Loppis

Jag och Olle brukar alltid börja våran morgon i duschen. Dels för att fördriva lite Tid, vakna till och tvätta bort lite snor. Ja, ha en lugn stund precis när vi går upp helt enkelt. Idag fanns det dock inget vatten. Duschen går ju att hoppa men allt annat stannar ju oxå. Kan inte spola toaletten, inte göra välling till Olle eller någonting. Man märker ju verkligen hur beroende man är av en sådan enkel sak Som vatten. Eller enkel sak är det ju egentligen inte för alla men iallafall för oss som är Vana. Morgonen snurrade på iallafall. Jonas var ledig från jobb och han unnade sig självklart att jaga idag. Men, han hade lovat att vara hemma till klockan 11 för vi skulle ju iväg. Jodå, vem tror ni inte har kommit hem när klockan blev 11.45? Jag och Olle packade in oss i bilen och åkte själva. Jonas hade lovat att hänga med på lite loppis. Jo, tjena! Det gjorde han till slut för jag åkte tillbaka och hämtade honom igen. 
Loppisen var för övrigt stäng när vi kom så det gjorde inte så mycket att vi var sena..
 
Iallafall har vi varit hos Pontus och Nils idag. Fått jättegod lunch och lite kaffe. Super! Nils är lika gammal som Olle. Det skiljer bara fyra dagar på dem. Dem är så fruktansvärt lika i sin utveckling och det är så kul att se dem tillsammans. Olle är den lite mer dominanta medans Nils är lite mer tillbakadragen. Iallafall i Olles umgänge... Det kan jag förvisso förstå för Olle skriker och härjar för fullt. Något som Olle gärna gör i Nils umgänge. 
Vi var där ett par timmar och det var fullt ös. 
 
Efter lekstunden var det dags för loppis igen. Eller loppis och loppis, erikshjälpen. Jag är på jakt efter ett par särkilda porslinsburkar men jag kan inte hitta dem någonstans. Iallafall inte sådana jag har fått för mig att jag skall ha. Dessutom är det så sjukt tråkigt att gå där inne.. Det finns typ gamla saker från IKEA och skräp rent ut sagt. Det är inte alls vad jag är ute efter. Dessutom är det inte särskilt billigt heller. Jag hittade dock en jättefin, gammal trästol på deras antikavdelning dock för 400 spänn!!! Nu pratar vi inte en märkesstol med massa krusiduller och fint Tyg utan en sketen stol. Vad tänker dem med egentligen? 
Nej, till sommaren vill det till att åka runt och leta efter efter någon riktig loppis Och antikhandel. Auktioner är ju oxå ruskigt kul men det är ju inte så jätteofta det är det. Inte här iallafall...
 
Nu är det dags för flygande Jakob i det här hushållet. mums!

Prinsen

Ja, ibland finns det dagar som den här när ingenting är bra. Liten vaknade klockan 07.00. Ett par timmar för tidigt för att våran dag skall fungera. Han har verkligen varit gnällig precis hela dagen. Ja, fram tills nu. Han satt och vilade i mitt knä en stund så det kanske gjorde susen. Han har suttit i mitt knä precis hela dagen men nu satt han still i säkert tio minuter. Ja, det var mysigt iallafall. Har lite bloggtankar. Eller, förr så har jag funderat lite över varför jag bloggar. För flera år sedan tänkte jag att jag skulle blogga om ett av mina intressen vilket är jaktkläder och framförallt jaktkläder för tjejer. Men så kom jag och tänka lite såhär, hur många skulle det intressera? Och dessutom har jag så mycket tankar, idéer och förslag så jag kan inte dela med mig av dem. Jag menar, det jag tänker på mest skall någon ta del av gratis. Nej, det är jag för bra för. Det går ju inte. Samtidigt så känner jag att jakt är ju lixom jag. Vi jagar, vi tänker jakt och vi pratar jakt. Det kan kanske vara bra för sinnet att tänka och skriva om någonting annat ibland. Jo, jag är nog nöjd som det är. Livet som mamma, tråkig vardagsmat och Olles hyss. Det är ju där jag befinner mig nu. En vardag mitt i livet. Har förövrigt en sambo som inte kommer hem i tid idag heller. Detta skityrke alltså. Jaja, så är det ibland. Tur att jag inte hann börja med maten iallafall..

Nabbipärlor

Äntligen har jag internet igen, den var visst på rymmen ett tag. Konstigt vad man blir beroende av saker. Jag ligger alltid och surfar på kvällarna men fick börja med nya vanor istället.
 
igår gick vi upp tidigt och åkte in till stan. ICA-maxi, jysk, IKEA, A6...ja, ni vet sånt där urbota tråkigt men ibland bara måste man Oavsett om man vill eller ej. Jag och Olle spenderade sen halva dagen med att skruva ihop lite nya möbler. Eller, vi köpte en hylla till Olles rum och en byrå till toaletten. Skruva ihop möbler med en 1-åring är inget jag rekomenderar. Det blir lite svårt att få ihop möblerna när hälften av sakerna är borta men det löste sig nästan felfritt.
 
Igår handlade jag nabbipärlor. Ni vet sådanadär man använder när man gör pärlplAttor. En av alla de fördelar med att ha barn. Man får pyssla:) Olle är ju alldeles för liten men jag måste ju öva lite innan det är hans tur lixom.
 
