Älgjakt.

Imorgon är det samling klockan 07.30 vid ladan. Älgjakt med ställande hund står på programmet. En deltagare i jaktlaget har fått äran att välja ut en hundförare. Jag hoppas att han har tänkt över valet noga då jag planerar att skjuta en älg. MIn lilal vovve får hänga med och kanske ges det möjlighet att släppa henne också, men då bara för motionens skull. Inte kul att sitta i bilen och tråka hela dagen. Kallt ska det bli oxå. Runt fem minus sa dem på vädret men jag ska säga att jag har varit med om värre. Kassör var jag också ja. Det innebär också att man måste göra alla inköp. Undra om jag fick den uppgiften för att jag är den enda tjejen? Troligt. Men imorgon bjuds det iallafall på köttsoppa och värmande buljong. Nu är det snart läggdags. Om jag ser fram mot morgondagen.


En bra helg...

Helgen vigdes självklart till ytterligare jakt.
Lördagen var jag och pappa ute och släppte drevern Frida. Hon bjöd på två stycken fantastiska drev. Hade det inte blåst så in i norden så hade jag säkert hört lite av jakten oxå. En stor besvikelse när tjejen äntligen har börjat komma igång med fina drev. Eftermiddagen tillbringade vi på våran andra mark, Gripenberg. Tanken var att vi skulle försöka få in siktet på en älgkalv. Skulle ställa av pappa på pass och döm av min förvåning. Där stod det en älg och smaskade på tallen, precis i området där vi skulle gå. Självklart var lilla Lycka med och hon fick självklart springa lös. Än är hon alldeles för liten att räkna med men lukta på älg är aldrig fel. Hon var jättenyfiken på slagen och stod och vädrade titt som tätt men älgen sprang hon aldrig på. Inte jag heller för den delen, den valde att gå åt annat håll. Visserligen så var det en kviga vi såg men det är aldrig fel att få en älg i pass. Trots att det var fel djur för dagens ändamål så är det alltid kul att se älg.
På söndagen tillbringade vi dagen med att sätta upp foderautomater. Jag fick sätta prov på mina gymnastiska kunskaper och klättra i träd. Gick skitbra men ack vilken träningsvärk jag har haft. Till helgen är det dags för älgjakt igen.
Hundar ska sättas på prov och jag hoppas att jag ska få skjuta mig en kalv.

Älgjakt.

I helgen var det åter dags för jakt..  Som vanligt. När Torsdagen kommer känner man hur det börjar klia i kroppen och längtan efter ytterligare en jakthelg smyger sig på. I lördags jagade vi rådjur med drefvern Frida. Gick bra för hunden, sämre för oss som stod på pass och såg noll. Spänningen ökade ett flertal gånger när solen lös och värmde upp snön som trillade ner från träden. Men en djup besvikelse infann sig när det gick upp för en att det bara var snö och inte något djur som prasslade. Snön var hyfsat vass och vi gjorde bara ett släpp med Frida. Essy, med lägre markfrigång än Frida skulle självklart få sig en tur hon oxå. Drevet gick jättebra och buktade riktigt fint i en tät plantering under en längre tid. Såsmåningom drog det iväg och hunden var borta i flera timmar. Oroväckande beteende.
Söndagen vigde jag och kompisen Erik på Gripenberg tillsammans med hans jämthund Öb.
Han tog upp på sin andra sökrunda och dunkade på riktigt ordentligt. Riktigt kul var det att lyssna på. Hade det inte varit för sex minusgrader och skare hade jag fått skjuta en älg igår. Men, så är det. Man kan inte lyckas alla gånger....


Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0