Full rulle!

Jonas jobbade natt lördag-söndag men var inte hemma försen 10 idag på morgonen. Så kan det ju vara ibland men när han kommer så mycket senare än vad som är tänkt blir hela dagen förskjuten och krånglig. Jag och Olle tog en skön och solig promenad tillsammans med grannen L. Supermysigt! Så snart vi var hemma från promenaden så åkte vi till Fredde H med familj. Dem bjöd på både mat och Paj, supergott verkligen. Olle lekte med barnbarnet Henry, gick sådär bra men kul att bara komma iväg och träffa annat folk ibland. 
 
Nu ikväll har vi varit hos Jonas föräldrar i Bankeryd. Pizza åt vi där, lagom såhär efter all påskmat.
Olle fick kläder i sitt påskägg. Det tycker mamma om! 
 
Nu, mys med husets hane!!!

Glad påsk!!

Åh, vi har haft en riktigt mysig dag. Jonas jobbade till 03.00 inatt så jag och Olle fick gå upp själva klockan 07.00 idag på morgonen. Vi duschade, åt lite mysig påskfrukost. Jag sydde ett förkläde och en sjarlett till Olle. Målade honom ett x antal gånger. Hans fräknar såg ut som utdragna racersträck så dem fick vi göra om ett par gånger. När Jonas vaknade hade vi lite bråttom men vi hann såklart med lite påskäggsletning... Jonas sprang runt, helt galen och letade och han hittade det faktiskt till slut. Jättesnällt att han hade köpt godis till mig oxå, verkligen. Tur att jag hade gjort det själv skulle man kunna säga. Olle fick sig två långärmade t-shirts och två , små godisbitar i sitt ägg. Kläderna slängde han om sig men godiset, ja det förstod han direkt vad det var. Snacka om killen med koll! 
 
Till lunch åkte vi till mina föräldrar i Gränna. Hann även träffa mormor, morfar och mammas faster Ingrid. 
Mamma hade i vanlig ordnat världens påskbord. Så ruskigt gott och så mycket att välja på. Min mamma hon kan hon:) Skinka, köttbullar, prinskorv, omelett, jansson, sillar, ostar, krustader, revben, ägg... ja, you name it.
Hann till och med äta två gånger så nu känner jag mig ruskigt mätt. 
Självklart byter vi fortfarande ägg och efter vi har räknat ihop alla fick vi med oss hela 7 stycken hem. Olle's var bäst med en skaloverall från kaxs samt två t-shirts. just det, han fick ju en traktor oxå!  Konstigt, det var ju precis vad han önskade sig:)
 
Vi har varit i Gränna precis hela dagen och kom alldeles precis hem. Det har varit en lång dag, vi skall ställa fram klockan, jag skall upp tidigt. Slänga sig i bingen kanske? Mm, jag tror det. Olle somnade i bilen på väg hem så vi får se när han vill gå upp imorgon. 
 
 
Olle diggade inte riktigt sin påskoutfit. Fräknarna var det enda som fick vara kvar.
 
 
Del av världens bästa påskbord.
 
 
Nu blev det en sådandär dum dubbelbild igen men ser ni vad jag håller i handen? Det är en blöja från Libero. Till för bebisar under två kilo. Ni vet min mamma, hon praktiserar ju på neonatalen och den här lilla miniblöjan går till armhålorna på bebisarna. Tänk vilka små rackare!!! 
 
Jag & Olle bild sedan i torsdags!
 

Äntligen, bloggtime!

Äntligen! Tiden har rusat iväg dem sista dagarna och jag vet inte vart tiden har tagit vägen. Jag har haft sjukt mycket att göra på jobbet Och väl hemma så har jag lagt all min energi på Olle... 
 
Igårkväll var vi i mammagruppen ute och åt. Ja, inte alla mammor men vi var fem stycken iallafall. Maten var fantastiskt god och hiskeligt va mätta vi blev. Vi hade det kul och tjattrade på i ett par timmar. Skönt att komma hemifrån och få vara själv lite. Mer sådant!
 
Jag och Olle är precis hemkomna från Ola och Camilla. Vi har varit där hela kvällen medans pappa J har jobbat. Kul att göra någonting bara Olle och jag. Camilla tog fram sina frisörskills idag och klippte Olle. Det var verkligen på tiden och han blev så fin. 
 
Egentligen hade jag tänkt blogga ordentligt idag men jag skall nog passa på att krypa ner här medans det är tyst och still i huset. Om en stund kommer J och.. Eller om en stund? Lagom stund för att jag skall hinna somna iallafall.  Olle sover för en gång skull i egen säng så jag skall passa på att njuta av utrymmet. Me like!

Klippning

Äntligen, idag har jag klippt av mig mitt hår. Fy tusan så skönt skall ni veta. Äntligen kan jag borsta det igen utan att behöva stå i 30 minuter och reda ut mina tovor. Egentligen inte vad jag hade råd med nu men jag kände lite såhär... jag har inte klippt mig sen i somras, eller var det förra sommaren till och med? Jag gör aldrig någonting för mig egen skull längre så det kunde jag gott vara värd. 
 