Fick mina saker från buzzador igår. Nestlè minfrukt. Små plasttuber med fruktmellanmål. Inget socker och inga konstigheter. Det tycker vi om. Supersmidigt att låta liten äta själv dessutom. Ja, det brukar gå bara iallafall. Igår fick jag en tub uthälld på min filt, min nya möbel, mig själv och Olle. Men, jag får skylla mig själv faktiskt.
 
Nej, jag får blogga mer ikväll,, måste pärla lite nu när Olle sover en sväng. 

Tråkdag

Ännu en dag i stillsamhetens tecken.
Igår gick vi och la oss riktigt tidigt. Redan vid 22.00 var vi i säng. Bortanför oss finns ett par bostadsrätter och en av familjen skall flytta ut. Jag förstår att man har mycket att göra men att kånga på möbler oh packa bilen till klockan 01.00 på kvällarna känns sådär. Gött för dem, mindre gött för oss som försöker sova. 
Hade laddat hem ett nytt spel så jag höll mig sysselsatt ändå. Det är verkligen inte min grej med spel, Jag blir så beroende. Tur att jag håller mig ifrån spel som inkluder pengar iallafall. Iallafall, jag låg och spelade typ halva natten. Olle var vaken en gång inatt och sen vaknade han först vid 09.30. Jisses så skönt. 
Blev till och med serverad frukost på morgonen. Fick inte ens komma ner innan den stod framdukad och klar.
 
Har förövnings haft en lugn dag. Jag och Olle städade lite på toaletten. Rensade ur lite lådor och annat smått och gott. Vi har oxå bestämt att skruva ner skötbordet med tanke på att det har förvandlats till en klätterställning på sistonde. Jag får köpa en liten byrå att ha där inne istället. Vi har hittat en på jysk.. Eller vi har kollat på den i flera år men vi har inte haft plats för den. Nu är det dock dags att fylla tomrummet som blir på toaletten Så därför tänker jag köpa den i veckan.
Hunnit med en promenad i busvädrmetillsammans med grannen Lina. Skönt att röra på sig lite.
 

Epilepsi

Fullt upp i dagarna två.
Igår började vi morgonen hos tandläkaren. Jag verkligen hatar att gå dit men nu var det ju inte för min skull vi var där utan för Olles. Vi fick lite allmän information sådan där man liksom tar föregivet att alla kan. Ge inte barnen godis, borsta tänderna 2ggr/dag, låt dem inte dricka saft ur nappflaska. Men, jag fick faktiskt lära mig en ny sak och det var att karies kan smittas Från mun till mun. Kanske inte vid pussar men om man äter från samma sked och sådant. Intressant. Förövrigt räknade hon Olles tänder men jag vet inte hur det stod till med matematiken för hon räknade fel både uppe och nere. 
Efter tandläkaren hann vi med en sväng på biltema och sen unnade vi oss varsin räkmacka till brunch. Lagom att vi klämde i oss varsin kaka oxå. Bara lite mätt i magen..
 
Kvällen var planerad som sådan att vi skulle sova hos mina föräldrar. Jonas skulle vaka på gris och jag tillsammans med Olle skulle spendera kvällen med mamma & pappa. Älgjakt har stått på programmet idag och för att göra det lite smidigt med Olle idag och inte behöva dra upp honom i ottan så fick vi helt enkelt bli där.
Vi har alla varit rätt förkylda här och så oxå Olle. Han hade 38,5 graders feber igår och var lite kinkig. Han var supertrött och höll på att somna redan vid 17-tiden men nejdå han höll i ända till klockan 23. Övertrött bigtime!
Han var dessutom lite halvjobbig inatt. Han vaknade 4 ggr fram till klockan var 00.20 och sen glesade det ut lite. Men, jag skojar inte om jag varit vaken 25 gånger inatt. Förkyld Olle, annorlunda säng och en jädra katt som hoppade i min säng. Inte nog med det så skall man upp tidigt och kollar på klockan hela natten. Känner mig helt förstörd nu.
 
Nu till dagens rubrik. Ni alla vet ju att Lycka har epilepsi. Hon har inte haft anfall sen dess att jag började med hennes medeciner vilket var i april förra året... Fram tills igår har det gått jättebra. Vi kom hem till m&p och som vanligt blir det ju världens Stim. Dem har tre hundar men när Lycka springer in så är det hon som bestämmer. En lägger sig för hon är undertryckt, en bryr sig inte och den tredje lägger sig för att busa. 
Alltså, just när vi kommer in så är det lugnt men sen sätter dem igång och busa bigtime. Framförallt Lycka och den andra jämten Bella. Efter ett tag lugnar det ner sig och alla lägger sig ner. Lycka knölar som alltid in sig i den minsta buren. Jag står ute i hallen och hör hur det smäller till som satan i en bur. Jag förstår direkt att det är Lycka. Hon far krampandes ut i hallen och kurar ihop sig och sätter sig och skjuter rygg. Hon får ju inte typiska anfall där hon ligger och skakar utan hon får en kramp och blir stel som en pinne. Egentligen vill jag inte ta i henne när hon krampar först för att jag blir så satans rädd och sen för att jag inte vet hur hon beter sig om jag tar i henne. Men hon kommer ju ändå till mig så jag satte mig bakom henne och höll om henne. Krampen varade rätt länge (kanske 40sek) och ingen stesolid hade jag med mig heller så det var bara att vänta ut. Jag la henne ner när krampen hade släppt och det tog ett tag innan hon kom igång igen. Självklart tar det på kroppen, likadant som för människor så hon var hon trött resten av dagen.
Jag vet att mycket liv och Stim kan trigga igång ett anfall men dem gånger hon har varit dålig så har det varierat. hon har legat och sovit, hon har busat och vi har varit ute. Ja, jag kan inte sätta fingret på vad det är men det behöver ju inte bero på någonting särskilt.
Som sagt så är det ju första anfallet sen vi började på medicin. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse men annars så börjar hon bli sämre alternativt behöver hon mer medecin. Bara tiden kan utvisa det.
 
