En stressig dag

Dagen har gått i ett och jag har inte suttit ner en sekund.. Idag har det varit gästbyte. Tolv gäster har åkt och tio nya har kommit in. Vädret har varit jättedåligt och vinden har snurrat riktigt ordentligt. Gästerna har fiskat precis utanför lodgen så att vi skulle kunna ha koll på dem. Jag har hjälpt till med att städa och byta lakan idag. Det tog flera timmar att göra och mellan varven så hann jag med att baka syltkakor och kladdkakor till nästan 30 pesoner. Äntligen så har jag suttit ner i några minuter och jag har fått i mig lite mat. De nya gästerna som är från UK är ute och fiskar en sväng men kommer in till 21.30 för soppa. Då blir det åter till att arbeta.. Jag hoppas på bättre väder här så jag kan börja fiska snart. Ser fram emot att få stå och fightas med storfisken.

Wolflake's monster




Jag måste visa en bild på lodgens dammsugare. Den är så oerhört stor och otymplig. Förutom det så har den en obeskrivlig hög decibelnivå. Man kan inte köra över småstenar,  den smular sladden om man skulle råka köra över den plus att den ryker.

Äventyr i mängder..

Gårdagen var helt fantastisk och trots att det gick vita gäss på Wolf lake bestämde vi oss för att fiska en sväng. Vädret var hyfsat bra och solenens strålar försökte tränga igenom de tjocka molnen. Vi bestämde oss för att åka till Pike bay och försöka få ett par gäddor på kroken. Det blåste ordentligt och det var inget vidare fiske. Helt plötsligt så ser jag någonting som rör sig bakom ett par buskar och jag undrar vad det kan vara för något. Jag ser ett par kanadagäss slå ett par vingslag och där, där är det en varg som försöker sig på att ta en gås. Utan lycka  försvinner han istället tillbaka in i skogen. Jag fick tyvär ingen mer skymt av vargen denna kväll men jag hoppas på ytterligare närkontakt framöver. Kvällen bjöd även på åtta stycken ståtliga älgar. Två kossor med dubbelkalvar och 2 ensamna hondjur. Som jag har nämt innan verkar det inte som att älgarna här skyr någon rädsla för männsikan. Jag hade en ko med dubbelkalv på ett avstånd på 20 meter. Jag bestämde mig för att jag skulle smyga mig närmare på dem för att få en riktig bra bild. Jag hoppade iland och smög bland myggor och knott. Jag kom in på ett avstånd på ca 10 meter men jag fick trots det ingen bra bild. Nu kunde jag inte skylla på att jag stod på ostadigt underlag utan att jag själv var skakis. Det var verkligen jättespännande.

Idag har vi varit vid "the river" och fiskat. Ja, egentligen var vi där för att laga "shore-lunch" till våra gäster. Jag och Max var på plats vid 12.30. Gästerna hade varit där i flera timmar men inte fångat en enda fisk. Fisk var huvudingridiensen i våran lunch så det var bara att dra på vadarna och pallra sig ner i det kalla vattnet. Jag hade inte ett enda napp och jag tröttnade efter 10 minuter. Vi högg lite ved, tände en brasa och till slut var det en kille som lyckades fånga två stycken harrar. Lite av räddningen. Två stycken harrar skulle inte räcka till 10 personer men åtminstonde ge ett smakprov. Som tur var hade jag gjort en pastasallad samt bönsallad som vi fick äta av istället. Jag hade också packat ner kakor och chokladkakor för jag anade att det kunde bli som det blev. Mest baserat på att gästerna har ett större intresse av att drick öl än att fiska....

Vilket väder..