Haft ytterligare en fartfylld dag på jobbet.. Det vankas snart mässa och som ni vet finns det att göra. Med tanke på att jag inte jobbar heltid heller så får jag jobba dubbelt så snabb istället. Nästa vecka så bara måste jag hoppa in och jobba ändå trots att jag har Olle hemma.. Han får hänga med på armen. Får kanske leta fram babybjörnen eller  något form av sele eller något så han inte pillar sönder allting. Stackars barn. 
 
Idag har jag och Jonas förlovningsdag <3.
Vi satt hemma hos Ola och Camilla in på lite fika. Kollade samtidigt på familjen annorlunda och så var det ett klipp där dem var på väg till Göteborg. O & C kom på att där hade ju dem förlovat sig. Oh, shit tänkte jag... Nu har jag missat det här men nejdå, det var ju idag vi hade våran speciella dag. Hm, kanske får fläska på mig ett par stayups sen;) Skämtosido! Tur att jag kom på det iallafall. Vi är ju ändå relativt nyförlovade, iallafall sen ett par år tillbaka så än är det väl inte dags att glömma det datumet.
 
Har jag föresten berättat om våran förlovning? 
Vi bodde på ett annat ställe, i ett mindre hus förut. Jämte huset fanns det en jättestor åker och där vettni.. Jonas hade fixat och trixat hela dagen verkligen. Först och främst så fick jag gå genom världens marchall-stig.. Säkert 30 meter med massor av tända marchaller allstå. Stigen ledde till en stubbe där våra ringar stod bland massor av vackra ljus och grejer. Inte nog med det... Tidigare under dagen hade han dränkt världens rep i bensin vilket han sedan format som ett hjärta ute på åkern. Det brann oxå såklart... Det här hjärtat var så stort. 
Ja, han hade gjort det så fantastiskt fint. Väl inne sen så åt vi exotisk planka samt massor av skaldjur. Vilken kväll förstår ni. 

Sinnessjukt trött

Idag har jag haft att göra..
Jobbat idag, inte mycket kunder men fullt upp ändå. Kul!
Känner av lite latent stress inför mässan nästa vecka. Det är så mycket som skall ordnas och allt skall vara prismärkt och färdigt. Väntar fortfarande på min storleverans. jag behöver verkligen dem för dem sakerna skall jag ha med till mässan. Innan dess så måste jag hänga upp allt, plocka ner allt, skruva ner väggarna och köpa nya spjut. Dessutom är jag plåtar, färg och en utbyggnad kort. Ja, det går alltid bra till slut. Jag jobbar inte full vecka nästa vecka egentligen och det stressar mig ännu mer. Jag får helt enkelt arbeta på min fritid.
 
På torsdag vettni då skall jag ut!!! Ut på krogen!
Vi i våran mammagrupp har planerat detta sen ett tag tillbaka, superkul skall det bli.
krogen vet jag inte men vi skall iallafall äta lite mat och dricka ett par öl. Me like!
 
ja, jag måste vara sådär tråkig idag och säga Godnatt. Hopp in i duschen och sussa snarast!

Gränna

Idag har vi haft heldag hemma hos mina föräldrar i Gränna. Jag har inte varit hemma på jättelång tid så det var verkligen dags. Shame on me! Det blir kanske en och en annan tripp nu när mellansyster Madelene kommer hem från Umeå en sväng. Det skall bli kul och mest roligt är nog att hon skall få träffa Olle. Det har hon inte gjort sedan jul och under den tiden har han hunnit ändra sig en hel del vill jag lova. 
 
Idag bjöd mamma och pappa, ja mamma kan man säga på älg, potatisgratäng och kantarellsås, jättegott verkligen!
Jag och lillasyster Thessan, tillsammans med mamma och Olle har varit i stallet. Ja, vi har haft en fartfylld och jätterolig dag. Jag som egentligen inte är en hästmänniska rider ju inte sådär jätteofta men väl där så är det rätt roligt... eller för att inte säga riktigt roligt. Vi började ute i Uppgränna och på islandshästen Godi. Han är ett säkert kort. Liten, mullig och när Thessan har ridit honom ordentligt en stund så är han alldeles lagom för mig att rida. Ja, han är väldigt busig men som tur är finns det en ridbana. Den tycker jag om, där kan man styra in hästen i staketet ifall det skenar iväg. Hoppning stod på programet idag och det gick faktiskt bra. Jag trillade inte av en gång. Skämtosido, det har inte hänt ännu. Jag var lite feg till en början men till slut gick det riktigt bra. Duktig Polle! På vägen tillbaka till stallet vilket är ett par hundra meter höll det på att inte gå lika bra dock. Vi skulle kompisåka på hästen lite och jag tyckte att vi skulle sätta fart. Ja, det anammade hästen på en gång, jag blev skiträdd där bak och klämde åt med benen och hästen for ännu fortare. Där var det inte jättelångt från backen... Ja, det hela tog bara någon sekund men ändå. Olle red oxå en liten sväng, supergulligt. Han hade dock fullt sjå med att klappa kaninerna och när han var färdig med det så tvärsomnade han i sin vagn. Superbebisen!
 