För att prata lite om jakt. Jag var ju väldigt försiktig med att släppa Lycka när hon var mindre. Hon var valpig länge och inte mogen för att släppas helt enkelt. Första säsongen vi använde henrekorderligt var hösten 2010.
Jag släppte henne vansinnigt mycket men hon kom inte riktigt igång. I september släppte det och under en eftermiddag skällde hon först på ensam tjur och sen tjur & kviga. Sen den dagen var hon jätteduktig. Iallafall i mina ögon. Vi sköt fstyckverken älgar för henne första hösten. En tjur & fyra kalvar. Till och med jag sköt en för henne. Det var rätt mycket snö ute och på sena eftermiddagen hörde jag henne stå och skälla. Jag smög på och på vägen fram gick jag förbi ko & kalv men det var inte dem hon skällde på. Hon skällde på en ensam kalv. Ja, tillhörande det här ekipaget. Jag snörande av mig mina kängor, gjorde en markering på astron vart dem stod och sen traskade jag i strumplästen resterande bit. Kom in på supernära håll och jag kunde nypa till kalven.vilken glädje förstår ni.
Hösten fortsatte och vi hade sjukt bra jakter. Men allt klaffar ju inte alltid. Hösten 2011 skällde hon riktigt bra augusti-september. Sen blev det oktober och älgjakten och visst hon skällde till en början men vi kom aldrig åt att skjuta. Det gick någon månad och en dag när vi gick så såg jag på pejlen att hon stod vid bilen och hon vägrade att komma till mig. Jag var och hämtade henne men hon vägrade att komma med. Det går ju inte att säga säkert men förmodligen hade hon haft sitt första EP-anfall. Hösten gick och hon hittade älg, skällde lite men sen började det skena. Det skenade satan så fort och när det drar iväg allt för långt bort släpper hon och kommer tillbaka.
Annandag jul hade jag en Bamsemage, var sjukskriven med jaktförbud och var ensam hemma. Det var då hon fick sitt fösta anfall när jag såg på. Jag fattade direkt vad det var och det var bara att åka direkt till veterinären. Där har vi sen spenderat mycket pengar & tid. Hon hade sen ett par anfall till men så började vi med medecin och det blev bättre. Den här hösten har varit lik den förra. Jag skyller inte på att hon är sjuk men något fel är det helt klart. Hon hittar älg utan problem, hon skäller och bra längre stund än förra året men sen skenar det igen. 
Vi får se hur det går för hennes karriär. Vi är ju tillbaka på ruta två.
 
Iallafall idag har vi jagat älg. Helt språrtomt i första såren. Spårtomt i andra såten. Eller spårtomt var det inte för att nissenasse trafikerar skogen ordentligt men med tanke på månen så har dem nog varit jagade en del för inte en ynka gris på benen. 
I såg nummer tre hittade hon på någonting iallafall. Enligt spåren att döma så var det två älgar men med tanke på snön som är så lös så trillar den tillbaka där älgen går så det är svårt att bedöma storlek. Hon hade gångstånd, skällde lite då och då men jag kom aldrig ifatt. Dessutom gick det bakåt i såten och med dagens manfall satt det inte en kotte i den riktningen. Surt sa räven. Kan säga att det var satans så kallt idag. temperaturen var hygglig på bara fem minus men usch va det blåste. Det kändes in i benmärgen verkligen.
 
Måste berätta om Olles nya grej som han kom på idag. 
Vi har en bänk i motsatt sida till diskbänken..vid ena änden så står en stol. Jonas hade suttit i soffan och sett ett litet huvud uppe vid diskbänken. Jodå, Olle hade klättrat upp på stolen och var på väg att klättra på bänken.
Dessutom har han ju kommit på att man öppnar ju dörren genom att trycka ner handtaget.. Han når ju inte riktigt upp men med tanke på att han plockar fram pallen på toaletten för att nå upp till handfatet så förstår han nog snart att man kan stå på den för att öppna dörrar. Barn är sjukt smarta alltså. 

Föreläsning

Hade egentligen tänkt att hoppa bloggen idag men jag måste skriva lite..
Har fortfarande träningsvärk men det börjar bli bättre. Nu gör det mest ont i knäna och det strålar ut sån sinnessjuk smärta så jag vet inte avd jag skall göra. Det kommer i olika omgångar och det är lite som att ha värkar. Det kommer, blir värre och släpper och sådär håller det på. Mysko!
 
Idag har jag och Olle haft ännu en mysdag. Sådana vi har allt som oftast. Har varit iväg och handlat lite, lagat god mat Och plockat lite här hemma. Jag har insett att drömmen om det perfekt städade hemmet existerar inte längre. Det ligger grytor, plastlådor, leksaker och grejer överallt. jag hinner verkligen inte plocka lika fort som han drar fram dessutom orkar jag inte heller för en delen. Jag har gett upp. Låt honom leka bara! 
 