Några dagar har gått sen jag skrev på min blogg sist men nu är det dags igen. De kom tolv stycken nya gäster i tisdags och det har varit fullt ös sen dess. Gänget som är här nu är på "firmafest" och har större intresse av att drick öl än att fiska. Vädret har varit jättedåligt och det har gått vågor på över en meter ute på sjön. Det har verkligen inte varit väder för att göra någonting. Vi har mest suttit inne och ätit onyttigheter, stått i baren - blandat drinkar och städat. Igår var det dags att lämna lite matrester ute på fiskmås-ön. Sjön såg rätt okej ut och vi bestämde oss för att åka ut till ön för att lämna soporna samt fiska lite. Det var det absolut värsta jag har gjort sen jag kom hit. Nära döden-upplevelse nr.2. Båten var nära att kantra och det blåste in vatten hela tiden. Jag låg i fören med min flytväst och höll i mig stenhårt. Jag var livrädd och jag skall aldrig mer åka ut på sjön när det blåser. Väl framme på ön känndes det skönt att vara på land iallafall. Jag hade bestämt mig för att stanna där tills sjön såg bättre ut. Vi var dock inte de enda personerna som var vid ön. Helt plötsligt dyker en annan båt upp och i ögonvrån ser vi att det är en mås som uppträder annorlunda. Jag och Max kollade förvånat på varandra och undrade vad som var fel. Där ser vi en person som sitter med sitt spö i högsta hugg men det var ingen fisk han hade fått på kroken, utan en fiskmås. Han sliter och drar och vi står och skriker från land att han skall ta det försiktigt. Fågeln klarade sig bra och hade "bara" blivit inlindad i linan, inte skadad av krogen. Om han sen klarade sig kan jag inte svara på...
I väntan på att sjön skule lugna ner sig lite så stod vi och kastade några kast från stranden. Dock utan lycka. Personen som fångade fågeln hade självklart trassel på linan och fick ta mitt spö istället. Han har än så länge förstört 4 rullar med lina. Jag undrar vad han gör egentligen, en riktig fiskare är han då inte iallafall. Sjön lugnade ner sig en aning och vi klarade oss hem utan problem. Vågorna var både mindre och rullade på rätt håll.

Idag har det varit blåsigt men ganska fint väder. Regnet har hängt i luften men det har bara kommit ett par droppar. Sjön ser mycket bättre ut idag och trots att det ändrar sig fort så skall vi göra ett försök på fiskefronten idag. Förövrigt så har myggorna börjat vakna till liv här och de är stora som monster.
 Efter att våra 12 gäster åker hem på lördag så kommer det 10 nya från England. Kanske lite mer intresserade av fiske än de som har varit här denna omgången. Engelsmännen stannar i sex dagar och sen har vi semester. Fyra dagars ledighet och vi ska fiska så det bara smäller om det.

Kallt!

Idag har det varit fortsatt regn här på lodgen. Det spöregnade hela dagen igår, inatt och hela dagen idag. Det har varit mulet och man har inte ens sett till andra sidan av sjön. Vi har haft en slappdag och det har inte varit många båtar ute. Ja, onyttighetsdag även kallat. Jag har ätit chips, chokladkakor och godis. Förutom det har jag testat mig på nya läsk-sorter. Root-beer. Uuhh, smakade inte alls som något som jag var van vid,  Vid middagen testade vi på lime-jello med fruktbitar i. Mycket omtyckt här, konstigt för oss. Jag har suttit inne i värmen mestadels av dagen i tron om att det var hyfsat okej temperatur ute. Jag trodde att det var 5-8 grader ute. Jag kikade ut på termometern och den stog på mellan 0 och 1 grad. Nu när det har klarnat upp lite så kan man se att det har kommit ny snö på bergen runt omkring Wolf Lake. Imorgon hoppas jag på bättre väder och av mina väderlekskunskaper att döma (vilka jag inte har några) så kommer det att bli mycket bättre väder imorgon.

Söndag i Kanada

Återigen så har jag haft en lugn dag. Morgonen började med fint väder men gick ganska snart över till mulet och regn. Efter lunchen så var jag och Max ute och åkte med båten en sväng. Vi åkte till pike bay och skulle försöka fiska lite. Gäddan i pike bay är inte på hugget när det spöregnar som det gjorde när vi var där så vi kastade bara några kast. Dock utan resultat. Vi lyckades att se årets första älgar. En stor, ståtlig älgko med två kalvar. Kalvarna var små och röda men jag lyckades inte att få någon bra bild trots att vi inte stod mer än 5 meter ifrån dem. Det är något som verkligen förvånar mig. Man kan komma älgarna riktigt nära. Dem verkar inte bry sig och det ger ypperliga tillfällen för fotografering.
Maiddagen är precis avslutat  här och alla är mätta och belåtna. Jag åt för första gången i mitt liv "pumpkin pie" idag. Det är något som jag verkligen inte kommer att göra om...

Dagen i korthet..

Idag har det varit  lungt på lodgen. Jag har bakat, lagat mat, städat och blandat drinkar åt mina gäster. Regnet har gått förbi ett par gånger och vågorn har gått höga på sjön. Gästerna har varit ute och fiskat på egen hand med ett hyfsat bra resultat.
Igår rökte jag fisk här. Jag hade på mycket mer salt än vad dem är vana vid och oj vad uppskattat det var. Dem tyckte att det smakade jättegott. Klokan börjar dra ihop sig och det skulle vara skönt att gå och lägga sig tidigt för en gångs skull. Ögonlocken kännns tunga och jag är redo för sängen. Imorgon är det en ny dag och med den kommer säkert ytterligare äventyr..




