Juldagen

Dagarna innan julafton har det varit full rulle på jobbet. Många panikslagna kunder som har varit på jakt efter julklappar.
Vill tacka chefen som gav oss varsin jättefin julklapp. Beställda av oss själva, varsin fjällrävenjacka såklart.
Min julafton började med frukost hemma hos mamma och pappa. Åkte sedan hem för att svida om till dagens outfit, klänning. Smink och hårupsättning fick oxå några minuter. Julbordet var uppdukat till klockan 12.30 och mormor och morfar kom på besök för middag och julklappsutdelning till oss barn. 16.30 var det dags för julbord nummer två. Vi begav oss till farmor och farfar för att fylla på våra kistor med ytterligare julmat. Även där hade vi julklappsutdelning. Inte nog med detta, väl hemma hade vi ytterligare en julklappsutdelning... Familjen emellan. Jag hade inte önskat mig någonting annat än en tripp till ullared för att köpa på mig lite nödvändigheter till mitt nya hus. Men paketer det fick jag och självklart en resa samt pengar att spendera där nere på Ge-kås. Det ser vi fram emot.
Juldagen har vi spenderat hos mormor och morfar tillsammans med släkten och Kalle Kalkon. I mitt tycke är det ingen julmiddag men det är väl gott att bryta av med något annat mellan varven av all julmat.
Imorgon är det självklart dags för jakt. Drevern ska rastas och vi ska stå och frysa, det är kärlek det.
Kvällen ska spenderas hos morbror med familj. Oxå en trevlig sammankomst att se fram emot.
Nu är det dags för mig och Lycka att sova så vi orkar upp i morgon men det är ju jakt vi pratar om så det är klart att man orkar upp.

Strålande jul..

Nu är det inte många dagar innan pirret infinner sig i magen och man väntar på att tomten ska bulta på dörren.. Ja, om det hade varit så väl. Det stadiet är över men ack så spännande det var när man satt och väntade på tomten. Trots att jag har kommit upp i åren måste jag säga att jag fortfarande tycker det är roligt men det är nog mest för att se hur glada alla småbarn blir. Ja, inte alla iof, en del blir faktiskt rädda och gråter en skvätt istället.
 Idag gick jag en timme tidigare från jobbet. Jag hade tänkt att julpynta lite, har inte hunnit med det ännu men känner att det är hög tid. Amaryllisen blommar för fullt, aldrig haft en sådan fin amaryllis. Den har fyra, stora, röda blommor och är riktigt fin i fönstret. Så långt har jag kommit men ska försöka ändra på det som sagt.
Pratade med ägaren till huset idag. Dem är jättetrevliga och jag ska försöka flytta någon gång i mellandagarna. Det ska bli riktigt spännande. Det är klart att vi ser fram mot det. Sen så måste jag komma på någonting att göra på nyår också... Någon som har något spännande förslag?

Måndag..

Somnade hyfsat sent igår. Inte nog med det, dåligt sov jag oxå. Lycka fick en ny boll igår.. Tänder, saliv och gummi passar sådär ihop. Trött som man är på natten så orkar man inte stiga upp. Mest för det finns en stor risk för att bli pigg om man rör på sig för mycket. Har annars haft en hyfsat lugn dag på jobbet. Julruschen har fortfarande inte tagit fart och vi står mest och tittar ut genom fönstret, snackar skit, funderar ut julklappar och städar. Men, det ska göras det oxå. Hann till och med springa iväg och handla lite julklappar idag. Pappa och lillsyrran Thessan är färdiga. Kan dock inte skriva va det är för det finns en chans att dem läser detta. Jag har oxå dagen till ära bestämt mig för huset. Jag kommer att flytta någon gång efter jul och det ser jag verkligen fram mot. Big time! Fortfarande finns det oköpta julklappar. Vart har min idérikedom tagit vägen? Jag brukar ju alltid ha massor utav idéer men nu är det helt tomt... Hur kommer detta sig?



Laddar upp ytterligare en bild ifrån den här sommaren. Ingen som jag deltog av med tanke på att jag var i Kanada.
Men, detta är utsikten hemifrån.

Julbord

Började min morgon med att gå upp tidigt för att hinna ha lite kvalitets tid med hunden. För första gången den här december tog jag mig faktiskt tid att titta på årets julkalender. Vilken besvikelse. Tacka vet jag mysteriet på Greveholm.
Jakten fick tyvärr ligga på is idag för det var åter dags för huskoll. Mamma och Pappa hängde med för att ge sitt utlåtande om huset. Dem tyckte att det såg bra ut så vi kör nog på det. Fick snabba mig hem, svida om till klänning för att åka till Tranås och gå på julbord. Mycket trevligt. Så mätt jag blev. Alltid gör man fel, äter allt på en gång för att man är hungrig. Inte nog med det, snål är man oxå så det ska ätas för pengarna minsann. Detta reulterar självklart i (som vanligt) att min blir proppmätt och det känns som man ska spricka. Nu ligger jag i sängen och tar igen mig lite. Skönt, om några timmar är det dags för sovtime och det ser jag verkligen fram mot....

Vilken dag..

