Vilket väder..

Några dagar har gått sen jag skrev på min blogg sist men nu är det dags igen. De kom tolv stycken nya gäster i tisdags och det har varit fullt ös sen dess. Gänget som är här nu är på "firmafest" och har större intresse av att drick öl än att fiska. Vädret har varit jättedåligt och det har gått vågor på över en meter ute på sjön. Det har verkligen inte varit väder för att göra någonting. Vi har mest suttit inne och ätit onyttigheter, stått i baren - blandat drinkar och städat. Igår var det dags att lämna lite matrester ute på fiskmås-ön. Sjön såg rätt okej ut och vi bestämde oss för att åka ut till ön för att lämna soporna samt fiska lite. Det var det absolut värsta jag har gjort sen jag kom hit. Nära döden-upplevelse nr.2. Båten var nära att kantra och det blåste in vatten hela tiden. Jag låg i fören med min flytväst och höll i mig stenhårt. Jag var livrädd och jag skall aldrig mer åka ut på sjön när det blåser. Väl framme på ön känndes det skönt att vara på land iallafall. Jag hade bestämt mig för att stanna där tills sjön såg bättre ut. Vi var dock inte de enda personerna som var vid ön. Helt plötsligt dyker en annan båt upp och i ögonvrån ser vi att det är en mås som uppträder annorlunda. Jag och Max kollade förvånat på varandra och undrade vad som var fel. Där ser vi en person som sitter med sitt spö i högsta hugg men det var ingen fisk han hade fått på kroken, utan en fiskmås. Han sliter och drar och vi står och skriker från land att han skall ta det försiktigt. Fågeln klarade sig bra och hade "bara" blivit inlindad i linan, inte skadad av krogen. Om han sen klarade sig kan jag inte svara på...
I väntan på att sjön skule lugna ner sig lite så stod vi och kastade några kast från stranden. Dock utan lycka. Personen som fångade fågeln hade självklart trassel på linan och fick ta mitt spö istället. Han har än så länge förstört 4 rullar med lina. Jag undrar vad han gör egentligen, en riktig fiskare är han då inte iallafall. Sjön lugnade ner sig en aning och vi klarade oss hem utan problem. Vågorna var både mindre och rullade på rätt håll.

Idag har det varit blåsigt men ganska fint väder. Regnet har hängt i luften men det har bara kommit ett par droppar. Sjön ser mycket bättre ut idag och trots att det ändrar sig fort så skall vi göra ett försök på fiskefronten idag. Förövrigt så har myggorna börjat vakna till liv här och de är stora som monster.
 Efter att våra 12 gäster åker hem på lördag så kommer det 10 nya från England. Kanske lite mer intresserade av fiske än de som har varit här denna omgången. Engelsmännen stannar i sex dagar och sen har vi semester. Fyra dagars ledighet och vi ska fiska så det bara smäller om det.


Kommentarer
Jari

Jag har nyss hittat till din bogg och vill lämna ett avtryck. Villket äventyr du åkt iväg på. Du kommer nog att stöta på allehanda fiskare under din resa anar jag, väntar spännt på en rapport från din ledighet när du skulle fiska själv.

2008-06-27 @ 11:47:40
URL: http://fiskefeber.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0