Ikväll har det varit föreläsning i bygden. Robert Salomonson har varit i skyttestugan och hållT föredrag. Jätteintressant att lyssna på och kul att se lite annan vardag än den man är van vid här. Att rekommendera för er som har intresse.
Jag och Jonas har försökt ragga barnvakt till lilleman så att bägge skulle kunna gå men det gick inte. Men, det var min tur att komma iväg. Ok, efter lite förhandling iallafall. Jonas fick åka ut och locka räv när jag kom hem. Jag har inte träffat honom på flera dagar då dem jobbat sent och börjat tidigt och alltså sovit på jobbet. Ikväll så träffas vi inte heller. Ja, skam den som ger sig för någon gång hinner vi väl ses. 
 
 

Fylleben

Nu börjar det kännas ordentligt i benen. Ibland vill dem inte ens böja sig och jag lixom stapplar fram. Har dessutom svårt för avståndsbedömningen mellan fot och golv verkar det som. Lite trampa i luften-syndrom. Ser ut som ett riktigt fyllo när jag går:)
 
Kvällen har varit rätt intensiv. Olle somnade ju till en 35 minuter runt 18-hugget och inte mer med det. Han höll på att somna igen klockan 21 men så fick han världens energi och körde på igen. Nu innan vi gick och la oss i sängen så skulle vi självklart gå på toaletten och borsta tänderna. Olle borstar lite själv och springer genast och slänger sin tandborste i toalettstolen. Han välter oxå ut alla sopor på golvet, leker med toalettborsten, äter på olika tuber och flasklock, trampar i bajsblöjan samt står och drar i mig när jag försöker gå på toaletten. Men vadå, tjejer behöver väl inte bajsa? Ibland undrar jag vart denna energi kommer ifrån. Jag blir ju lite trött men samtidigt kan jag inte låta bli att skratta. 
 
Höll för övrigt på att göra bort mig lite innan. ibland jobbar ju Jonas på kvällarna och det lixom stör lite i min vardag. Det lixom vänder ut-och-in på mitt schema lite. Inte för det för att jag älskar att ha honom hemma men det blir konstigt med mat och sömn och sådant för Olle. Vid 12.30 idag åt jag 3 fiskpinnar och lite potatismos.. Tyckte att jag kände mig lite yr och skakis runt 22-hugget. Jag är jättekänslig över att vara utan mat för länge. Jag känner inga direkta hungerskänslor men jag blir helt matt och bara måste få i mig Någonting när blodsockret är low. Likaså är det inte lika lätt att gå ut med hunden på kvällen. Vanligtvis så sover ju Olle vid den här tiden och då kan jag smita ut ett par minuter med henne. Men som idag då var han ju vaken och jag vill verkligen inte ta på honom alla vinterkläder för att vara ute i fem minuter så hon fick gå ut själv. Inget konstigt med det... hon brukar inte rymma. 
Jävla tur dock att jag slog upp dörren ordentligt för där stod ju barnvagnen. Herregud, då hade jag glömt den ute. Den var helt kritvit.. Tänk om den hade fått stå där tills imorgon. Ibland blir man bara för trött på sig själv.
 
lovade ju förresten lite Bilder innan men det blir inget med det, den här saken lägger ju bara upp samma bild hela tiden. Får ta tag i det en annan dag. 
 
Rätt nöjd över att komma i säng hyfsat tidigt för en gångs skull. Inte nog med det utan att faktiskt vara riktigt trött oxå. Godnatt 

Aj, träningsvärk.

När jag vaknade idag kände jag inte av så jättemycket träningsvärk. Blev lite besviken men det brukar krypa sig på under dagen. Och, det skall gudarna veta att det har det gjort. Jag har ont i rumpan, jag har ont i låren och jag har ont i mina revben. Målet var ju träningsvärk och jag hade förväntat mig lite mer men då får man ju oxå träna därefter. Nu såhär i efterhand så är jag glad för att det inte är värre dock. Jag har ju ändå en liten kotte att ta hand om och det är med nöd och näppe jag orkar ha honom på höften idag.
 
Pontus och Nils har varit här nu i eftermiddag. Vi har varit på promenad i det supervackra vintervädret. Vi gick nästan 7km så jag är nöjd. Det är ju så himmelskt fint ute nu så man måste verkligen ta tillvara på det. 
-11 grader var det så det bet ordentligt i kinderna. Kanske lite för mycket för dem små för Olle vaknade redan efter 15minuters promenad och och skrek ett par kilometer.
 
Har lite av ett annat bekymmer.. Hunden!! 
När vi är ute och går så verkar hon få jätteont i benen, höften eller tassarna. Jag vet inte vart och hon gör inte en min när jag känner igenom henne Heller. Hon drar upp bakbenet högt (det varierar vilket) och går på tre ben. Säger jag till henne eller tar på henne lite så ställer hon tillbaka benet och haltar ett par steg och sen är hon som vanligt. Har sett detta ett tag. Likadant när vi är ute och jagar kan hon komma tillbaka på tre ben. Det händer inget särskilt när hon gör det hon bara drar upp det. Hon gjorde det när jag släppte in henne hos m&p med alla de andra hundarna oxå. Varför? Någon som har en tanke? 
 
Liten har nyss somnat här hemma. Tänkte låta honom sova en ca 30 minuter så han är lite pigg till kvällen. Blivit alldeles för lite sömn idag.
 
