebandy idag så jag hinner inte ut innan mörkret helt enkelt. 
 
Idag sov jag och Olle ända till klockan var 09.30. Vi hade kanske sovit ännu längre om det inte hade varit för att hunden väckte oss. Hon såg väl något spännande genom fönstret och stod och skällde. Olle vaknade med världens ryck, satte dig upp och sa voff,voff. Söta, lilla unge.
kan säga att det var rätt skönt att sova så pass länge för jag har verkligen varit superpigg hela dagen. Dessvärre har jag inte tagit vara på energin och gjort något särskilt utan vi har mest tagit det lungt. Det har varit riktigt utåtvändes ute idag oxå och snöat ordentligt. Inget kul att leka då inte.

Dem måste väl skämta?

Idag har jag och Olle varit hemma hos Lotta, Johan och Irma. Självklart var flera kompisar där Nellie, Olivia & Linnèa. Olle trivdes bra i tjejmaffian. Jag menar fyra tjejer och en pojke, kan det bli bättre? 
Vi fick jättegott fika samt att dem fick leka av sig ordentligt. Super! Det tog inte många sekunder innan Olle hade somnat i bilen. Jättekul att titta på dem. Dem leker inte direkt med varandra utan mer var för sig men dem leker ju iallafall. Alla utan Olle typ som hittade en träningscykel i ett rum och den var ju rolig. Jag skojar inte om jag hämtade honom där inne femtio gånger. 
 
Idag på förmiddagen var pappa och minsta lillasyster Therese här och fikade. Dem hade med sig Semlor. Lite mycket att äta kan jag tycka men den var riktigt god. Pappa har ju varit sjuk ett par månader och det var faktiskt första gången han fick gå ut. Han var på sjukhuset på morgonen så därför fick han se sig omkring lite. För att göra visan kort så började det med att han hade sinnessjukt ont i nacken och huvudet en dag. In och ut på sjukan, mr-röntgen m.m. Helt plötsligt blev han inlagd och fick ligga där i nästan tre veckor. Förmodligen har han läckt ryggmärgsvätska vilket resulterade i att hjärnhinnan svullnade och gjorde att han hade så ont. Ryggläge började det med och nu när han är hemma så skall ha ta det lugnt. Helt sjukt, så mycket min pappa har varit hemma de sista månaderna det har han nog inte varit under hela mitt liv. Man inser nog att livet är rätt skört samt att jobbet inte betyder allt när man blir så pass dålig. Det var jättekul att träffas iallafall för trots att vi bor rätt nära varandra så har vi inte setts på flera veckor. 
 
Såg förresten något helt sjukt innan. Begravningståg & vargmanifestation. Vart är denna sjuka värld på väg egentligen? Vem kommer på sådanadär Ideèr? Ja, jag säger inte mer än att jag tycker att det är sjukt.
 
Skall försöka lägga upp lite bilder från leken idag. Det får bli kvällens projekt när jag återhämtat mig från maten.

Ja, då sitter man här igen...

Ikväll som många andra kvällar så sitter J och vakar på vildsvin. Månadens mörkaste dag men han hade hopp om det iallafall. Jag tycker verkligen att det är skitkul att vaka gris men aldrig att jag skulle åka iväg som Jonas utan att veta om dem ens varit framme det sista, om spridaren funkar och inte nog med det...Han sitter sjukt länge dessutom. Det har jag varken tålamod eller rumpa för. Jag hade oxå gärna jagat men jag orkar inte vända upp och ned på mitt dygn för jag har en dag imorgon oxå. Jag måste sova för annars blir jag helt koko nästkommande dag och det är de inte värt. Han passar ju gärna på att åka vereviga kväll när vi inte har något planerar och inte för det men jag får ju ta hand om allting annat... Och ibland, som ikväll när Olle precis somnat så kan jag tycka att det är lite opassande. Vad hände med mig och mitt liv lixom? Klockan är bara 23, jodå men jag har inte haft en sekund för mig själv idag och nu är det ju dags att sova. Ibland blir jag bara lite trött och ledsen över att inte jag orkar. De gånger jag har "ensamtid" så känner jag ofta inte för att åka någonstans. Jag vill ju vara hemma och bara ta det lite lugnt men det funkar ju inte riktigt så... Ja, min tid den kommer väl.
Vet ni? När jag träffade Jonas så tänkte jag såhär, Jippie! Han jagar inte. Det är nog det enda jag inte önskar att min pojkvän gör. det vill jag ha som eget intresse, en egen tillflyktsort och min egen grej. Jo, tjena... Vad fick jag? En nörd som inte gör annat. Tilläggas skall att han är underbar på alla vis och inte för någon i världen skulle jag byta.. Men han tycker att det är så sjukt roligt så jag blir nästan lite överkörd. Förvisso så säger jag ju ifrån (så det står härliga till ibland) men jag vet inte, det blir lixom ingen balans på något håll vad gällande den frågan. 
 
