Mat

Maten inför kvällen är på g och desserten är påbörjad. Den är superduperenkel men den tar lång Tid. Olleman har varit lite halvgnällig idag men han har varit trött. Hade tur och under tiden jag var tvungen att baka lite så sysselsatte han sig med att leka i en resväska. Att en sådan menlös sak kan vara så rolig för dem små. Vi var ett dessert-glas kort så jag fick låna ett av våra kompisar som vi skall fira med ikväll. Olle somnade som en stock så snart jag satte in honom i bilen. skall passa på att städa lite medans han sover så det är fint tills ikväll. Rock 'n roll och hoppas alla får en fantastisk kväll. Det skall iallafall vi ha! 
Gott Nytt År! 

En dag i Gränna

Idag har pappa Jonas jobbat och jag och Olle har varit i Gränna hos mina föräldrar.
Jag tänkte att mormor och morfar kanske ville vara lite barnvakt åt Olle så kunde vi systrar åka till hästen och tolka lite. Ja, alltså åka skidor efter hästen helt enkelt. Jomen tjena, i vilken snö då? Det låg bara lite snövallar kvar längs med vägkanterna. Annat än här hemma för här ser man inte ett uns av gräs.
 
Hemma hade lillasyster M gjort smörgåstårta igår. Blev så sugen så jag var tvungen att göra en hos m&p för att kunna ta med mig hem till kvällsmat. Den var lika god som vanligt och vi blev precis lika mätta som vanligt. Sådär äckligt mätta så man inte ens kan röra sig efteråt. Hemskt!
 
Imorgon är det dags att fira in det nya året. Jag dissar min fantastiska efterätt och gör det smidigt för mig istället. Det blir en gräddfil och färskostpannacotta med hallon och bondkex. Lite annat än den där avancerade chokladmousse med tolv delmoment och inte mindre än 45 ingredienser. Det får bli en annan dag när vi har tid för misslyckanden Helt enkelt.
 
Jag måste berätta om gårdagens mest hemska händelse. När någonting som inte får hända - faktiskt hände.
Hunden i det här hushållet har som ni vet epilepsi och hon äter rätt friskt med medicin för det. Klockan drog iväg och jag ropade till Jonas ifrån gästrummet att han skulle ge hunden sin medicin. Han tog fram den, la den långt in på bänken och kom väl på någonting annat att göra. En stund senare när jag frågar om hunden fick sin medicin så kom han ju på sig att nej, det hade han ju glömt bort. Problemet var bara att den låg inte kvar på bänken men han hittade en bit på golvet. Nästa problem var att han hittade en fjärdedel och han hade lagt fram en hel och en fjärdedels tablett. Alltså var den hela borta. Vi letade i panik men utan att hitta tabletten. Jag fick fullständig panik, skakade i hela kroppen och fick fram massor av olika scenarion i mitt huvud. Olle leker ju lite var stans och jag kollar ju inte på honom precis varje sekund. Det kunde alltså vara han som fått ner tabletten. Helt osannolikt men vem annars? Hunden var uppe och hon tar ju inte tabletter frivilligt.. Vi utgick från det värsta och antog att han hade svalt en tablett. Jag kommer så väl ihåg när hunden började medicineras.. Hon blev jättekonstig och sprang runt och betedde sig som ett riktigt fyllo. Samma syn fick jag för Olle. Det är en medicin som oxå människor kan ta så jag hade ju inget att jämföra med. Vi fick ringa till giftcentralen och herregud vilken lättnad när dem sa att det inte var så jättefarligt. Om han hade ätit en och en halv tablett så hade han fått ta kolblandning och hade han ätit Mer än två så ja, vet jag inte vad dem hade behövt. Kände mig lite lättad om än som ett skakigt Asplöv.
Biverkningen kunde bli att han blev lite trött ett pra timmar senare. Lyckligtvis märkte vi inte av något annorlunda men vi vet fortfarande inte om han har ätit en tablett eller ej. Vi har egentligen en regel här hemma som är att Man först tar fram hundens leverpastej, tar medicinen och petar i den och ger den på en gång och ser till så hon sväljer men igår blev det bara inte av. Jag skyller inte på Jonas för att det är mänskligt att fela. Och jag kunde ha haft bättre koll. Men usch, tur att det gick så bra som det gjorde .
 
Vi är jättedukiga på att hålla våra mediciner inlåsta och utan räckhåll för barn men igår blev det bara så fel så snälla ni, kolla över era medeciner och allt vad ni nu har. Ha dem utan räckhåll för dem små! 
 
Med det önskar jag er ett fantastiskt gott nytt år! 

Idag igen..