Tänkte lägga upp lite bilder.. Ni får ursäkta kvalitén. Jag fulade lite då jag inte orkar blogga från mobilen...
nej, nu funkade det inte iallafall så håll till godo så lägger jag alldeles strax upp bilder från telefonen istället.
 

 
 

Träning

Idag studsade jag ur sängen med energin på topp och var laddad till tusen. Rätt konstigt egentligen med tanke på att lilleman har varit vaken ca 10 gånger inatt. Igår somnade han alldeles för tidigt, redan klockan 19.30. det gick inte hålla honom vaken så det var ju bara att sussa på. Jag och Jonas gick och la oss 22.30 och vem vaknar då? Jodå, det var den mysstunden det..
 
iallafall, varför jag var så laddad berodde på att jag skulle åka och grymma på morgonen. Någonting som jag absolut inte brukar. Mötte upp med Amanda på Huskvarna Fitness. Jag vet inte riktigt, men vi var där i två timmar och tränade och vi körde på hela tiden. Vi babblade rätt mycket oxå då vi hade lite att ta igen men vi körde på och tiden bara rann iväg. Konstigt! Ben & rumpa var fokus idag. okej, körde lite mage med. Tyckte ändå att jag hade rätt god styrka.. Värre med konditionen dock. Målet var att jag skulle ha sån satans träningsvärk tills imorgon så jag inte ens kunde gå. Det bådar dock Inte gott för jag har nästan inga känningar alls. Lite ont i höfterna men det är lixom inte träningsvärk utan mer ont för att jag har gjort fel Ungefär.
ja, imorgon får vi se.. 
 
Det bästa med att åka bort ett par timmar är att komma hem och möta världens mest glada Olle som kommer springandes i hallen. Han blir så glad och samtidigt blir han lite förlägen och vet inte riktigt vad han skall göra. Han står och spänner sig och har exakt samma position som en backhoppare. Lutar sig framåt och har händerna bakåt. Så himmelskt charmig. Vi har förövrigt tagit det lugnt hemma idag. Jonas jobbar kväll och åkte fem minuter efter att jag kom hem Så vi har varit själva nästan hela dagen..
 
skulle förresten hjälpa Jonas med att hämta ut ett paket på affären. Kom på 17.30 att jag skulle hämta det och då är det bråttom för det stänger ju klockan 18.00. Olle bajsade lagom till att jag hade fått på honom kläderna. Typiskt men vi hann ändå och var där fem i sex. Tror ni inte på fan att jag hade glömt den där avi:n hemma då eller? Jag fick med allt utom det viktigaste. Typisk! Köpte några godisbitar och åkte hem igen. 
 
Som jag bloggade om tidigare idag så skall jag buzza nestlé:s nya produkt minfrukt.
skall bli så kul och riktigt roligt att ha fått chansen. Det finns ju liknande produkter på marknaden och Olle älskar dem verkligen. Smidigt som tusan. Lite synd att dem är så dyra bara. I förhållande till vad det är i och förpackningen och allt så är de inte dyra men 12 spänn x 7 = 84 kr i veckan på bara mellis. Ja, vi får se hur det funkar.
 
Olle har förövrigt kommit på hur man tar sig upp på tv-bordet nu. Han är makalös till att hitta på saker. Det räcker att jag vänder ryggen till i två sekunder så står han och vinkar till mig på antingen tv-bänken, soffbordet eller på släpet som tillhör bobbycaren. Det vill till att man ställer sig i mitten på släpet för att annars fäller ekipaget ihop sig som en fällkniv. Livsfarligt. Dessutom har han någon konstig förkärlek till tuber. Ja, tuber med fällock. Exempelvis shampoflaskor, tuber med salva ja, you name it. Olle var själv inne på toaletten i Max 5 sekunder och vem har salvan miniderm över hela ansikten. Att bita upp locken med tänderna, det är Olles grej det.
 
 
 

Buzzador

Vet ni? Jag är på Huskvarna fitness och skall träna. Väntar bara in Amanda så vi kan köra igång. Aldrig varit här förut så det skall bli kul att testa. Gym är egentligen inte min grej, hade hellre varit bonde och arbetat med kroppen på heltid. dessutom den här grejen att behöva åka iväg är ju inte heller min grej. Hade två timmar över idag och på den stunden hinner jag ju inte åka till skogen och släppa hunden Tyvärr. Konstigt att vara iväg själv oxå.. Riktigt mysko att inte ha Olle klängandes runt benen.
 
Måste berätta om min nya grej som - buzzador.
eller, jag har varit det ett bra tag men aldrig kommit med i någon kampanj. Men idag, äntligen! Kommer få hem massor av "minfrukt från Nestlé. För er som inte vet så är det mellanmål/efterätt i squeezeförpackning till barn.  Finurliga små saker som barnen kan äta själva och jättegoda är dem dessutom. 
Buzzador är ett företag man kan anmäla sig till och så får man klicka i lite om sig själv. Man får anmäla sig till olika kampanjer och har man tur så kommer man med. Man testar produkter som inte kommit ut på marknaden ännu och får tycka till om dem. Man skall iallafall i min kampanj dela med sig av produkterna så att så många som möjligt får testa. Ser fram mot att få hem paketet!