Iallafall, nog med bekymmer. Klockan 16.00 samlades vi i skyttestugan för storstädning. Jag tog disktrasan i högsta hugg och städade köket. Musbajs bigtime! Der blev iallafall jättefint och städat tillslut.
Det tog dock en stund och det var på håret att jag och Ola han åka och köpa pizza till fam. Fridell/Sandström/Hellström/Svahn innan 'så skall det låta' började. Vi mumsade hela gänget och Olle stank räkor som sjutton när vi hade ätit klart. Hans favorit på pizzan! Måste berätta om Olle när vi var i skyttestugan. Det var ju en del barn och dem sprang runt och lekte "datten" inne i skyttesalen. Olle var självklart med och sprang och jisses så det gick. Han hade det jättekul och var verkligen med. Han skrattade som bara den och var helt rosenröd om kinderna och andfådd när dem hade lekt för fullt en lång stund. Så härligt att se och jättekul att dem större barnen tycker om honom så pass mycket och att de verkligen låter honom vara med. Dem har fullt upp när Olle är med, dem kollar honom som hökar, springer efter honom, pysslar, leker och ser till så han inte rymmer Eller får tag i något olämpligt. Så fantastiskt.
 
Nu är det dags att krypa ner för idag. Imorgon stundar en ny dag.

Skyttestugan

Igår var vi på kalas. Jonas kusin Axel fyllde 13 år och självklart var vi tvungna att fira det. Taco- samt skinkpaj bjöds det på, jättegott. Olle spelade allan hela kvällen. Nog njuter han av all uppmärksamhet, med all rätt såklart. Förutom att han är fantastiskt söt så är han ju oerhört charmig därtill:) senkvällen spenderade vi hos Ola & Camilla för att fira att Camilla fyller år idag Grattis!
 
Olle har fullt upp här hemma idag. Han springer runt hunden och låtsat att hon jagar honom vilket hon absolut inte gör men Olle tror ju det och skrattar sådär riktigt gott och tycker att det är svinkul verkligen. Fantastiskt att se. För tillfället satte han sig i soffan och gosade ner sig. Sätter man sig frivilligt där så är man nog trött tror jag. Balansen blir urkass när han blir trött så det är nog bäst att han håller sig någorlunda still.
 
Snart skall jag åka till skyttestugan för idag har vi städdag. Jättekul, verkligen men man får ju faktiskt ställa upp. Man kan inte bara åka på de roliga aktiviteterna. Eller det kan man ju men det är inte riktigt schysst.
 
Nu står vi snart för en ny vecka och hoppas att den har något kul att bjuda på. Eller, det vet jag att den har men vi får se vad. Det vet jag däremot inte.. 

Middag

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll. Josefine, Ronny & Hampus tillsammans med Linda, Pontus & Nils var här på middag. Jättekul att träffa lite människor och kul för barnen att leka lite.
Vi åt helstekt fläskytterfilè, rotfruktsgrönsaker med tillbehör samt pannacotta till efterrätt. Enkelt gjort men ack så gott. Barnen lekte på som bara den. Inte direkt med varandra utan mer varförsig men det var inget gnäll eller kiv. Efter ett par timmar började det dock märkas att det var dags för sovtajm och välling-ligan satt som ljus och Drack ur sina nappflaskor. Jättekul att träffas iallafall.
 