Idag har vi varit i den där förbannade och jävulska staden igen. Vi skulle åka och handla mat.. Vi åkte vid strax efter 11 och kom hem alldeles nyss. Vilket smäck! Har lite ångest över att börja jobba snart igen. Jag vill inte vara i stan. Och en annan grej vad gällande stan.. Vi var på väg ur stan och körde i 50/h. Bara några meter framför oss slår rödljuset om till orange ifrån grönt. Vi är ju jättenära det här rödljuset och inte stannar vi inte p.g.a alla miljoner bilar bakom. Iaf, en ungdom (13-15) står vid övergångsstället med hörlurar och när han ser att ljusen ändrar om så börjar han gå. Kan säga att han höll på att bli mos. Jävla människor som bara går och tittar inte ens åt sidor a först. Dessutom hade han som sagt sina lurar så han hörde inte ett skit håller. Hade jävligt god lust att hoppa ut och lappa till honom. Aj, ont i mitt hjärta va nära det var. 
 
nu skall jag Lugna mig med gratinerad hummer och bakpotatis samt räkröra. Mums!

Älskade unge

 
 
 
 
Idag har jag och Olle haft en såndär jobbig dag. Han har varit på precis allt och inte glad över någonting. Han har hällt ut vatten på golvet, hällt ut babyolja på golvet, bitit på toapapper så det blir småtussar som klibbar fast i babyoljan, trampat i bajsblöjan, kissat på golvet och lekt med kisset, tagit sig upp själv i gästsängen, ätit hundmat, förskökt ta sig upp för trappan trots grind, vält ner mattallrik på golvet. Ja, säg något han inte gjort helt enkelt. Jonas har jobbat hela dagen och nu ikväll skulle han ut och sitta på gris Så honom har vi inte träffat en sekund idag. Jag och O åkte till Ola & Camilla för att finslipa detaljerna inför nyår. Skönt, fick både avlastning och middag. Olle hänger på dem stor barnen direkt och dem leker och plockar och donar medans lilleman vankar efter dem i full fart. Jätteroligt! Man märker verkligen att dem börjar få behov av att umgås med andra barn.. 
Väl hemma igen och liten börjar bli trött så kan jag känna att det var en bra dag trots allt. Nu när vi la oss så gosade han in sig ordentligt i mig och höll om mig sådär mysigt samtidigt som han borrar in näsan sådär gott i min hals. Han är så trött så att han inte ens orkar hålla ögonen öppna Och så ligger han och skrattar sådär mysigt som  han gör när han är trött. Älskade unge så underbar han är. Vad hade jag för liv innan han fanns och förgyllde min dag? 
 

Snart nyår

 
Förmodligen har ingen missat att det är nyår om ett par dagar och i vanlig ordning är det dags för festligheter. Jonas brukar alltid jobba så jag som inte är någon vidare partypingla brukar vara hemma hos mamma och pappa och fira in det nya året. Allt handlar om mat, det är lixom lite av mitt intresse. Mat är så gudomligt gott och vill man bara så är det rätt lätt att göra maten lite extra speciell med enkla medel. 
 
Vi skall fira nyår med våra bästa vänner och alla barnen. Vi skall försöka laga lite mat tillsammans men desserten den faller på mig. Jag älskar desserter och hade jag bara haft mer tid och någon som åt så hade jag nog testat något nytt varje dag. Jag har inte alls bestämt mig för vad jag skall göra men för ett tag sedan såg jag på mästerkocken Australien och dem gjorde en så fantastisk dessert. Karameliserad vit chokladmousse med banan, vanilj och passionsfrukt. Den såg helt fantastik ut men i min värld så behöver den ändras en aning. Jag tycker om banan men inte i dessert Så den skall väck Och ersättas med annat. Problemet är bara att desserten har tolv olika moment och med moment så menar jag att det är 12 olika saker som skall finnas på tallriken och varje del innehåller sinnessjukt många ingredienser. Saker Jag aldrig ens hört talas om... 
Vi får se om den blir av. jag tror att det är lätt att misslyckas... Jag får väl göra en pannacotta som backupp! Det at inte många sekunder att göra det... Lite tråkigt bara för deT är nog mest vanligt förekommande desserten i detta hushåll. Eller. Är det någon annan som vill komma med ett läckert förslag? 
 