Söndag var det här

Jonas har jobbat hela dagen, min mamma har jobbat och således ingen jakt.
Sådant är livet som småbarnsföräldrar. Jag har fruktansvärt dåligt samvete över hur lite jag har jagat den här säsongen. Jag har förvisso rätt många dagar till agendan så jämförelsevis ligger jag hyggligt till men långt ifrån vad jag brukar. Trots att jag vet att Olle har det super och trivs hos barnvakten mormor så känner jag inte att jag vill lämna bort honom jämt heller. Jag är jättemån om att ta vara på våran tid. Tänk bara på hur snabbt det här året har gått. Skall det alltid gå så här fort så måste jag ta vara på tiden. Allting annat känns mindre viktigt sen man fick barn men är det inte så det skall vara? Ja, om ett par år kanske han vill hänga med ut och jaga istället och det gör det hela lite lättare. Försökt att ha honom på ryggen ett par gånger vilket iochförsig har gått bra i sig men han är ju inte superlätt att kånka runt på. Var sak har sin tid och våran tid är nu. 
 
Måste berätta om Olles nya intresse vilket är att sitta i lära-gå-vagnen och rulla på hjulen så att han kommer framåt. Precis som i en rullstol. Chockerande hur fort dem lär sig saker. I det här hushållet har vi lite annorlunda trapp så vi har inte kunnat sätta någon grind. Självklart har vi en lösning på det och har fått sätta ett snyggt kompostgaller istället. Tror ni inte på tusan att han kan klättra över det? Igår hängde han med magen över och hade händerna i trappan. Idag så undrade jag varför han blev så himla ledsen. Fick springa och kolla och tror jag det att han var ledsen för han hade börjat klättra i det där gallret. Det gör ju jätteont i fötterna. 
Igår när vi böt blöja, som vanligt på golvet nedanför skötbordet så fick lilleman en ny idé. Jodå, han hängde sig med armarna på översta delen (alltså där man ligger) sen drog han sig upp och ställde sig med fötterna på mittenplanen och sen fick han tag på dynan som man ligger på och drog med hjälp utav den upp sig på skötbordet. Tror ni att han var nöjd då eller? Rackarunge! Han kommer med sannolika skäl bli världens busunge. 
 
Jag och grannen Lina var ute på promenad tidigare idag. Jätteskönt att komma ut lite. Synd att det blåste något fruktansvärt bara. Olle tyckte inte alls att det var roligt och det var mest skrikfest i vagnen. 
 
Unnade oss även hämtmat idag. Det har varit så fruktansvärt kallt inne idag så jag och Olle har mest suttit inlindade i en filt och myst. Således hade jag ingen vidare lust att laga mat heller. Var så sjukt hungrig när Jonas slutade jobbet så thaimat fick det bli. Friterade räkor stod på min meny.. Bad Jonas ta ett par extra men åt bara fyra av åtta. Äckligt mättande.
 
Nu är det dags för kvällen här. shooter gick visst på tv:n.. Den har man bara sett ett par gånger så varför inte en gång till lixom. Suck! 
 




 

Heldag

Ännu en dag fullspäckad av kalas.
Idag valde vi att åka bort och ha kalas. Mamma och pappa bjöd hem oss till klockan 12.30 på chilikött och potatisgratäng. Verkligen supergott. Till efterätt åt vi mumsig fruktsallad. Pappa har ju varit sjuk och får inte på något vis anstränga sig plus att vi skulle på ett kalas till så därför passade det bättre att vi åkte till dem än att de kom till oss. Rätt skönt att slippa allt oxå. Min familj är ju inte som alla andra heller utan vi har en diabetiker, en glutenintollerant och en vegetarian så det är inte jättelätt att bjuda på efterätt som alla kan äta. Madde som är vegetarian bor förvisso i Umeå så hon kunde inte vara med idag. Vi får fira med henne en annan dag. Förövrigt så kan man inte ersätta vanligt socker med fruktsocker, funkar inte alls bra och man kan heller inte byta ut mjölet till det glutenfria mjölet för det blir oxå konstigt. Dålig kombo!
Olle fick jättefina presenter.. Han är väldigt förtjust i mina städprylar och fick således en vileda swivel skurmopp i barnmodell och den springer han runt med precis hela tiden. Bästa idag! 
 
Nu i kväll har vi varit och firat gammelfaster Ingrid. Supertrevligt och stor del av släkten var på plats.
Hon fyller 60 år och hade verkligen lagt energi på att göra ett bra kalas. Exotiska planka i massor samt ostkaka stod på menyn. Jag åt så fruktansvärt mycket mat så jag fick hoppa efterrätten. Synd! 
Det var riktigt mycket gott på plankan. Hittade dessutom en ny frukt jag aldrig ens har sett innan. Ett skal som hade lite samma form som en jordnöt. Inuti skalet fanns som två små söta frukter med jättestora kärnor i. Smaken påminde om dadlar. Roligt att hitta på lite nya saker iallafall. Lägger upp en bild för att se om någon kan hjälpa mig klura ut vad det kan vara för någonting?
 
Olle har för övrigt hållt igång ordentligt idag. Han vaknade rätt tidigt och sov endast 20 min i bilen på väg till Gränna. Han var vaken under hela festligheterna. Han kunde knappt hålla ögonen öppna men sova det skulle han bannemig inte göra. När vi åkte hem runt 20.30 somnade han som en stock efter 30 sekunders bilfärd. Jättelyckat! Ingen som vill komma och vara barnvakt till Mr. Piggelin så jag kan få gå och sova? 
Tur att det är dirty dancing på tv:n.
 