Efter middagen åkte vi till riktiga stallet i Boarp och hästen Hia. Jag har aldrig ridit på honom innan... Lillasyster har varit tveksam till det för att det är bara hon och en till som suttit upp på honom innan. Jag kan säga som såhär, han är över 1,80 hög och jag kände mig inte jättekaxig när han stod där och blev otålig när jag skulle upp. Men, jag tog mig i kragen, ställde hästen och svingade mig upp full av självförtroende. Då gick det bra. Vi skrittade bara en sväng men väl uppe så kändes det inte så farligt. Jag är jättenöjd!
 
Självklart så hälsade vi på Pyret och Nasse oxå. Ni vet Pyret som vi köpte till Thessan i studentpresent i somras. Pyret som var en fantastiskt söt, liten guldgris på ca 15 kilo när vi hämtade.... Allt annat var hon idag det kan jag lova. Jisses så hon växer! Hon är så duktig... Kan sitt, ligg och massa tokigheter. Vi släppte ut dem en sväng och det är precis som i Emil filmerna... grisarna följer vart man än går.
Dem verkar dock ha missupfattat sin storlek lite för att hoppa på en, vifta på huvudet och slänga med öronen fy fan va ont det gör!!
 
 
Tyvärr en dubbelbild men jag och Godi på översta fotot. Förlåt Thessan men jag kunde inte låta bli, så sjukt rolig bild.
 
 
Therese och Godi
 
 
Jag och Hia
 
 
Mamma och Olle. Therese och Hia
 
 
Nasse och Pyret
 
 
Therese, Pyret och Nasse
 

Snabblogg....idag igen

Jobbar idag... Inget ös i butiken dagarna innan lön kan jag lova. Så tråkigt. Min storleverans kom inte igår så jag har inte haft jättemycket att pyssla med idag heller. Den kommer säkert på måndag.... Jag kommer att ha så fullt upp i veckan men förvisso är det ju roligt men nu drar det ihop sig inför mässan så jag har lite annat att ordna oxå. Ja, det skall nog gå bra. Det brukar det gör tillslut iallafall.
 
igår såg jag ett sådant sjukt youtube-klipp.
Jag tror att det utspelade sig i China eller liknande land. En liten flicka stod på en mindre väg typ mitt inne i stan. Det var inte mycket trafik och det gick rätt sakta. Iallafall, det kom en bil och körde över flicka... Vet ni vad fanskapet gjorde? Först kör han över henne med framhjulen, stannar bilen och funderar lite på vad han skall göra.. skiter i att hoppa ut, kör vidare och kör över henne med bakhjulen oxå. Vad i helvete är det för fel på Människor? Inte nog med detta för att det var så mycket folk som både åkte förbi och gick förbi utan att hjälpa henne? Är det såhär världen ser ut? Fy helvete vilket hat jag känner inför dessa sjuka människor. Vidriga människor. Eller kan man ens kalla dem människor? Det är inte jättemycket som berör mig men sådant här. Jag blir så ledsen...

Korvomanen

Först måste jag börja med att ändra datumet på fiskemässan. Jag skrev lite fel, den är ju självklart den 5-7 april. Ingenting annat!
 
Idag har jag varit på jobbet. En riktigt lugn dag har det varit kundmässigt men inte mig emot. Jag har haft fullt upp ändå. Jag försöker rätta till väggarna lite. Det hänger inte alls som jag tycker men sakta och säkert börjar det ordna upp sig. Det är skönt.. Lite svårt att få ordning när man inte riktigt vet vad som kommer eller när det kommer. Vanligtvis sitter jag med vid alla inköp och då har man lite koll men p.g.a min mammaledighet så har jag ju missat det fullständigt det sista. Jag är väldigt noga med att ta färger och storlekar i jämna antal för då passar det mycket bättre på väggen. Ja... Det blir nog bra till slut. Väntar på ytterligare ett par storodrar och framförallt en utav dem för den utgör lixom basen i butiken och så får man bygga efter det. Den fattas mig lite men jag hoppas att den kommer imorgon. Främst för att vi har en praktikant på jobbet som kan hjälpa mig in med alla kartonger. Dessa pallar är alldeles för stor för att få in genom dörren, både på bredden och på höjden. Ja, det ger sig!!
 
Har ett annat, litet problem här hemma... Ni vet våran tv:dosa? Den var ju på rymmen ett tag. Ja, nu är den det igen. Konstigt att den får fötter och springer iväg hela tiden. Inte sant? När man sätter på tv:n så kommer det upp en ruta som täcker iallafall halva bilden. Det är en sådandär ruta som säger att det hittades nya kanaler, vill du starta en sökning? Ja eller nej skall man trycka då. Problemet är ju bara att vi inte har dosan så det går inte att trycka. Jättekul att bara se ytterkanten av bilden på tv:n, spännande, verkligen!!
 
Olle har förövrigt haft en bra dag hemma med pappa J. Han har varit glad hela dagen, kanske för att dem sov i hela tre och en halv timme. När jag kom hem så hade Jonas lagat falukorv i ugn tillsammans med potatismos. Olle tyckte det var skitgott verkligen. Han fick en typ 3cm tjock korvskiva och potatismos... För Olle som inte är stor i maten, tror ni det räckte? Nej, för han åt hela 5 bitar korv. Och då snackar vi 3cm bitar. Helt sjukt... Han åt bra mycket mer än jag. Duktig Olle! Falukorv oftare i det här hemmet!!