Helt allvarligT. Jag får varken upp bild eller kan länka. Fail!
 
http://www.masterchef.com.au/recipes/caramelised-white-chocolate-mousse-banana-vanilla-and-passion-fruit.htm
 

Jul

Återigen är julen förbi och det har gått alldeles för fort i vanlig ordning. De här dagarna ser jag fram mot hela året. Framförallt maten och att få träffa nära och kära. Olle och vi oxå för den delen fick sjukt mycket julklappar så vi hade fullt sjå att ens komma hem.. Till nästa år hoppas jag att vi har hittat oss ett hus på landet så vi kan Fira jul hemma hos oss. Vi hade förvisso kunnat vara hemma hos den här julen men det går ju inte att sticka under stol med att det är rätt skönt att åka bort och få allting Serverat och visst är det riktig jul när man kommer hem. En sån där jul som man haft sedan lite.. Det är väl åandrasidan dags att ordna sina egna traditioner snart. Det ser vi fram mot. Vad gnällande hus så har vi blivit mer och mer sugna på att hitta vårat eget bo. Idag bor vi fantastiskt fint i ett bra, nyrenoverat hus alldeles vid vattnet (faktiskt en av Sveriges bättre gössjöar) våra grannar är super och platsen är okej. Men, det är inte mitt och det ligger inte som jag önskar mig mitt hus. Vi har kollat på några hus och Jonas kan tänka sig lite vad som. Det är inte så noga men jag har rätt många krav. Om den platsen ens finns det vet jag inte.. Jag kan tänka mig att köpa lite skog oxå, jag vill gärna ha vatten, en liten ladugård, stor trädgård, stort hus, grusvägen är ett måste fram till huset och framförallt inte för nära någon stor väg. Ja, sen måste det ligga inom ett visst område. Ja, så om någon skulle kunna hitta detta till mig så vore jag glad. Helst för en rimlig peng dessutom.. Av förståelig anledning så kommer det ju inte ut så mycket hus nu.. Det är rätt dött på den fronten och har varit ett bra tag. Lite tråkigt men nya tag till våren. Hittar vi inte det perfekta huset så blir vi kvar här helt enkelt. 
Vilken avstickare... Svävade ut lite där men så är det ibland.
 
jag och Olle har förresten precis kollat på Rasmus på luffen. Jag har aldrig sett den filmen innan av någon konstig anledning. Älskar tv såhär kring jul för det visas Ändå en och en annan bra film bland all annan skit.

Jag älskar julen

Vi började våran dag med mysfrukost - hela familjen. Vi städade av lite och gjorde det fint inför morgondagen. Jag tycker att jag har pysslat, plockat och städat i flera veckor men ändå var det lite smått kvar. Granen eller ja, grenarna plockade vi in oxå. Vi valde att inte ha någon gran i år. Lite tråkigt men Olle tycker att det är så ruskigt kul att vara på allting så det är nog bäst att avstå. Ser scenariot framför mig hur han står och drar i en gren och hela granen välter över honom. Det vill gärna slippa. Vi satsar stort till nästa år istället:) Iallafall har vi lite granegrenar inne som står i en trälåda. Mest för doftens skull men det blev faktiskt riktigt fint. 
 
Jag och Olle åkte till Gränna innan och mina föräldrar för att hjälpa dem med granen. Eller hjälpa till vet jag inte men det är ju tradition att klä den, dricka julmust, koka skinka o.s.v.. Till saken hör att pappa har fått fruktansvärt ont i nacken och huvudet sen ett par dagar tillbaka. Till och med mamma fick hämta hem honom från jobb i torsdags efter diverse läkarbesök och liknande. Dem kan inte hitta något konstigt men det är inte mycket me'n. 
jag fick ta rollen som granbärare och mamma fick skruva dit foten, bra teamwork! Synd bara att det var ruskigt ful gran så vi får vara glada att den skall stå i ett hörn så vi slipper se den från alla håll. Men, vad är det man brukar säga? Skomakarens barn är dem som har sämst skor. Alltså skogsägarns döttrar är dem som får sämst gran.. dem fina måste man ju vara rädd om lixom.
 
Vi åkte hemåt redan runt 18-hugget. Rätt lämplig tid för om vi skulle åkt senare hade Olle somnat och det hade inneburit att han fortfarande varit vaken. Nu sov han ju självklart ändå som vanligt men lite tidigare vilket gjorde att han somnade något sådär hyfsat iaf. Höll dock på att bli kvar hemma för fy fan så fruktansvärt väder det var. Jag ville inte ta. motorvägen hem för på grund av all snö såg jag ca 2 meter framför bilen. Åkte lillevägen men bilen tog sig fram genom drivor och diverse. Jag är ju känd för att köra som en VL ( VägLus) men hellre det än att inte komma fram alls. 
 