Idag skulle vi egentligen ha jagat älg men hunföraren för dagen hade fått förhinder och Lycka löper och om hon jagar dåligt i vanliga fall så är det defenetivt inte bättre när hon löper iallafall. Och nu när jag sitter och kollar ut genom fönstret så är jag rätt glad att vi inte jagar. Sikt = 0. Snöar på rätt duktigt så att säga. 
 
 
 
 
 

Från det här till?

Ja, jag och mina systrar har haft en kväll full med minnen.Vi har skickat massor av gamla bilder till varandra. Shit va man såg ut fast åandrasidan tyckte man ju att man var snygg då.
 
Måste lägga upp några...
(fast jag väljer dem av finare slag)
 
 
Jag och Jonas rätt nykära
 
 
Kolla in hur smal jag var. Inte en bristning och inget överskott till skillnad mot idag då det väller över :)
 
 
Kunde ingen ha sagt åt mig. Det värsta är att detta inte är jättemånga år sedan.
 
 
Kolla in den stackarn.
 
 
Fina Lycka
 
 

Olle

Idag har det verkligen slagit mig hur stor Olle har blivit. Jag kan inte förstå att han har hunnit växa och bli så stor på den här korta tiden och sjukt vad dem lär sig snabbt.m allt jag gör skall Olle härma. Han springer runt och tjabblar i min telefon, han packar saker, han matar hunden, han leker med de mest udda saker och förstår hur allting funkar. Han förstår vilken tv-kontroll soM funkar för att stänga av tv:n och han stänga av både dator och cd-spelare. Helt otroligt intelligent. Kanske blir något av honom till skillnad från mamma och pappa.
Vi var ju rätt nöjda med att Olle började gå tidigt. Han var 10 månader när han stapplade iväg första gången. Kan ju säga att om jag då visste vad jag vet nu så hade jag inte puschat för det så tidigt. Dem har lite mer vilja än förstånd så att säga. Han drar ju ut stolarna i köket för att komma upp på både köksbord och diskbänk, han kan klättra över  grinden till trappan och utan problem ta sig ner från våran jättehöga säng. Jisses alltså! Han är oxå riktigt klåig och är på precis allting i hemmet. Det värsta är att han nästan når upp och kan öppna dörrar.. Ett par får han upp medans andra är lite svårare tack och lov. Vi har ju vissa rum han inte får vara i. Dels för att vi har ömtåliga saker och små saker som han absolut inte får komma åt. 
 
Jag kom på någonting skitbra att blogga om tidigare idag men jag har glömt bort vad det var... I vanlig ordning. Jag  har inte glömt bara en gång utan två gånger till och med. 
 
Idag har vi haft en städdag här hemma. Städdag=lyssna på musik, dansa och damma lite mellan varven. Blir inte så mycket gjort. Olle är rätt duktig på att hjälpa till, dock lite med fel saker. Han drar hellre fram än att plocka bort av konstig anledning. 
 
Nu har vi två-tre veckor kvar av säsongens älgjakt. Vi har ju inte haft panik med att skjuta våra kalvar för att vi har planerar att ta dem i februari. Så jävla skittypiskt att Lycka började löpa igår. Fan oxå, jag trodde att det skulle hålla sig till början av februari. Skit va lack jag blir. Men, sådant är livet för oss med tikar. Hon skall nog hinna med någOt släpp till iallafall. Jag hoppas det! Kommer hon inte igång till början av nästa säsong får jag lov att förtidspensionera henne. Jag kan inte ha en hund som inte funkar och det gör hon ju inte som det är nu. Jag antar ju att det beror på epilepsin. Himla tråkigt för jag har lagt så mycket tid på henne. Detta året har ihop inte fått så mycket tid som hon är värd men sådant är livet ibland. Nu står hoppet till lilla Bella istället. Hoppas att hon håller sig frisk Och funkar bra. 
 
Ja, får se om jag återkommer senare under kvällen.
 