Fiskemässa Elmia 2013

Innan jag börjar skriva om det jag hade tänkt så måste jag dra dagen i korthet.
Olle, detta älskade, lilla, söta, underbara barn.. Han är så full av energi så ibland vet jag inte vad jag skall ta mig till. Vi började dagen i stan och på mitt jobb. Han var på micron, alla fiskespön, rullskåpet, tänger, flugor, stenar på golvet, nyckelringar, kassaaparaten och ja, precis, precis allt. Vi åkte vidare till Ica Maxi och tror eller ej men det gick hyggligt smärtfritt. Men väl hemma alltså.. Här är ett axplock på vad han hittat på idag: smakat på tvättmedel, dragit ut alla tvättlappar, huggt hunden med gaffel, ätit senap, ätit humburgerdressing, hällt ut shampo, slängt saker i toalettstolen, slickat på toaborsten, ätit salt, slängt ut alla grytor samt plastlådor, slarvat bort falukorven vi handlade i affären, hackat i golvet med div. tillhyggen. Det här hade egentligen inte varit någonting om det inte varit som så att alla ting avlöser varandra. Jag tar en pryl från honom och han springer genast till andra sidan rummet och får fatt i nästa sak. Det går verkligen i ett. Han behöver verkligen en lekkompis ibland. Pehw.....
 
Fiskemässa Elmia 2013
 
Nu är det inte många dagar kvar innan det är fiskemässa. 7-9 april går den av stapeln och det skall bli så roligt. En liten uppvärmning inför Elmia game fair. Jag verkligen älskar ju mässor. En aning mindre än vad jag gjorde förut men det är ju fortfarande kul.. I början var det så kul att lära känna alla människor, sälja som en dåre och bara stressa. Idag känns det som att man känner de flesta, man kan alla nyheter och jag behöver inte springa runt. Jo, tilläggas skall väl oxå att jag har min fina sambo, underbara Olle och har inte behovet av att gå på krogen alla mässkvällar. Jag skojar inte när jag säger att jag inte orkar. Det är ingen myt att man känner sig mer trött när man är 25. Eller kanske för jag inte har samma behov länge. Dessutom, hur kul är det att stå och lukta som en spritbutik, vara bakfull och allmänt seg? Det tar nog på krafterna av att bara stå på mässan.
 
Iallafall, våran monter kommer prydas av Savagear. Även Westin och edge.. Ja, en salig blandning men en bra blandning. Självklart kommer vi ha massor av andra prylar men det är årets "big deal". 
 
 
Måste berätta om min lite (mycket) äckliga sambo. Igår skickade han en ljudfil till mig. Åh, mysigt tänkte jag. Undra vad för romantiskt han talat in.. Vet ni vad det var? Världens fis i toalettstolen. Ja, han är en sjuk man!
Han kompenserade det en aning idag med en jättefin bukett blommor. Sen kan man ju kanske ana att han fick dem av PRO efter att han varit och pratat med dem idag. Men, huvudsaken var att jag fick ta del av dem. Då blir jag glad. Vem blir inte glad av en fin bukett blommor?
 

Vilken glidardag

Jag och Olle tog oss en redig sovmorgon idag. Jag var uppe vid sju idag och kollade till Olle. undrade varför han inte varit vaken och ätit välling. Han såg ut att sova gott iallafall.lagom tills jag somnat om vaknar han. Det bästa var att vi somnade om än en gång och sov till tio. Iallafall Olle gjorde det för att han sov på mig och stånkade och bökade så jag fick ligga med huvudet på nattuduksbordet. Skönt? Nej, inte direkt.
 
Ja, roligare än så har det nog inte varit idag. Vi gjorde minihamburhare till middag. Jättemumsigt var det! 
Städat har vi oxå gjort men det är lite sånt som hör till vanligheten här om dagarna.
 
Fruktansvärt väder har det varit oxå. Snöstorm Alabama så ingen utomhusvistelse för oss idag. Lite småtråkigt...

Orken tog slut - kikarsikte

Vi började rätt tidigt med att städa idag. Hobbyrummet/jaktrummet hade första prioritet nu när säsongen har tagit slut...ja, sånär som tagit slut får väl tilläggas.
Vi hade bra mycket skit att få iväg. Det tog nästan hela dagen att få iordning på rummet. Men skönt, nu är det som ett dansgolv där inne. Alla prylar är undanstoppade och iordningställda. Vilken lättnad:) 
 
 
 
Jonas har på skoj beställt ett kikarsikte från chingchong. Det har varit på vift i hela 45 dagar men idag kom det, äntligen!
Jag vet knappt om jag vågar berätta men det är en klockren Leupold-kopia. Mark 4 4,5-14x50.
För er som är lite insatta så är det en kille på Robsoft som testade det här siktet för ett tag sedan och med tanke på det förnämliga priset av 390 kronor så var det rätt bra. I ärlighetens namn så kändes det rätt okej oxå. Inte alls samma kvalitet som ett riktigt sikte men helt okej. Jag är ivrig över att få se något form av resultat här snart.
 
igår var vi ute på sjön och fiskade. Vi blev en liten drös till slut och vi pimplade nästan hela dagen. Fyrhjuling och korvgrillning i kombination med fisket, nej det vart ju inte helt fel. Jag känner att jag måste återkomma till det där med att pimpla. Det är ju inte vidare rockigt, inte sant? Ja, det får bli en annan dag för nu måste jag sova. 
Trött som skam men förvisso skönt att man är trött när man går och lägger sig istället för att ligga i sängen helt klarvaken.
 
jaja, Godnatt <3

Storstädning

Passar på att snabblogga lite medans Olle och Jonas är ute med Lycka.
Jag vet, jag har varit Superdålig på att blogga ett par dagar. Men, jag skall absolut försöka ta igen lite ikväll.
idag är det som sagt dags för storstädning här hemma. Vi har slängt rätt mycket saker och vi skall ge bort massor av prylar. Sjukt vad man kan samla på sig. 
 