Idag gick jag upp i god tid för att hinna lämna Lycka hos mamma, lämna bilen och åka tillsammans med pappa upp till skogen. Var ute på en härlig promenad efter att ha packat in allt i min bil. Hoppade in i bilen och skulle starta. Yeh, med vilka nycklar då? Kände igenom alla fickor på jaktjackan flertalet gånger, kollade igenom bilen och sparkade runt i snön. Vart fan hade jag gjort av dem. Tänkte tillbaka på gårdagen, jag bar in en massa hundmat, kanske låg dem i någon av kortongerna..
Letade runt i alla vrår men utan framgång. Slutligen kom jag på att jag kanske skulle känna i byxfickorna på gårdagens byxor. Se där, jag hittade dem. Jag tänkte tidigare under letandet, jag kan omöjligt ha lagt dem där. Jag lägger aldrig mina nycklar i byxfickorna men se så fel jag hade. Jag lägger dem uppenbarligen i mina byxfickor. Ska komma ihåg det till nästa gång. När det sen var dags till att backa från parkeringen så nog fan fastnade jag i snön. Eller ja, problemet var väl mina dåliga vinterdäck, jag som förare och en jävla massa snö. Men med lite vilja och våld så löste jag oxå det problemet. Väl i skogen var det dags att släppa drevern. Såg fram mot ett lika lyckat drev idag som det bjöds på förra helgen. Stod på helspänn redan fån stunden då jag blev avsläppt, jag trodde verligen på det. Men se, än en gång hade jag fel. Jag hörde inte ett skall och drevet drog åt helt fel håll från mig. Någon timme senare var det bara att lalla tillbaka till bilen, sätta sig och vänta. Inte ett ljud hördes och jag hann istället med en andra massa saker som behövde göras i skogen. I år är det förbud på att åka och hämta hunden. Nu är det slut på dem här fasonerna och hon bara ska komma tillbaka hur lång tid det än tar. Hon har haft en bra höst men alla kan inte lyckas alltid. Fem timmar senare och telefonen ringer. Jodå, det är någon som hittat hunden. Hon var egentligen inte så långt borta det var bara det att hem det skulle hon inte. En trevlig gubbe hade tagit hand om henne, lite mat hade hon till och med fått. Se där ja, precis vad hon behövde uppmuntras med. Men tacksamma, det var vi trots allt.
Imorgon är det dags för julbord. Inte nog med det jag ska kolla på det mysiga huset igen.. Det ser vi fram mot!



I det kalla men mysiga vintervädret så väljer jag att lägga upp en sommarbild. Bilden är tagen från trädgården. Dock är fovoriten, pricken 7220 inte med på bild...

En mysig Fredag

Vaknade idag till ett riktigt vinterlandskap. Nog att det har varit snö i flera dagar men idag var det speciellt. Fredag och massor och åter massor utav snö. Jag kände mig verkligen glad när jag vaknade. Vägen till jobbet var ett riktigt äventyr. Det hela började när lastbilen som låg framför mig inte kom upp på mototvägen och började glida bakåt. Kände ett uns av panik då jag hade bilar bakom mig och jag hade ingen möjlighet att backa men det löste sig. Motorvägen var mer eller mindre igensnöad och alla bilister låg i 80 km/h hela vägen in till stan. Men, efteränksam som man är så hade jag påbörjat min resa till jobbet tidigare idag för jag andade det dåliga väglaget. Detta innebar alltså att jag kom i tid. Hade en bra dag på jobbet, inte så mycket folk men lite jaktkläder och wobblers har sprungit iväg. Känner mig rätt van vid orden :-" Skulle jag kunna få den inslagen?" Med ett stort leende på mina läppar så säger jag självklart ja och intar min inslagningspositon på golvet. Har konstaterat att jeans går åt som smör på mitt jobb. Skulle egentligen ha jobbat nu i helgen men chefen insåg nog att jag behövde vara lite ledig. Detta innebär som ni alla vet......  Att jag ska jaga. Hur bra känns det egentligen? Skitbra helt enkelt. Fullmånen lyser riktigt ordentligt och jag har tillbringat kvällen ute i snön med Lycka. Jag har skrattat som bara den för snö är verkligen någonting som faller henne i smaken.

Som en del av er vet så letar jag hus. Har hittat ett som faller mig i smaken.. Det ligger på landet men inte riktigt så långt ut på landet som jag hade önskat. Det är ingen vidare trädgår till huset heller. Lite av en besvikelse men huset har absolut en charm som passar mig. Takbjälkar och öppen spis, det är ren kärlek det!

Julstress

Kan någon ge mig lite tid? Nu inför julen är det fullt ös på jobbet. Arbete sju dagar i veckan, ingen jakt och inga julklappar. Jag har inte hunnit med någonting förutom att jobba. 7 dagar i veckan, flera veckor i rad. Det börjar tära lite på kroppen.
Inga julklappar är införskaffade. Det kommer att sluta med att alla i min familj får jaktkläder från jobbet, det uppskattar dem säkert. Jag har inte ens hunnit tänka på vad jag önskar mig i julklapp och det är riktigt illa. Chokladkalendern ligger oäten i kalendern från och med den andra december.. Panik.
Mest av allt så är jag ledsen över att mitt stora intresse blir lidande. Jag har inte hunnit koppla av med en ordentlig jaktdag på evigheter. Inte nog med det, lilla Lycka blir lidande. Nog för att vi är ute och promenerar om dagarna men det är alltid under mörkrets närvaro. Det känns inte alls bra. Nu öser det på här fram till jul. Ledig juldagen och annandagen men sen är det på´t igen. Dock måste jag säga att jag har det faktiskt roligt på jobbet och det är en stor fördel. Det gör det hela lite lättare...

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0