Barnomsorg

Det var ett tag sedan vi sökte barnomsorg till Olle. Förra veckan fick vi en plats till vårat önskade dagis. Inom sju dagar var man tvungen att bekräfta att man ville ha platsen. Samtidigt som man bekräftar så skall man bifoga schema samt årsinkomst. Tjena tyckte jag och ringde upp och ställde lite frågor. Lite beroende på så har vi sagt att han skall börja dagis först i augusti men nu kanske vi behöver sätta honom där redan i april. Detta p.g.a ändrade scheman plus att Jonas inte kan gå hem på pappaledighet utan att säga till tre månader innan. iallafall så sa jag som det var till tanten där inne och hon kunde inte förstå att man inte visste. Dessutom jobbar ju Jonas 6-veckors schema som görs efterhand så det är ju inte sådär jättlätt att planera när man inte vet. Jag och den här tanten kom iallafall överens om att vi kunde dra på det lite för att det fanns gott om plats och vi behövde inte stressa. Bra tänkte jag, vilken lättnad. Men så idag ringer en annan tjej. Trevligare skall tilläggas och undrar varför vi inte har bekräftat dagisplatsen. Men vadå undrar jag.. Vi behövde ju inte göra det än. Då kläcker hon att det är jättemycket barn som står på tur så vill vi ha platsen var vi tvungna att säga ja idag. Jaha, jo men det fick vi ju göra då. Men va konstigt. Det gör mig riktigt förbannad att dem säger helt olika saker men ändå jobbar på samma plats.
 
Det värsta är att jag inte blev mindre irriterad senare under dagen, dock av annan orsak. Jag har gjort bort mig lite vad gällaned Lyckas medecin. Det har stått en burk i skåpet samt pillerdelaren med tabletter i och jag har trott att vi har massor av tabletter kvar I den här burken. Bara det lilla problemet att den var tom så jag fick ringa till veterinären för ny medecin. Berättade som det var och att jag behövde ny medecin lite snabbt. För det första påpekar hon hur dåligt det är av mig som inte ringer i tid.... Vilket jag håller med om men säger man det på ett sådant sätt? och för det andra så sa hon, men veterinären kanske vill ha in henne på en koll innan dem skriver ut mer. Jaha säger jag men den informationen har jag inte fått av någon. Jag vet att hon skall in på kontroll men det skall ju gå mer än ett år vilket det inte har gjort.. Hon var sjukt dryg och menade på att jag var tvungen att komma in på en kontroll idag eller imorgon,. Aldrig sa jag.. Dels för att jag inte har tid samt att vi tidigare har bestämt att jag tillsammans med veterinären skall komma överens om en tid när vi tycker det är lämpligt. Hon fick iallafall gå och fråga veterinären och när hon kom tillbaka sa hon: ja, du hade väldig tur idag för veterinären gav dig hundra tabletter till men sen måste du komma in med henne. Vadå en jävla tur? Hade det bara kommit till mig där och då så hade jag bett henne fara och flyga med sitt otroligt dåligt bemötande. Surkärring! 
 
Jag, Jonas och Olle har iallafall varit i stan ett par timmar idag. Hälsat på mitt jobb, shoppat en födelsedagspresent samt handlat på ICA maxi. Nu har jag degat ner mig i soffan, Olle sitter i hallen och leker med skor och Jonas är en sväng på jobbet. Lite bubbelvatten på det? Ja tack!
 
 

Farmen

Jag bara måste nämna tv-programmet farmen. Fan va lack jag blir. Jag kan inte säga att jag håller på någon eller eller egentligen bryr mig. Alla har de väl sina fel och brister men latare människa än denna Paul får man ju fan leta efter. Hur fan kan man ge sig in i leken om man inte kan vara med och leka? Rädd för ormar så därför kan han inte gå i trädgårdslandet, ont i ryggen så han inte kan Lia och koskräck så han inte kan mjölka? Han gör ju förutom det ingen annan heller. Herregud vilka människor det finns. Gött att han den där Rimon eller vad han nu hette är ute för större skitstövel får man ju leta efter... För att inte prats om Dolores, vilken hagga! Dem måste ju gräva djupt för att få tag på detta "bottenskrapet i en maggotburk". 
 
