En onsdag mitt i livet

Började min morgon klockan 05.50 idag när Måns kände sig pigg och utvilad. Det var allt annat än vad jag gjorde vill jag lova.. Men, vad skall man göra? Det är bara att hoppa upp och se glad ut. Fast åandrasidan, man hinner men fruktansvärt mycket under en dag när man går upp så tidigt. Idag hann jag med alla måste. Och ting innan jag lämnade Olle på dagis och det betydde att jag kunde åka en sväng till Gränna och HDN innan det var dags att hämta Ollebus igen.
 
Idag har vi haft en bra dag här hemma. Ibland känner man på morgonen när man vaknar att dagen kommer att bli fullspäckad eller om den kommer gå som en dans. Det har lite med Olles uppvaknande att göra. Är han glad så blir det en bra dag men ibland kan han - som vi andra vakna på helt fel sida och det håller i sig hela dagen det vill jag lova.
 
Ikväll har Jonas och Pontus haft Pysselkväll hemma hos L&P. Helt übernördigt så därför Sammanstrålser jag, Linda och kidsen hemma hos oss och njöt av lugnet. NOT! Det är inte lungt när de stora kidsen kommer ihop men det gick Så bra det kunde gå. Idag hade vi bara ett glas vatten på golvet jämfört med förra veckans tre, vi behövde inte dammsuga upp ett helt paket vällingpulver från golvet som vi gjorde förra veckan och idag klarade vi oss utan slagsmål mellan Olle och Nils. Det var bara lilla Ea som fick sig ett par smällar. Pust och suck!
 
Jag försökte varva ner lite framför bonde söker fri tillsammans med kidsen och dem somnade alldeles lagom till Jonas ryckte i dörren och ville komma in. Måns sov vidare men det gjorde inte Olle. Han sover ni iallafall så det är ju bra!
 
Jag och Linda kände iallafall att vi snart är värda ett par glas vin och jojomensan... Det fick vi ihop till någon dag nästa vecka.
Kalaskul!
 
Kanske dags att nana kudden nu! Jag blev så obehagligt mätt innan så vi får väl se hur bra det går att sovA. Gjorde kålpudding till middag och det blev som vanligt svingott. Dessvärre åt jag inte bara en gång till middag utan även en gång ikväll. Puckat, jag vet! Särskilt idag när jag var 0.8kg från min matchvikt! Ja, alltså inte min vikt före barnen men mitt mål som jag har satt upp någon gång i framtiden:) 
 
Godnatt
 
 
 
 

Bugg & mammamys

Idag har mamma varit på beök här i bygden för att hälsa på mig och kottarna. Det är snart dags för cellgifter för andra gången och då fick vi passa på att umgås lite innan och fylla på med ny energi. Hon blir ju extra känslig mot infektioner och kan bli allmänt dålig efter cellgifterna så nu är det inte lika lätt att bara svänga förbi och säga hej när man känner för det. Barnen är ju nästan alltid snoriga så vi får ta det lite varsamt. 
 
Håret börjar trilla av så idag tog hon steget och jag tillsammans med Olle rakade bort håret. Det kändes jättekonstigt men hon blev jättefin. Sådär fin som bara min mamma kan vara. Bara för att jag älskar henne sådär himla mycket.
 
Vi åt även hemmagjord pizza, sydde lite, pratade strunt och mös med barnen. Sådana dagar skulle man ha mer ofta. Senare sen kom även pappa förbi som var och lämnade en skogsmaskin i närheten samt att han lånade Lycka inför morgondagens jakt. Bella - jämthunden hos mor och far är halt så hon skall till farbror veterinär imorgon. Typiskt i älgjaktstider!
Vi har även hunnit träffa födelsedagsbarnet Linda, Ola och Tobbe så full rulle idag. Mycket trevligt!
 