Återkommer senare!

Heldag

Ännu en dag fullspäckad med alla de olika aktiviteter.
Började dagen med arbete. Idag var det faktiskt riktigt kul att jobba. Det flöt på idag och jag ar verkligen haft fullt upp. Skoj!
 
Jonas och Olle kom in till mig klockan 15.00.. En timme innan stängning. Olle är ju inte smidig att ha i en fiskeaffär, det skall gudarna veta. Efter jobbet åkte vi till Jonas föräldrar i Bnkeryd. Där fick vi jättegod middag och en superb efterätt. Riktigt gott var det. Olle fick sig ett par nya vårskor dessutom. Superfina med Gore-tex och grejer. Finfint!
 
Imorgon skall vi ge oss ut på isen här hemma. Får se lite vad vi hittar på men det kan gå bra. Vi filar på fiskeutrustningen för fullt.

Big Bob

Idag hade jag egentligen tänkt blogga lite om detta eftertraktade fiskedraget BigBob. Men, som vanligt ligger mina bilder på telefonen och därifrån orkar jag inte blogga. Det får bli lite av ett helgprojekt att snacka nya fiskeprylar.
....det finns ju lite att ta upp så att säga.
 
Har förövrigt jobbat idag. Jättekul! Eller ja, det är ju lite samma sak som jag gjort många år nu men det är ändå kul att träffa gamla kunder, hänga upp lite nya saker (när det finns plats och jag inte behöver bli förbannad). Lixom, jag ser en ljusning i det i år. Det är väl positivt?!
 
Olle har fortfarande feber och idag är den uppe i 39,1. Inte bra! Vi hoppas att han piggnar till inför morgondagen annars så får vi ringa doktorn. Stackars, stackars liten. Man ser verkligen hur sjuk, liten och ynklig han är och han orkar knappt göra någonting. Han vilar lite, springer sen iväg och leker, vilar lite och sen kör det igen... 
 
Redan nu är han en fruktansvärt klåig unge som verkligen skall vara på allting. Säger man nej så skrattar han och springer så fort han kan. Han är så fruktansvärt rolig med alla hyss och idéer.. Undra vart han får allt ifrån och undra sa flundra hur han kommer bli när han blir lite större. Med all säkerhet en riktig buspojke!!
Vi skall inte tala om hur sjukt mycket saker han har stoppat i toalettstolen. Fruktansvärt fort går det dessutom. Jisses! Lyckligtvis har vi hunnit få upp allt sen olyckan för ett par veckor sedan. Något sådant vill vi nte vara med om igen.
 
 
Dags för natten. ny jobbdag stundar!

Hockey

 
Idag har jag och Olle haft pysseldag här hemma. Tvätta hur många maskiner som helst, vikt massor av tvätt och myst. Olle har fortfarande feber och idag ligger den på 38,7. Knappt någon förbättring sen igår men han har varit piggare nu ikväll om man jämför med gårdagskvällen. Vi har spenderat en god stund i soffan dessutom. Han har varit jättetrött men bara kommit till ro i min famn. Inte lätt att göra annat med honom i famnen hela tiden. Men, det är det ju värt och nog får man ta tillvara på mystiden tillsammans med liten och faktiskt va glad när han sitter still i mer än två sekunder. 
 
Jonas kom ju på att det var hockey på tv idag. Suck! Skittråkigt tycker jag men någon gång skall väl han oxå få bossa över fjärrkontrollen. Vi som bara har en tv-apparat men med tanke på att jag inte hade någon innan så är det kanske bättre. Eller är det de? Tänk va mycket jag fick gjort när jag inte hade någon.
 
Lilleman knoppade precis in i min famn. Så söt.

Dålig kvalitè

 
Sjuklingen med mammas mössa
 
 
Pilla navelludd. Ser ut att behöva gräva djupt:)
 
 
det kan ju finnas lite kvar..

Jag blir så förbannad

Det här är egentligen inte min typ av bloggning men jag bara måste nämna det här..
Igår på TV4 nyheterna visade dem en film på vad som skulle komma att bli en gruppvåldtäkt. Detta skedde i Indien. Inte nog med det utan dem nämnde oxå om en våldtäkt som skett på en buss. En buss? Ett fordon som många personer transporterar sig med och oxå i detta fall. Inte nog med det utan det sker en en våldtäkt var 20:e minut I Indien. Det som slog mig mest var att fanskapen stod och log på den här förbannade filmen. Dem verkligen hånlog och tyckte det var hur roligt som helst. Fan vilka sjukt störda människor det finns alltså. Jävla idioter! Värst av allt är att dem får ett ynka fängelsestraff. Vad är det för straff egentligen för en sådan person? Dem borde straffas rent fysiskt och få lida så in i helvete. Det hade varit det enda rätta!! 
 