Jag tänkte att jag skulle spelat Bingolotto ikväll men sen kom jag och tänka på att nej, det är ju min och Jonas grej. Inte skall jag sitta och spela själv i min ensamhet när han är på jobbet. Gissa vem som hade köpt sig en dubbellott och satt och spelade på arbetet? Dock vet jag inte Om dem hann spela något eller om dem fick annat att göra. Jag vet iallafall att han fick jobba övertid. Vi soM satt uppe och väntade för att ha lite julmys när han kom hem. Tji fick vi. Jag och O har iallafall gjort oss julfina inför morgondagen och vi avslutade kvällen med filmen som heter "the holiday" (tror jag). Så bra och fantastiskt romantisk. Optimal julfilm och precis enligt fröken Fridell's tycke och smak.
 
Nu mina kära vänner är det dags att krypa ner under täcket för det är en stor dag för oss imorgon. Olles första jul och det skall bli helt fantastiskt att se hur han upplever dagen. Han är ju inte så gammal och uppskattar den förmodligen inte så som oss ännu men kan man bli mer lycklig än att se dem små ha det så bra? 
Jag känner mig nästan som barn på nytt och är så förväntansfull. 
 
God jul och en fantastisk dag önskar jag er alla!

Bilder 2012

V.14 och jag har redan fått köpa nya kläder
 
 
V.20
 
 
12 dagar innan förlossningen
 
 
Olle 1 dygn 
 
 
 
 
Olle 7 dagar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julgodis

 

Julmys

Igår var vi hos Ola och Camilla, Nova och Theo för lite julmys. Vi hade gjort lite mat var men med alla saker tillsammans så blev det ett bra julbord. Allas blev supermätta och hade nog föredragit att vila en sväng på maten istället för att göra julgodis i stora lass. Olle var superduktig och åt två rejäla lass med julmat. Trodde inte att det ens fick plats så mycket mat i hans mage. julmat kanske är hans grej helt enkelt.. Lite som jag, går och suktar efter detta fantastiska julbord hela året. Vi stod och bakade julgodis in på sena natten och alla småkottar var vakna. Till och med Olle var med.. Han fick dock tag i en och en annan chokladbit och andra godsaker från golvet så det kanske berodde på det. Vi bakade brända mandlar, kanderade mandlar, kola, nougatcrisp, mozartkulor, chokladbollar med Philadelphia Marabou och oreokex.. Ja, det var nog vad vi hann med. Vi var inte alls mätta i magen när vi åkte hem:) vi har bara två kilometer hem och Olle han somna innan vi ens kom från parkeringen. Han sov till klockan 08.00 idag, åt lite välling och somnade om till klockan 10.00. Vilken lycka! Ingen jakt idag heller, alla hade någonting att stå i inför jul, sjuklingar och jobb sättet stopp ibland. Det har både töat och snöat i veckan och idag är det kallt. Riktigt pissväder... ja, inte idag men tidigare! Det har varit lite eftersök och diverse i bygden under veckan. Blödande tassar Och uppskrapade magar. Inte bra! Dags att återgå till den där roliga städningen.. Det blir iallafall fint till jul! Ska bara försöka slita samboN från det otroligt roliga (not) spelet call of duty eseller vad det nu är för något. Ha en underbar dag mina vänner. Rock 'n roll
 

Äntligen fredag!

Favoritdagen är här, jippie:) Ikväll är det dags för Julbord. Nu väntar vi bara hem pappa/sambo så vi kan få ihop till de sista ingridienserna. Gjorde ett schysst byte häromdagen älgtunga mot hemmagjord glögg på 19% så den måste vi testdricka idag. Har för övrigt en klåig unge hemma idag.. Han drar fram i varenda låda, välter lampor, drar i hundens morrhår, äter ur soporna, sitter i kökslådorna... Ja, allt som man kan komma på har han pysslat med idag. Jag är verkligen auktoritär, rätt bra på det faktiskt men han skrattar så mig när jag säger till honom så han kan knappt stå upp. Skitkul men det går ju inte att visa. Dags att årergå till fodret. 
Rock 'n roll 
 