Ikväll hade jag egentligen tänk sitta framför symaskinen och knåpa ihop några mössor till mamma men jag kom helt på andra tankar. Satt och läste på min mobil typ 19.15 att det var avslutning på buggen här i byn klockan 19.30. Jag har aldrig i mitt liv gått någon kurs men hade man lite kunskap så var man välkommen. Jag skall inte skryta med min kunskap för den är inte så hög men vatusan, jag tog chansen, sved om och körde dit och vet ni? HERREGUD VA ROLIGT!
Det var förvisso ingen nyhet men räkna med mig i fortsättningen!
 
(Åh, va lack jag blir.. Jag hade skrivit hur långt som helst men det försvann när jag skulle lägga in en bild. SUCK! Håll till godo)
 
 
En liten Måns på bild 
 
 
 

Nytt jobb & bra hundar

Idag har jag och hundarna tillbringat dagen i skogen. Älgjakt har stått på schemat och det med strålande resultat. Förvisso har Tecna mest legat i bilen medans Lycka har fått bekänna färg men så är det ibland. Lillskitens tid är snart kommen men lukta på älg har hon iallafall fått göra och det tack vare Lycka.

I första såten dröjde det inte mer än ett par sekunder innan Lycka hade upptag på ko och kalv. Det stod rätt bra från början och flyttade sig inte mer än ca 100 meter. Dessutom gick det förbi en passkytt vilket resulterade i en kalv i backen efter ca en timme. Skitkul! Vi sköt ju även en tjur för henne förra söndagen och det gick ju oxå bra. Inte lika fint arbete som idag men ändå!!

I andra såten fick hon fatt i gris men det hör väl inte riktigt till favoriten.. Egentligen har jag aldrig släppt henne med avsikt för att jaga gris men på senare år har det varit fritt fram för passkyttar att smacka på både älg som gris för henne och ibland springer hon på sådana oxå. Idag gick hon in och skällde en stund men struntade i det och kom tillbaka.. Försökte gå på igen men det var inte särskilt kul försen grisen gick loss och den sprang i full fart ut ur såten.. Då passade det bra att hänga i en stund men hon kom snart tillbaka så varför klaga. Grisen skymtades även av passkytt men utom skotthåll och dessutom var det inget direkt arbete på grisen utan bara ett förföljande så det kunde vi lika gärna ha och mista..

I sista såten hittade hon några dovisar som var roliga i några sekunder men på återgången hittade hon på - vad jag tror var en älg av yngre slag för det var jä*vlar vad det gick men det gick kringelikrok och hon höll i så hon dömde väl inte ut den helt. När hon väl var tillbaka så var hon riktigt trött och gick inte många meter ifrån mig..
Men, en bra start på dagen och en mycket nöjd och glad matte!!


Såg ni förresten igår att jag skrev om mitt nya jobb?? Det känns lite konstigt att lämna Fiskecenter - min trygga plats sedan rätt många år tillbaka och testa någonting nytt. Men jag är så himla nöjd och det skall bli så roligt och spännande. Ni skall bara veta hur idéerna flödar och hur bra det kommer att bli. HDN - här kommer jag! Det kanske var en liten avstickare men jag kände bara att jag behövde nämna det idag igen:)

 

 
Tecna - fröken supermysig som mer än gärna tar sig upp i soffan om tillfälle ges...

 

 

Dags för nya äventyr..

 
 
Äntligen en liten stund över och det är väl på tiden med ett nytt inlägg, eller hur? 
Jag skall väl egentligen inte säga att jag har tid över för dem sista veckorna har varit fullbokade minst sagt. 
Men, ibland får man bara släppa alla måsten och istället unna sig lite struntsaker.
 
Mycket har hunnit hända sedan jag skrev sist.
Älgjakten har gått av stapeln och trots att inte jag har fått skjuta så har det skjutits för Lycka. Hon har dessutom funkat helt okej och över förväntan denna hösten så det är toppen. Nog för att jag har jagat men då det är lite siochsådär med barnvakt just för tillfället så försöker vi dela lika, Jonas och jag. Så, om ni undrar varför jag sitter här och bloggar en lördag så är det för att det var Jonas tur idag. Dessutom så kan jag väl känna att den värsta hetsen kan lägga sig så kan jag gå ut och släppa i  lugnan ro sedan och kanske jaga lite kalv. Bara jag och hunden. Lilla Tecna hon växer som ogräs och är nästan lika stor som Lycka är.. Hon har självklart oxå varit med i skogen men hon har koppeltvång ett tag till.
 