Iallafall, jag har varit lite bloggtrött i ett par dagar och inte alls varit inspirerad till att skriva men nu så.
I söndags var vi rätt trötta efter en lördagens lockjakt.. Vi hade en lugn förmiddabollen planerade en liten utflykt på eftermiddagen. Ola, Camilla, barnen, jag, Jonas och Olle åkte till Sören och Kari för att kolla lammungar. Herrejisses så söta dem var.....som vanligt alltså. En del var något otroligt söta, alltså sådär så man vill ta med sig dem hem. Lammen var mellan två veckor och ett dygn. Vi var inne och fikade en liten stund och såg på tv:n som går ut till ladugården att det var en tacka som betedde sig konstigt. Och vet ni? Hon lammade medans vi sprang till ladugården och när vi hade stått där en stund så kom det en till. Sjukt va fort dem letar efter juvret och jisses så snart dem kommer upp på benen. Ja, så superkul iallafall och Olle han var helt till sig. Han bondade med ett par lammingar och dem hade fullt upp. Fyra timmar hade vi att göra och Olle var så upptagen så man kunde knappt prata med honom. 
 
Igår var jag och Olle hos Pontus och Nils. Frida och Olivia och Emma och Nellie var oxå där. Jättekul för dem små att få leka lite. Pontus har ju blivit en liten favoritpappa nu när han har blivit en form av mästare på bakning. Det är hans grej det. Idag var Pontus och Nils här en sväng. Dem skulle egentligen förbi men han med ett kaffestopp. Trevligt! 
 
Olle hade lite feber igårkväll. Idag på morgonen var det mycket bättre men den kom tillbaka nu ikväll. 38,8 har han i feber. Snorig, hostig och hes på det är inte lätt för liten. Stackarn:( 
 
Farmen rullar på här hemma och strax är det dags för kvällsmat. Broccoli och kyckling-paj. Gott!

Rävlocket överstökat

Igår ringde klockan redan 04.30.. Jag var duktigt trött men det var ju bara att hoppa upp. Jonas och jag lämnade hemmet samtidigt och styrde kosan åt varsitt håll. Jag fiskade upp Camilla och J åkte för att hämta Bengt. Olle lämnade vi till mamma och pappa redan i fredags. Hade lite ångest över att lämna bort honom, i vanlig ordning men det gick jättebra. Jag tänkte att jag skulle lämna honom på morgonen men det insåg jag rätt snart att lämna bort honom klockan tre mitt i natten för att hinna tillbaka det var ju inget alternativ. 
 
Jag och C hade planerat dagen in i minsta detalj och elva pass hann vi med. Vädret var verkligen ingen dröm. Det blåste kraftigt och snöade på tvären. Konstigt nog var det bara vi som hade snö men åandrasidan så var vi en bit hemmifrån oxå. Hela 10 minuter?! Vi använde främst Tweety-pipan men oxå syco twisted. På tweeetyn fick vi faktiskt in en räv.. Han sprang på grannens dock. Trots att det hade varit kul att skjuta så var vi rätt nöjda över att ha fått in någon överhuvudtaget. Det var många som inte ens lyckades med det.
 
Vi var totalt 60 deltagare, alltså 30 lag. Det var pris för flest skjutna rävar samt fyndigaste namnet. Totalt sköts det sju stycken rävar. 
 
 

Ögon går i kors

Äntligen hemma och iordningplockade. Ola och Camilla körde precis hem och jag och Jonas skall krypa ner jämte fina Olle. Imorgon skall jag ge er en ordentlig genomgång av vad som har hänt idag... Det är med nöd och näppe jag orkar att skriva detta må ni tro. Godnatt

Snabbfrukost

Paus från rävlocket och vi går igenom våra pipval. Än så länge har vi hunnit med fyra pass men inte fått in en räv. Vafan? Det har blåst friskt och snöat på tvären hela morgonen. -6 grader på det gjorde inte saken bättre. Vi skyller på det, det är därför vi inte fått in någon räv ännu. Vi har kontakt med ett par andra lag men det verkar ha gått lika dåligt för dem. Ja, vi får väl se på invägningen sen helt enkelt. 
Nu tinar vi upp i fem minuter till sen kör vi! Vi har ytterligare 15 pass på listan. Nästa ställe känns uberhett för här har jag sett räv två dagar på raken. När jag såg den i förgår så tyckte jag den såg jättefin ut men igår tyckte jag att det var en skabbräV. Ja, det finns ju fler än en så vi får se. Rock n' roll på er/ foxy mom's 

Hör fåglar sjunga glatt

Godmorgon, godmorgon
 
Okej, tre och en halv timmes sömn är faktiskt för lite för mig oxå.. Hua!
Får springa och dra en vals med lockpiporna så jag vaknar till. 
 
Idag gäller det. Håll tummarna för oss, foxy mom's för nu, nu kör vi.
 