Handlat färdigt

Det börjar att dra ihop sig mot jul och nästan alla klappar är färdiga. Jag tyckte inte att jag hade så mycket paket men nu har jag slagit in 41 stycken och har fem kvar. Vart kom alla dem ifrån? Jag var ju nästan färdig med julklappar men så fick jag hänga med som låtsasfru/smakråd åt kompisen Ola och hans småkottar Nova och Theo. Mamma Camilla måste ju få paket hon oxå... Vi får väl se om tomten kommer eller ej:) Vi var snabbt färdiga så vi hann nästan ut innan folkmassan blev allt för stor. Jätteskönt men sen skulle vi hinna med icamaxi och edvardsson bygg oxå.. Så vi gjorde en heldag i stan bigtime! Problemet var bara att jag glömde köpa en julklapp men jag tror att den får vara faktiskt. Jag hoppas att personen ifråga blir nöjd ändå. 
Olle har skött sig exemplariskt idag. han har varit tyst, still och glad hela dagen. Han till och med somnade i kundvagnen på Ica. Stackars barn:) det tar på krafterna att leka med dem stora barnen.
Imorgon skall vi fira jul med lite vänner. Julbord och julgodis i stora lass. Supergott och jättetrevligt ju. Sånt tycker vi om..
Rock 'n roll

Bild


Bilden blev visst lite på sniskan. Olles nya intresse är att stå på tv:bänken och slå på tv:n så att det blixtrar i den. Jag skojar inte oM jag lyftet ner honom 50-70 gånger per dag. Skall fortsätta lite på tidigare inlägg.. Igårkväll efter heldag på stan så var vi på fika hemma hos Linda, Pontus & Nils. Vi fick nybakade scones med div tillbehör samt lussebullar och pepparkakor. Supermysigt och jättegott. Tack så mycket!

Onsdag

Suck! Äntligen onsdag men ingen bonde söker fru. Vad skall jag nu titta på? Veckans höjdpunkt liksom.
Igår spenderade jag och Olle hela dagen inne i stan tillsammans med Therese Karlsson. Jag hann bocka av rätt mycket på min julklappslista men än har jag några klappar kvar. När jag nu skall få inspiration för dem liksom.. Hade även beställt lite på internet som kom idag. Jätteskönt... Om det inte hade varit för att dem hade packat fel så hälften av sakerna var vad jag skulle ha och andra hälften var någonting helt annat. Men, dem bad om ursäkt och skulle åtgärda det på en gång plus att jag fick behålla dem sakerna som var felskickade. Me like! Det kallar jag service. Idag har jag och Olle städat lite. Jag fattar inte vart dagarna tar vägen för vi har då pysslat precis hela dagen men det syns inte jättemycket och det är redan kväll. Lilleman har gått från två sovstunder under dagen till en.. Det funkar inte alls men jag kan inte tvinga honom att Sova. Han vilar ca en timme runt klockan 13 men sen när klockan blir 18-19 är han jättetrött igen... Dessutom spelar det ingen roll hur lite eller mycket han sover för det funkar inte att lägga honom innan klockan 22 för då vaknar han efter en halvtimme och är vaken 3-4 timmar igen. tilläggas skall att han är inte superglad och sådär smidig på kvällarna heller. Jippie! Men, sen kan vi se på den positiva sidan och det är att han sover till klockan 07.00 och då äter han välling för att sen somna om till klockan 09.00. Hur skönt är inte det lixom. Såhär utvilad har jag inte varit på hur länge som helst. Nackdelen är lite att ju mer man sover desto tröttare blir man. Iallafall jag blir det...
 
Hmm...tänkte försöka lägga in lite bilder. Skall bara komma på hur man gör först..

Hemma!

Ja, hemma igen efter dagens aktivitet. Vi har varit på julfika hemma hos Josefine och Hampus. Supergoda beskvier, pepparkakor och glögg. Mums! Nästa alla mammor och barn från öf var där. Jätteroligt verkligen. Sista gången på ett tag vi ses allesammans för nu börjar ju folk jobba igen efter att ha varit mammalediga. Jättetråkigt..
Märkte på vägen hem att halvljuset på bilen var trasigt.. glödlampan alltså så om någon kunde skänka mig lite pengar skulle jag bli glad för den är satans svindyr att byta. Hade jag vetat vad det kostade att byta glödlampa när vi köpte bilen hade jag fan köpt en annan bil. Ungefär lika roligt att serva den var 1000:e mil. 
Börjar för övrigt få lite sån här julklappsångest... Jag måste verkligen komma igång och handla lite nu. Olle har jag handlat färdigt till.. hm, ja, då är det ju bara alla andra Kvar. Kanske Jonas kan vara lite Ollevakt så jag hinner springa lite själv.. Ja, en annan får väl önska sig en ny glödlampa.

Hittat tillbaka!

Vet ni? Jag hittade tillbaka till min gamlantrotjänare istället. Den hör bloggen är smidig, enkel och hittar inte på egna ord. Den tillåter dessutom mig att ändra texten om det har råkat bli fel mitt i. Jippie!
Nu var det längesedan jag skrev här sist så vi börjar helt enkelt på nytt kapitel. Lite tjockare, lite mindre fritid, ännu mera lycklig! 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0