Midsommarbild




 


Midsommar i Kanada.

Midsommar.

Glad midsommar!

Jag hoppas att allas dag har varit bra och ni har ätit sill och potatis till er fulla belåtenhet.
Min dag har varit fullspäckad till tusen och jag har haft fullt upp vareviga sekund. Morgonen började med städnig, matlagning, ordlistor, sångtexter och byte av lakan. Nio gäster har lämnat lodgen och nio, nya gäster har kommit in. De första 9 som alla kom från företaget tetra har firat midsommar tillsammans med oss idag. Vi lärde dem svenska, användbara ord, låttexter och snapsvisor. Vi dansade omkring våran midsommarstång och dagen började superbra. Efter lunch var det dags för dem ny gästerna att flyga in och mitt uppdrag var att ta med dem till "the river" för att fiska efter harr.  Harren var fortfarande slö men jag lyckades få in två träffar på tre kast. Gästerna muttrade förtvivlat i deras 112 kast och svor över att dem inte fick någon fisk. Dem var inte glada på mig som plockade harr på harr. Vi bytte plats spö, drag och flugor men det verkade som att jag  var den enda som hade turen på min sida. En av gästerna lyckades få in en trädträff på andra sidan av floden. Han insisterade på att jag skulle hämta hans spinnare åt honom men jag fick förklara att det var alldeles för strömt för att kunna lösa det. Hann var rädd om sin lina och trots att jag erbjöd honom annan lina, andra spön och allt jag kunde komma på så dög det inte. Han satt tyst i sin stol och tittade på mig med en undrande blick. Han bad mig hämta spinnaren trots att han hade 7 exakt lika dana utöver det som satt fast i ett träd. Jag fick efter många om och men ge upp och jag sa att jag skulle göra ett försök. Det visade sig dock vara alldeles för strömt och jag kunde inte åka in i floden för att hämta spinnaren. Jag fick ta mig över till andra sidan av viken som floden mynnar ut i. I all min hast skulle jag stänga av och dra upp motorn. Vad händer? Jo, tråden, den röda tråden som går till stoppknappen flyger i vattnet och glider med strömmen. Två sekunder senare var den utan synhåll och jag fick slänga mig i vattnet för att hålla båten vid land. Dyngsur i mina vanliga kläder och förvånad står jag som ett fån på andra sidan land med  tanken på att inte komma någon stans. Jag fick förtöja båten i en lliten buske och springa som ett jehu genom skogen för att få loss hans sketna spinnare. Att gå mitt ute i skogen i Kanada är verkligen ingen lek. Springa runt där i buskarna utan vapen är verkligen inte kul. Väl tillbaka i båten fick jag använda mig av en åra för att komma tillbaka till rätt sida igen. Vattnet strömmade på och jag fick ytterligare en gång hoppa i det blöta för att komma upp på land. Mina gäster hade förklarat floden färdigfiskad för dagen och hade bestämt sig för att åka och trolla efter lake trout istället. Jag pekade ut några bra punkter och snart så var dem iväg. Där stod jag som ett fån och visste inte vad jag skulle göra. Jag och båten åkte med den virvlande stömmen och det fanns ingenting jag kunde göra. Jag tackar mig själv för att jag är så noga med att använda min flytväst. Jag visste att det fanns ett ställe i floden som var lite grundare. Jag siktade på den punkten och fick återigen hoppa i det iskalla vattnet. Någon timme senare hade jag dragit tillbaka min båt till land och jag var helt slut. Mina fötter var totalt bortdomnade och jag skakade som ett asplöv. Jag kom på att det fanns en tång i min närhet, den skulle kanske funka. Jag mixtrade och donade lite och efter ytterligare någon timme så var jag på väg hem. Med en tång i ena handen, gashandtaget i andra och en sittstälning som var oerhört obekväm så kom jag till slut hem. Hur fan lyckas man egentligen? Jag skall dock berätta att hade det var aldrig så allvarligt. Hade det kommit till den punkt då det hade blivit farligt så hade jag självklart släppt båten och räddat mig själv. Men, nu sitter jag här och njuter utav dem sista minutrarn Jag är på väg ut till lusthuset för att avnjuta midsommaraftons sista stund i vedeldade badtunnat och en öl...