Måste dock ge lite cred för programmet 'efter tio' med Malou von Sivers. Vilket lyckat program. Dem tar upp så mycket lyckat, massor av intressanta Frågor och jisses så ofta jag gråter till det programmet. Det är så rörande och faktiskt ruskigt bra. Förut tyckte jag att det var ett tantprogram men är jag hemma så försöker jag snegla på det i den mån jag kan och hör skall väl tilläggas. Antingen har jag blivit mer tantig eller så har jag bara insett hur givande det är. 

Aktiv dag

Idag har vi haft ännu en fullspäckad dag. Jag, Olle och mamma har varit i stan. Egentligen vet jag inte vad vi har gjort. Haft en kravlös mysdag helt enkelt. Shoppat har vi inte heller gjort. Lite mat, prat och lek helt enkelt.
Olle testade att åka bil idag. Såndär bil som man stoppar i pengar i och åker lite Grand. Han tyckte att det var skitkul att sitta i den när den stod still men usch va hemskt det var när den började åka. Stackars barn!! 
Vi var på a6 och där har dem som ett litet Lekland och jösses va poppis det var. Han blev helt tokig och sprang runt som aldrig förr. Han tyckte verkligen att det var skitkul att klättra och åka rutchkana. Det får bli flera gånger!
 
På vägen hem stannade vi till hos Linda, pontus och Nils. Jag drack en snabbkaffe medans Olle sov och så åkte vi hemåt igen. Nyss hemkomna och har kommit iordnIng. Skönt som tusan att komma hem och hoppa rätt ner i mjukisbyxorna. Nu väntar vi på farmen. Det är så sjukt löjligt så jag bara måste titta på det. 
Föresten har vi hittat våran tv-dosa, äntligen! Vi källsorterar och har massor av kassar med olika saker i inne i gästrummet. Ibland händer det att Olle tar sig en sväng där inne och mycket riktigt. Vad låg i botten av ena påsen om inte dosan? Gött såhär 6 veckor senare.

Aktiv dag

Idag har vi haft ännu en fullspäckad dag. Jag, Olle och mamma har varit i stan. Egentligen vet jag inte vad vi har gjort. Haft en kravlös mysdag helt enkelt. Shoppat har vi inte heller gjort. Lite mat, prat och lek helt enkelt.
Olle testade att åka bil idag. Såndär bil som man stoppar i pengar i och åker lite Grand. Han tyckte att det var skitkul att sitta i den när den stod still men usch va hemskt det var när den började åka. Stackars barn!! 
Vi var på a6 och där har dem som ett litet Lekland och jösses va poppis det var. Han blev helt tokig och sprang runt som aldrig förr. Han tyckte verkligen att det var skitkul att klättra och åka rutchkana. Det får bli flera gånger!
 
På vägen hem stannade vi till hos Linda, pontus och Nils. Jag drack en snabbkaffe medans Olle sov och så åkte vi hemåt igen. Nyss hemkomna och har kommit iordnIng. Skönt som tusan att komma hem och hoppa rätt ner i mjukisbyxorna. Nu väntar vi på farmen. Det är så sjukt löjligt så jag bara måste titta på det. 
Föresten har vi hittat våran tv-dosa, äntligen! Vi källsorterar och har massor av kassar med olika saker i inne i gästrummet. Ibland händer det att Olle tar sig en sväng där inne och mycket riktigt. Vad låg i botten av ena påsen om inte dosan? Gött såhär 6 veckor senare.

Dagen har gått fort

Precis bäddat ner mig i min fantastiskt sköna säng. Lilleman ligger mellan mig och Jonas och sussar gott. Olle somnade redan 19.30 idag så vi lär få en tidig morgon. Han låg i sin säng fram till strax innan 22 men då vaknade han och fick ligga i våran istället. Av någon konstig anledning så sover han så mycket bättre här. Eller, den är väl inte jättekonstig egentligen. Jag kan inte hjälpa det men det är fantastiskt mysigt att honom bredvid sig så innerst inne vill jag ha honom här samtidigt som vi kanske skulle sova bättre allihop om han låg i egen säng. Det är ett schysst p-medel iallafall:)
 
Jag och O har haft en mysig hemmadag medans pappa J och Lycka har varit i skogen. Det gick rätt bra idag med hela tre ståndskall. Inte godkänt långa men hon höll i bättre kän vanligt iallafall. Tyvärr är det ju som så när man ensamjagar att man får välja sina tillfällen för att skjuta eller ej. Släpa en stor kalv ett par kilometer i sin ensamhet är ingen höjdare tyvärr. Jag och O har städat och hållt igång. Bra jobbat!
 