Rock n' roll

Vila

Äntligen har jag krupit ner i min sköna säng. Klockan ringer 04.30 och jag har lite att vässa på innan dess. Har vi tänkt ut alla pass i rätt ordning nu? Hur blåser det om vi sitter där? Om vi gör såhär istället? Om vi skall blåsa enligt det här eller det där schemat? Ja, det är mycket att tänka på må ni tro.
 
Stampe är pimpad med lite extra långa öron och svans, väskan är packad och camouflagestället är framlagt. Imorgon är jag fröken snö. 
 
I den mån jag hinner skall jag försöka uppdatera här under dagen. Hoppas på ett och ett annat inlägg iallafall. Nu skall jag och Mr. syco twisted sova. Godnatt! 

Förberedelser till 1000


Ni får ursäkta att bilderna är lite uppochned. Har lite svårt att vända dem..
 
Idag har det varit en fullspäckad dag. Vi har varit i stan och handlat både det ena och det andra. Kvällen har vi spenderat i skyttestugan och förberett inför morgondagen. Jonas och jag har ätit räkor nu ikväll, jättegott. Ett stenungsbakat bröd till det, aioli och sallad på gurka, tomat, mango, rödlök och oliver. Knasig kombo kanske men så fruktansvärt gott. 
Nu sitter vi och tillverkar lite nya lanyards (Snören man har om halsen).
snöre och trasiga bläckpennor kan man göra mycket av! Återkommer senare med mer ingående information.

Pimp Mr. Stampe

Snabbloggar lite från mobilen..
Kör staden runt för att få tag på alla tillbehör inför morgondagens tävling. Jag skall snygga till bulvanen Stampe lite tänkte jag. Jag skall sy på ett par fjädrar på hans svans och på öronen. Det tror jag kan göra susen. Egentligen skulle jag sy en kycklingdress till honom då vi skall locka på en hönsfarm imorgon... Ja, det kanske är lite overkill. Måste iallafall ha tag i mina Benstöd samt lite camotejp. Våra ansiktsmasker måste bli klara oxå, ni får se sen vad som fattats dem:) återkommer senare med mer info. 

Orkar inte

Idag har det varit lugnt bloggen. Idag har jag inte lust att skriva i dig...
jag har i princip inget att berätta annat än att min chef och jag tycker olika, bästa grannen Lina har varit här med fika och jag har tillbringat hela dagen med min älskade, lilla familj.
over and out, vi hörs imorgon! 
 
 
 
 

Edge Dynamic Powercast

 
edge.kinetic-fishing.com
 
 
Inom kort kommer min nya gädd-dängare hem. Jag har ju varit en trogen savagear-användare men snart blir det andra bullar. Edge dynamic powercast 8,6' 40-130g skall följa mig troget under våren på min jakt efter storgäddan. Daniel Nilsson har fått mig på andra tankar så tack till dig och fairpoint.
Mer info kommer snart..

Racerback.se

 
 
På lördag är det dags för Rävlocket 2013. Jag och Camilla ligger i riktig hårdträning och har haft fullt upp i flera veckor nu. Igårkväll träffades vi och la upp en passplan. Vi körde bygden runt för att kolla ut alla våra pass. Vi fick även fika i Bodanäs av Mats, en ny bekantskap! Där finns det räv vill jag lova. Vi var hemma först klockan 22.30.
Efter att vi hade kommit hem gick jag ut för att locka lite räv här hemma. Egentligen för att öva in ytterligare ett par pipor. Vi tar alltså högst allvarligt på den här tävlingen som ni förstår. 
 
Som ni ser på bilden så har vi en bulvan och två lockpipor. Detta har racerback sponsrat oss med. 
Bulvanen Stampe och två lockpipor. En Pc2 och En Verminator twisted syco. Med dessa hjälpmedel ser vi oss som rätt farliga som ni förstår. Tack Racerback.se
 
Igår började jag att jobba igen. Nu är det slut på friden nere på Fiskecenter och nu är det rock n' roll igen. Vi har redan varit förbannade på varandra, ändrat i konceptet och tänkt om. Allt är som vanligt med andra ord!

Rävlocket del 2

 
Foxy mom's 
 
Ja, så lyder vårat team-namn inför lördagens heta rävlockartävling. Vi har även lite andra roligheter att komma med men dem presenterar vi först imorgon. Våra hättor är under tillverkning och mer krusiduller tillkommer.
 
Idag har vi tillsammans med familjen Hellström/Svahn haft fullt upp. Jonas klocka ringde klockan 06.00 idag på morgonen. Rävlock stod på schemat. Klockan 06.20 vaknade Olle och jag var inte alls sugen på att gå upp. Efter blöjbyte kom J upp och la honom i sängen igen och vi somande om, helt otroligt. Vaknade av att det ryckte i dörren och undrade vem fan som kom men oj, klockan var visst 10.20 och Jonas kom hem igen. Snacka om sovmorgon.
 
Snabbfrukost, Jonas åkte och styckade en älg tillsammans med Ola. Jag, Camilla och barnen spydde hättor. Eller Camilla sydde och jag tittade på:) Hon är lite bättre på det än mig så att säga. Latmans-lunch unnade vi oss och jag och C åkte till Huskvarna och köpte pizza. Åka bil är lika med att locka i pipor.
 
Efter maten sysslade vi lite med fotografering och fick sen superstressa för att hinna ut och locka en sväng. 
 