Bild



Ön som vi slänger våra matrester på är trutarnas hemmaplats. Här lägger dem sina ägg. Tyvär är äggen mycket uppskattade utav örnen som gärna glider över för att ta sig ett par munsbitar.

Wolf lake

Nästan en vecka har gått sen jag kom hit. Regnet har störtat ner i flera dagar och allting är blött. Gästerna livar verkligen upp stämmningen och igår ställde vi till med kalas. Morgonen började som vanligt. Jag gick upp vid 7-snåret, fixade lite frukost och serverade gästerna. Jag tillsammans med 3 stycken gäster bestämde oss för att åka till "the river" för att försöka få en harr på kroken. Det är fortfarande lite tidigt förr harrfiske men vi bestämde oss för att göra ett försök. Vi packade in oss i båtarna och gav oss iväg. Väl framme var det till att göra knutar, sätta på flugor och ha lekoner i kastteknik. Det mesta gick bra och vi fick några fiskar. Några timmar och en flugrulle senare var alla nöjda och vi åkte hem igen. Jag var supertrött på kvällen och efter att ha lekt några lekar tillsammans med gästerna så var jag helt slut. Med datorn under armen på väg till sängen kollade jag in i lusthuset för att säga godnatt. Där blev jag helt plötsligt bartender. Jag blandade drinkar hej vilt och det slutade med att jag gick och la mig vid 02.30 inatt. Morgonen var helt okej men nu börjar det faktiskt kännas lite segt..




Wolf Lake

Äntligen fiskat!

Som vanligt så regnade det igår. Det hindrade dock inte våra gäster från att fiska. Vi var hemma och målade dem nya stugorna och pysslade med att utrusta alla båtar. Som vanligt, mellan varven hann jag med att diska och städa lite. Alltid kul när det ser fint och ordentligt ut. Gästerna hade en bra kväll och 18 rödiar landade i deras båtar. Dem har en speciell förkärlek till rökt fisk här så det var bara att ställa sig och filéa dem små firrarna. Annorlunda mot hemma är att de inte använder något salt här när dem röker fisken. Den blir absolut inte lika god som den rökta siken ifrån Vättern iallafall. Klockan närmade sig 23.30 innan vi faktsikt hann ut på en liten tur. Vi tog båten och åkte rakt över sjön för att försöka fånga en big lake trout. Vi var bara ute i någon timme.. Max hade en på kroken men tappade den innan vi hann få upp den i båten. Mer än så har jag inte hunnit fiska ännu. Men på fredag blir det andra bullar. Det kommer bara kompisar upp hit och vi kan göra precis vad vi vill under fyra dagar.
Idag åkte gästerna ut klockan 06.00 på morgonen för att fiska. Lunchen stog framme till klockan 11 men det kom ingen. Vid klockan 14.00 började vi bli lite oroliga och Wes fick åka ut med planet och leta efter dem. Dem kom tillbaka strax efter det dock. Hade inte kännts bra om dem skulle ha råkat ut för någonting. Det har förövrigt haglat idag. Ligger kvar på backen gör det också. Bli inte förvånade men jag måste bara berätta, det har fatiskt spöregnat också......som vanligt:(
Nu sitter jag och väntar på att Wes skall fixa d
uschen åt mig. Jag har inte duschat på flera dagar. Men vi är ju mitt ute i vildmarken så vad kan man begära?
Trivs jättebra här för övrigt. Det första man ser på morgonen när man drar isär gardinerna är höga berg med massor av snö på. Kan man begära något bättre? Nej, jag tror faktiskt inte det. Det jag önskar mest är att jag skulle kunna dela detta med pojkvän, familj och vänner. Det är omöjligt att fånga alla vyer och stunder av lycka, frihet och njutbarhet på ett fotografi.



Regn.

Regnet fortsätter att ösa ner. Allt är grått och inte en solstråle kommer igenom de stora molnen. Igår kom våra första gäster. Ett glatt gäng om fyra personer. Vi har byggt en bar här på lodgen och den har visat sig vara mycket uppskattad. Gästerna sitter i vedeldade badtunnan och beställer för fulla muggar.
Närvaron av björn här på lodgen gör att vi inte kan förvara några matrester här. All mat måste transporteras ut till en liten ö mitt i sjön. Ön är ett tillhåll för trutar och dem uppskattar när vi kommer med mat till dem.

Gäster.