Ikväll var Tobbe och lilla Selma på besök. Middag, kaffe och bebismys stod på menyn. Fast hon är ju ingen bebis, hon är ju hela åtta månader men betydligt mindre än Olle såklart. Jisses vad dem växer dem små liven. Jag blir supersugen på en bebis till men Jonas tycker att vi skall vänta.. Jadajada!! 
 
Onödig information: Har ägnat en tid åt att spela spel. Lep's world 2. En variant på supermario. Jag har varit så förbannad på det där spelet så jag har kunnat drämma hela skiten i backen men idag klarade jag det. Alla banor är slut så nu har jag ingen reklampaus-sysselsättning längre. Både skönt och tråkigt. 
 
Dags för natten. Imorgon väntar nya äventyr.

Kyrka och rävlock

Vi börjar med gårdagen. Igår döptes lilla Wilma, Olles kusin. Dopet gick rätt fort och efteråt var det samling i församlingshemmet för fika. Kul att träffa lilla Wilma och kul att träffa släkten. Ja, nu var det ju Jonas släkt men på sätt och vis så hör jag till den jag oxå ju. Jättemumsigt fika och trevligheter. Således blev det ju ingen jakt igår.. Men, det är väl sådant man får ta när man börjar bli vuxen. Värst av allt är att jag har varit i kyrkan idag oxå.
Vi fick ett brev hem från kyrkan för någon vecka sedan och idag var det dags att hämta ut Olles dopängel. Ja, det var väl inte livsviktigt att få hem den men det kan väl vara kul att ha ändå. Nova sjöng oxå så det passade ju bra att vi kunde gå med våra vänner. Det lättar ju upp stämningen lite. Vad jag har fattat det som så är folk rätt kristna häromkring. Det kan jag väl förvisso förstå för det finns inte mycket mer än kyrkan som håller ihop det här ute.
Jag har dock gjort mitt för iår:)
 
Efter kyrkan var det glassfest i församlingshemmet men vi hoppade det. Vi hade glassfest hemma istället. Ola, Camilla, Nova och Theo Var här på fika så vi ordnade vårat egna lilla kalas. Alla har varit sjuka hit och dit så vi har inte träffats sen nyår. Lite att ta ikapp så att säga. Olle åkte dessutom på en riktig smäll. Han lekte med sin plastlåda som han har leksaker i och den välte och slog till honom på näsan. Han fick lite näsblod och så hade det ju runnit ner lite i munnen. Det såg hemskt ut och såg mycket värre än vad det var. Men, alla tänder satt på plats och tungan var hel så det var skönt.
 
Ikväll har jag och Ola varit ute och lockat räv. Det är egentligen han och Jonas grej och jag har aldrig riktigt fallit för den jakten. Eller jag tycker att det är skitkul men jag har inte riktigt tid till det Jag har varit på Jonas hela veckan om att jag skall ut som ikväll och han trodde nog inte att jag skulle komma iväg utan var säker på att det var hans som skulle få locka ikväll men nejnej. Nu har det lagt sig men gissa vem som var sur när jag åkte.. haha!! Inte bara på skoj utan han var seriöst avundsjuk när jag åkte.. Gött! 
Första passet var coollungt. Vi hamnade lite fel i vind och hade inte mer än ett rådjur i sikte. Andra passet gick inte direkt bättte. Vi satt jämte varandra och när vi lockat färdig reste sig Ola upp först. När jag reste mig så fick jag syn på en räv. Problemet var ju bara att jag hade plockat ur skotten. Men, det gjorde inte så mycket för hade inte räven förflyttat sig så hade jag aldrig sett den. Dessutom var den 200 meter bort och den stod på andra sidan en bred å.
Isen är Borta sedan en vecka så trots att han han kanske ville så hade han inte kunnat ta sig till oss ändå. Inte smidigt iallafall. Tredje passet gick vi oxå bom. Surt för det brukar faktiskt gå bättre.
 