Har förövrigt en annan fråga. Jag undrar om det är någon av mina vänner som besitter någon form av synska förmågor?? Vi har ju fått kolla på 4:an i ca tre veckor nu för att våran tv-dosa är borta. Känner att jag skulle vilja ha tillbaka den. Befarar att lilleman kan ha lagt den i sophinken och vi har slängt den. Jag kan då inte hitta den någonstans iallafall.
 
 
 

Kalas!

Idag har våran prins äntligen fått ha sitt kalas. Fullt hus och äntligen är det kväll.
Klockan 17.00 kom gästerna och det var dags för lite mat. Jag hade verkligen inte lust att ställa mig och laga mat till alla så vi beslutade oss för att bjuda på frallor. Verkligen uppskattat och fantastiskt enkelt samtdigt som det är så gott. Efter frallorna åt vi tårta. Den blev faktiskt jättebra men nästa gång det är dags för tårtkalas så blir det 100% moussetårta.
På tal om någonting helt annat föresten.. Jag la upp lite bilder häromdagen ifrån förlossningen. la upp en bild när Olle ligger på min mage och såg till min förvåning att man såg mitt bröst bigtime men, jag bjuder på det. Bara så att ni vet!
 
 
 
Tårta
 
 
Födelsedagsbarnet
 
 
Frallmums
 
 
Äter tårta alldeles själv
 
 
Fullt sjå med de nya leksakerna
 

Denna kväll..

Var superladdad nu ikväll för att börja baka tårta. Bad Jonas köpa med grädde på väg hem från jobbet. Mm, han hade köpt matlagningsgrädde. Mindre lyckat. Det var inte hela världen och under tiden tårtbotten svalnade så hann vi få tag i vispgrädde Iallafall. Man måste ju planera sina inköp lite för affären i bygden har väldigt begränsade öppettider och nästa affär är det långt till. Iallafall för en 5:a grädde..
 
failade förövrigt rätt så ordentligt. I vanlig ordning läste jag inte igenom receptet ordentligt innan jag började och tji fick jag för det. Det stod att man skulle pressa ur all saft ur hallonen. Jag var helt inne på att använda saften och slänga själva bären för så tolkade jag receptet. Sagt och gjort, hallonen slängde jag men så kom jag och tänka på att vafan.. Här har jag köpt massor av hallon för en hel del pengar och så skall jag bara använda saften. Jag menar, då hade jag ju för Guds skull kunnat köpa hallonessens istället. Men, det var där och då det gick upp för mig att jag kanske skulle ha sparat bären och slängt saften. Men, jag gjorde till slut min egen variant och jag hoppas det blir bra.
 
måste handla lite ballonger imorgon!!! När jag var och handlade inför förra veckans inställda kalas så gick jag och läste på min handlarlista. Det var ett ord jag inte kunde läsa vad det stod fast jag hade skrivit det själv. Jag vet att jag stod med pappret upp och ned och skrev samtidigt som jag pratade i telefon men jag var tvungen att skriva det där och då för att inte glömma bort det viktigaste utav allt. Hade en stark känsla av att jag hade glömt något..
 
liten har för övrigt varit jättesvår att söva ikväll.. Han var trött tidigt men inte kommit till ro. Han har gråtit och gråtit och skrikigt som sjutton. Det gör ont i mammahjärtat men ibland går det inte gör så mycket. Han var fullständigt övertött och efter 45min gråtande somande han äntligen i min famn. Lille gossen.

Tårtbak!

 
 
 
 
 
Ha

Städardag

Idag har vi fullt upp med städning. Imorgon är det äntligen dags för Olles födelsedagskalas. Vi har fått dela upp släkten lite för vi får inte plats allesammans annars. Så här är det kalas både fredag och lördag. Fullt sjå! 
 
Vi har varvat städningen med att titta på Emil och griseknoen. Så fruktansvärt bra! Tacka vet jag att man fortfarande kan köpa riktig film och inte bara En massa trams. 
 
Har förövrigt möblerat om lite. Idag har jag tagit steget och flyttat Olles säng till hans eget rum. Han har så fruktansvärt mycket leksaker men jag har fått lägga undan en del för att saker inte skall stå på hög. Tråkigt men man kan inte få plats med allt. Är egentligen inte riktigt redo för att låta honom sova i eget rum än men för hans del är det nog bättre. Jag vet inte hur många gånger jag vaknar per natt för att han hostar, vänder sig eller gör minsta ljud. Det skall bli spännande och se ifall det funkar iallafall och förhoppningsvis gör det väl de. 
 

Fullspäckad dag

Idag vaknade vi rätt tidigt och har haft fullt upp precis hela dagen. 10.30 åkte vi in till stan för att luncha med Sarah & Thessan. Olle som alltid är Guds bästa barn var riktigt klåig. Han kröp ur stolen, vägrade sitta still, ratade maten, kunde inte sitta i knät och sprang som en vilde. Jättelyckat! Fick inte ens i mig min mat. Surt, det är ju ändå min Favoritresturang. Aldrig ätit lunch där innan men det var fantastiskt gott. 
 
Vi travade runt lite på stan. Vi hade som mål att handla födelsedagspresent till Nils som fyller 1 år idag. Hittade tre dreggel-haklappar som var lite roliga motiv. Precis vad Nils ville ha:) försökte även hitta en vårjacka till Olle. Lättare sagt än gjort. Tyckte inte att dem fått in så mycket nytt ännu. Men, det är bara att hålla sig i skinnet för det kommer väl snart. 
 
klockan 16 Åkte vi hem till Födelsedagsbarnet Nils. Han bjöd på supergod tårta och barnen åt för glatta livet. Klart man får äta tårta när det är kalas. Han fick massor av fina paket och Olle hjälpte till att inviga dem allesammans. 
 