Mamma har iallafall börjat med sina cellgifter och det har än så länge gått bra. Hon har bara hunnit få en omgång än så det är lång väg kvar. Men, hon är pigg och glad och det är skönt. Men, av den anledningen så kan hon inte ha barnen så mycket och det är helt förståeligt. Barnen är nästan alltid förkylda och det funkar inte så bra ihop. 
Skittråkigt men det får vara så. Allt annat blir mindre viktigt när man har sådana här saker omkring sig. 
 
Inte för att vi hade nog med grejer men i samma veva som mamma skulle opereras så valde en nära släkting att ta sitt liv. Helt fruktansvärt och minst sagt opassande. Ibland önskar man att man kunde vara barn igen.. 
Bara försvinna från allting jobbigt och bara göra roliga saker. 
 
Olle och Måns - De två huliganerna. 
Åh, tiden går så fort och vet ni vad, Måns kan gå. Han knatar på som om han aldrig gjort annat och det har gått fort. Han började för någon månad sedan med några staplande steg och bara på ett par dagar så väljer han att gå framför att krypa. Han är så medveten och duktig och vilket humör han har sen. Jisses va arg han kan bli om han inte får som han vill. Men, bra är väl det. Olle är i sin 3-års trots och jisses Amalia!! Jag hoppas att han är det iallafall för blir det värre än såhär så vet jag inte vart jag skall ta vägen. Han kan faktiskt vara omtänksam och snäll och han funderar väldigt mycket men just nu är alla dumma, han svär, skriker och slåss. Dessutom tar han ut sina aggressioner på alla andra och det är aldrig hans fel. Han kräver väldigt mycket energi och det är svårt att fördela tiden mellan barnen. Vi har börjat med att hitta på lite saker på tu man hand med barnen (ett barn) - inte alltid men ibland och det är fantastiskt. Det är jättekul både för barnen och en själv så mer sådant. Man skall inte alltid åka iväg för att aktivera sig för det är bra att gå hemma och leka med de vanliga, gamla leksakerna men Olle älskar verkligen att vara i skogen så det försöker vi med en hel del. Jag hade med mig barnen ut på rådjurspremiären tillexempel och vi släppte dreven. Ja, ni förstår ju hur det gick men vi var ju ute iallafall och det superbra.. Dessutom ett minne för Olle som han ofta pratar om. 
 
Men, nu till "Nya äventyr"
Jag har väl känt ett tag att det är dags för mig att byta jobb. Jag trivs på Fiskecenter och det är bra och jag älskar den där butiken men, samtidigt så händer det inte så mycket nytt och efter 6 1/2 år så kände jag att det kanske är dags att testa någonting annat. Så, därför sa jag upp mig för någon vecka sedan. Och vad skall jag göra nu kan man fråga sig men det har jag oxå ordnat. Nu blir det officiellt...
 
Jag skall börja jobba på HUNTING DOGS NATURE i Gränna! Det är dags att säga hejdå till ABU, Westin,Savagear, Härkila och Swedteam och säga hallå Chevalier istället! Detta är en jaktklädesbutik som såklart oxå har andra grejer men då främst tillbehör till hund. Det finns även en webbshop www.hdn.nu som man kan kika in på om man är nyfiken.
En ny utmaning med nytt sortiment och nya idéer. Det här ser vi fram mot men än ett litet tag så skall jag njuta av att vara mammaledig med allt vad det innebär. Sen skall jag kanske nämna att både HDN och Fiskecenter är ju aktuellt för min del än så länge trots att jag är hemma så är det någon som vill ha hjälp med det ena eller det andra - av jobbrelaterade ting så är jag nåbar som vanligt..
 
Rock n' roll 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0