Måste berätta om Olle igår på dopet. Jag höll lilla Wilma i famnen och när Olle fick syn på det så blev han tokig. Han satt i Jonas knä och bara skrek. Han kasade ner, sprang över till mig och klättrade upp i knät Och satt och sparkade mot W så jag var tvungen att lämna vidare henne. Snacka om att inte vilja dela med sig av sin mamma. Rätt kul att se hur pass uppmärksam han är ändå. Hoppas dock att det släpper en aning med tiden
 
 

Varg - het debatt!

Egentligen skall jag inte blogga om det här med varg. Sen debatten blommade upp för flera år sedan så har jag valt att inte lägga mig i diskussionen eller ens fördjupa mina kunskaper. Människor står där dem står i frågan och det är omöjligt att ändra om folk. Dessutom har man ju rätt att tycka som man själv vill.
 
Jag är mot vargen. Varför då kan man fråga? Jo, men det finns många anledningar till att jag hyser agg mot den varelsen. När vargen började etablera sig så brydde jag mig inte allt för mycket men nu, ju närmare mig det kommer så bryr jag ju mig. Rätt dåligt egentligen, jag visste ju att den skulle sprida sig i hela landet och borde ha brytt mig tidigare. Det drabbar ju faktiskt andra människor än bara mig. Människor Och djur som jag bryr mig om.
 
Egentligen vill jag inte skriva så mycket för att jag vet inte ens var jag skall börja. Den stora frågan tycker jag är hur vi människor hjälper vargen att etablera sig, för vilka pengar och varför och för vems skull vi gör det. Man kan vända den här frågan utochin, uppochned och bakochfram hur mycket som helst. Här i min offentliga blogg väljer jag att inte diskutera frågan utan mer nämna om den och. Varför jag tycker som jag gör kan jag dra en annan gång men hur tänker ni andra?

Guldgrisen

Nu sitter jag här vid den riktiga datorn. Lite lättare att skriva, lite smidigare och defenetivt lättare att lägga upp bilder. Jag kan inte göra det från de andra apparaterna. Jag får bara upp gamla bilder som jag har laddat upp sedan länge. Det är ju lite tråkigt för det hade varit kul med mer bilder, inte sant?
 
Jonas är för tillfället på jobb så jag och Olle har lite myspys för oss själva. Surt bara att det är så fruktansvärt tråkigt på tv. Gladiatorerna lockar inte så värst mycket.
 
Olles nya grej för dagen: Snurra, snurra, snurra så att han blir så yr och inte kan stå upp. Det är någonting som jag inte har lärt honom iallafall. Jag tror faktiskt att han kom på den själv. För tillfället håller han på att snurra in sig i  någon form utav sladd. Får ha lite extra koll på honom där! Det där med sladdar är ju inte alls bra. Antingen kan han snurra in sig i dem eller så suger han på dem. Byebye iphoneladdaren i det här hushållet.
 
Idag har vi haft en riktig latmask-dag här hemma. Som vanligt med andra ord. Jag fick faktiskt sovmorgon idag. Superskönt! Vaknade först vid 09.30 dock av en sjuk dröm. Ingen hit.
 
Nej, men mer har nog inte hänt här hemma idag... riktigt tråkigt. Konstigt nog så går dagarna rätt fort ändå. 
Kan ju dock berätta att lillasysters gris Pyret är dålig. Thessan fick ju den av oss i studenpresent och hon har varit jättepigg och är förvisso fortfarande. En gris likt Emil´s griseknoen. Hon kan hoppa, sitta, gå i koppel, kommer när man visslar. Ja, lite som en hund nästan. Men, så har hon ju på något sätt skadat sitt ben och det har gått både upp och ned med det där benet. Veterinären hade kollat på henne idag och det fanns nog tyvärr inte så mycket att göra. Hon blir ju större och större för var dag och trots allt så är hon ju bara en gris. Inte en i mängden utan en speciell gris skall tillägas. Hon är ju trots allt en guldgris.
 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0