Tre pass han vi med ändå och det kändes så bra. Dock lyste räven med sin frånvaro. Vatusan.... J & O hade sett tre stycken idag på morgonen varav en skjuten. Vi skyller på att vi har fått ta över deras gamla, uttjänta, sönderlockade marker. Det är därför det inte funkar..... 
 
 

Mätt i magen!

 
Våra gäster har precis åkt hem och jag har intagit slapp-position i soffan. Är så fruktansvärt mätt i magen efter kvällens middag. Åt i vanlig ordning mycket mer än vad som behövdes. Vi failade lite med potatismoset. Det blev både löst och klibbigt. Fick göra en ny omgång med annan potatis så det blev bra till slut. Älgfilé fick agera kött idag vilket var riktigt smarrigt. Lite sås på det oxå så la det sig som bomull kring midjan. Smaskens!
 
 

Stopp i toaletten

 
Fick lite smått panik innan. I toalettstolen har vi en sådandär lukta-gott-grej som man hänger på kkanten. Ni vet vad jag menar? Olle har ju en förkärlek till att dra loss den och släppa ner den i toalettstolen. Det har ju gått bra...... Fram tills idag. Jag hade slängt lite papper i stolen för jag torkade lite på golvet. Sen skulle jag på toa och tänkte men vafan, papper? Spolade inte jag ner det? JaJa, jag gör ju vad jag ska och spolar efteråt.. Ja, inte mer med det. Ner med toalettlocket och gick därifrån. Olle stod och lekte vid stolen och döm om min förvåning, vafan är det papper i toaletten för och spolar igen. I samma ögonblick som jag spolar så ser jag att den där lukta-gott-grejen är borta och då går det upp ett liljeholmen samtidigt som vattnet stiger i toan. Shiiiiit!!! Men, det sjönk undan igen som tur var men vad nu då? På med en gummi-diskvante och körde runt där.. Upp med allt papper och annat äckelpäckel. (ja, ni fattar själva).. Halkade som en gris men det var bara att ta tag i saken. Olle tyckte det var skitroligt... Mamma leker i toalettstolen där han absolut inte får pilla. Kände inte den där grejen och drabbades av lite småpanik sådär. Fick fatt i lite grov ståltråd, tack Ola!! Jonas fick dock ta hand om grävandet när han kom hem. En trekrok på det så kom den ut igen. Vilken jävla tur rent ut sagt!!!! 
 
Nu är det dags för plankstek <3

Ont i magen

Olle har varit riktigt dålig i magen ett par dagar. Det började natten till torsdag och han bajsar i princip bara vatten. Har har varit pigg för övrigt men det är inte kul att se sin lille plutt ha ont. Han verkar bara ha ont i magen när han bajsar och det är ju bättre än att ha ont i hela tiden. Jag ringde till akuten idag på morgonen då det inte blivit bättre men dem kunde inte säga så mycket. Vi har ett par bekanta vars barn N har fått campylobacter. Vi umgås ju mycket så det är inte helt osannolikt att det skulle kunna vara det. Vi avvaktar ett par dagar och så länge det inte blir sämre, han blir uttorkad eller liknande så är jag inte orolig. Han fick dock en rätt tråkig diet. Gluten och laktosfri mat, ej kryddat, ej stekt. Han skall kärna dricka mycket saft och äta salta kex. Det där med gluten och laktosfritt var inte jätteviktigt men jag kanske inte skall mata honom med yoghurt och bröd....... Vilket jag precis gjorde. Leverpastejmacka! Jag borde veta bättre för jag har ju en syster med gluten. 
 
Ikväll skall vi göra plankstek här hemma. Mums! Ola och Camilla kommer förbi med barnen ikväll. Det skall bli jättetrevligt:) imorgon är det Rävlock som gäller för hela slanten! 

Räkfrossa

Igår var det en aktiv dag. Konstigt, vissa dagar har man ingenting att göra medans andra dagar är fullbokade bigtime. Vi började med en riktig pissnatt. Olle var vaken mer än han sov så nattsömnen blev sådär. Jag hade ställt klockan tidigt för att hinna med och jaga såklart. Sista dagen på älgjakten, det är klart att jag var tvungen att få ut. Vi hade uppe duktigt med älg, jag såg till och med älg men inte ett ynka skjutbart djur. Tråkigt som tusan. Stressade hem som en idiot för igåkväll skulle vi ut och äta.
 
Vi var tillsammans med mina föräldrar på pescadores i Jönköping. Räkfrossa stod på menyn och det var ruggigt gott. Både färska och rökta räkor i mängder. Mums!! Olle var inte riktigt på humör. Han har bajsat så pass så han var alldeles röd i rumpan igår. Tror jag det att det inte är skönt att sitta på en stol Då. Vi pillade i oss en bra mängd iallafall och jag höll nästan på att kräkas i bilen på vägen hem. Men, idag hade jag kunnat äta ett lass igen:)
 
Idag tog vi en sväng förbi polishuset i Jönköping. Jonas hade glömt sitt visakort i en parkeringsautomat igår. Tur att en ärlig tjej hade hittat det Och lämnat in det. Skönt! Vi har även hunnit med en fika hemma hos Pontus, Linda och Nils. morotskaka, gött! 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0