Igår var vädret bedrövligt det stört regnade och åskade hela kvällen. Morgonen började på samma vis och jag har inte haft möjlighet att fiska någonting ännu. Dagen har jag tillbringat med en målarpensel i högsta hugg. Dem nya stugorna som har kommit till på lodgen behöver färg. Och det i många lager. Idag kommer våra första gäster. Dem kommer ifrån företaget tetrapack och är stora kunder här på Wolflake.
 Det ser ut att spricka upp nu och jag känner suget efter att få fightas med de stora fiskarna

.

Äntligen Kanada

Äntligen så är jag framme i Kanada och ute på WolfLake Wilderness Lodge. Vi kom ut hit igårkväll (Torsdag). Flygresan gick bra men var försenat två timmar till Whitehorse. Vi kom fram vid två i Onsdagsnatt. Gårdagen gick åt till att reparera vårat flygplan som vi skulle ha ut till lodgen. Det var en stor oljeläcka som dem reparerade. Vi tillbringade våran dag i Whitehorse. En mycket speciell stad som lever kvar i 80-talet. Vi kom efter en skumpig flygtur till lodgen. Ett par byggarbetare arbetar för fullt och gör det fint för gästerna som kommer hit på Lördag. (Imorgon). Tidsskillnaden är 9 timmar och jag håller fortfarande på att ställa om mig. Nu är det morgon och vi skall snart äta frukost. Vi kommer att tillbringa dagen med att förbereda för gästernas ankomst. De fantastiska vyerna sträcker sig oändligt långt. Bergstopparna är täckta av snö och vädret är
fint men kallt. Det var en snöstorm här i Söndags och det låg ca 1 decimeter snö på backen.


Bilden tagen i WhitehorseBilden är tagen ifrån pontonplanet

Packning!

Nu är det inte många timmar kvar innan det är dags för mig att ge mig av mot nya äventyr. Jag är i full gång med att packa alla mina saker. Väskan är inte i närheten av full och jag väntar på att de sista kläderna ska torka ute i solen. Frågan som jag ställer mig själv om och om igen är "Har jag verkligen tänkt på alla saker nu?" Jag är livrädd för att glömma någonting hemma. Egentligen skulle det inte vara hela världen med tanke på att jag kommer att landa i den lilla staden Whitehorse där jag har möjlighet att införskaffa småsaker. Iof Indianinspirerande saker men det skulle fungera det också.

Så, nu till resan.. Inatt kommer jag att åka ner till Landvetter. Klockan 06.45 imorgon går planet till London. I London byter vi plan och åker vidare till Vancouver. I Vancouver byter vi plan och åker till Whitehorse. Vl framme i Whitehorse möts vi upp av ägarna till lodgen, Wes och Michelle. 3 timmars bilresa och 45 minuters flyg med pontonplan senare så skall vi vara framme vid WolfLake Wilderness Lodge. Jag räknar med att hela resan kommer att ta ca 45 timmar.

Jag är inte superhaj på det här med datorer och satelitkommunikation men jag bör få igång min dator om några dagar.
Håll ögonen öppna så har jag av mig snart igen.

Handlat!

Idag har jag spenderat flera timmar inne i Jönköping. Jag har införskaffat nya kläder, fiskeprylar och minneskort till min kamera. Jag har växlat pengar och gjort ett besök på apoteket. Killen blev nog lite avundsjuk på mitt hysteriska shoppande och köpte sig själv en 47 tums TV. Den stora skillnaden är bara att jag har användning av det jag köpte. Imorgonnatt bär det av och jag borde påbörja min packning.. Det känns som att jag har 1000 fjärilar i min mage just nu.

Nervös!

Nervositeten har börjat att gro. Magen går i ett och tårarna är nära. Vädret har varit jättefint i veckan som jag har tilbringat tillsammans med pojkvän, familj och vänner. Studentfesten i Fredags blev lyckad och många kalla slank förbi min lever. Verkligheten börjar komma ikapp och det är snart dags att fara till Kanada för att jobba som fiskeguide under 6 veckor.
 I Januari planerades resan men det är först nu jag börjar känna av min tripp utan mina nära och kära. Jag har ont i magen och kan inte sova ordentligt. Jag är rädd för att glömma saker, förlora min väska och missa planet. Morgondagen går åt till att införskaffa lite fiskeprylar, apoteksprodukter och diverse. Väskan skall packas och vikten får inte passera sina 20 kilo...
Jag tvivlar inte på att mina resa kommer att bli mitt livs äventyr men i ärlighetens namn så längtar jag redan hem. 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0