När vi åkte från dem var det raka spåret till skyttestugan. Fullt ös, massor av barn och riktigt halabalo! Jag var lite sugen på att skjuta idag men bristen på mat under dagen gjorde sig påmind och jag var helt orkeslös Och darrade som ett asplöv. Ingen bra kombo tillsammans med precisionsskytte. 
 

Ännu en dag

Ännu en dag till agendan.. en ruskigt lugn dag. Olle vaknade redan klockan 07.00 idag. Alldeles för tidigt för min smak och uppenbarligen för hans oxå. Han har sovit två gånger idag och varit superkinkig. Kanske beror lite på hans sprutor han fick igår, vem vet. Nu är han iallafall kvällsbajsad och fick ett riktigt ryck efter maten. Han springer runt och skriker, jagar hunden och har så kul. Fantastiskt att den gossen för mig lycklig.
 
Igår gjorde vi premiärtur på nya snowracern. Den gick som ett skott och Olle tyckte att den var riktigt rolig och den var ruskigt lättdragen. Tyckte att det lättade lite en gång men pinnade vidare ett par meter och såg till min förvåning att han hade trillat av. Där borta låg han och kravlade. Stackars barn, vilken mamma du har. Förlåt!
 
Förövrigt inte så mycket nytt. Idag började min mamma sin praktik på BB. Specialundersköteterska barn skall hon bli. Är snart faktiskt. Tror hon har jätteroligt jobb framför sig. Glad för hennes skull:)
 
På fredag & lördag är det kalasdags för Olle. Nytt försök och hoppas att vi är fortsatt friska denna veckan Så det blir av men det tror vi nog. Ser fram mot att baka fintårta till prinsen. Liten miss att den blir rosa men det är ju hallomousse så det blir svårt med annan färg. 
Vi är inga gräddtårtefan i detta hushållet så vi försöker med varianter. När jag var liten hatade jag gräddtårta så jag bjöd alltid på glasstårta. onödig information men så är det ibland!!!! 

Latmask

Igår var jag vaken alldeles för länge i vanlig ordning. Har inte somnat före 01.00 på hur många veckor som helst. Riktigt onödigt! 
Igår låg jag och läste och lovade mig själv att jag skulle lägga ifrån mig boken klockan 23.30 men när jag kollade på klockan var den redan 00.45. Jag fastnar så djupt så jag bara måste läsa, läsa, läsa... Just därför borde jag låta bli. 
 
Idag var jag och Olle på BVC för läkarkontroll.
alldeles för tidigt för våran smak. Redan klockan 09.00 skulle vi vara där. Jag menar, i vanliga fall har vi inte ens gått upp då. Ställde klockan på 07.00 och smög upp medans lilleman sov vidare. Smidigt att göra sig iordning i lugn och ro för en gångs skull. egentligen spelar det ingen roll om jag spenderar 2 minuter eller 2 timmar i badrummet för jag blir inte snygg oavsett. Inte ledsen för det iochförsig.
 
Liten charmade som vanligt folket på BVC. Dem tyckte han var superduktig och gick igenom besiktningen utan anmärkning. 11,4kg & 80cm lång. Stora pojken! 
Han fick även vaccin och för första gången fick han bägge sprutorna på samma gång. Han gnydde till när dem körde in nålarna, blev lite ledsen och innan dem tog ut sprutorna var allt bra igen. Duktiga Olle. Han är så duktig. Vi får se om febern smyger sig på framåt kvällen. Hoppas vi slipper för det har varit nog med sjuka sista veckan. 

Jobb

Som ni alla vet jobbar ju jag på Fiskecenter i Jönköping. Ett jobb som är fantastiskt. Jag har hand om kunder och jag älskar hur man kan skapa olika relationer. Det är ju lätt på mitt jobb då det är mycket stammissar inne. Visst kommer det in nytt folk men jag tycker jag har lätt för att läsa mina kunder, lätt för att förstå och en förmåga att hjälpa. Sen kan inte jag allting men jag kan iallafall hjälpa. Jag kan pyssla i mitt jakthörn, jag kan dricka kaffe Och snacka skit med mina säljare, jag får bestämma allting själv och jag får ta egna beslut. Vill jag köpa in någonting nytt så gör jag det. Vill jag ändra om så gör jag det. Vill jag gå hem tidigare och det funkar så gör jag det. Ja, ett bra jobb helt enkelt! Men!! Så kommer det där ordet men... Jag står och stampar på samma ställe. Jag har utvecklats, butiken har utvecklats men nu står jag still. Jag vill ha mer. Jag hoppas att vi kan göra någonting åt det för visst har jag ett bra jobb. Det finns som på alla ställen nackdelar men i det här fallet överväger dem positiva delarna dem negativa. Jag vill bara ha mer. Jag vill ha större ansvar, jag vill ha mer bollar i luften och jag vill så mycket, mycket mer!
 
Varför jag kom på det här var att jag precis satt och kollade på lyxfällan. Ett par i en ekonomiskt dålig relation. Hon hade problem med olika form av missbruk och gick hos en "Kick ASS coach". Den där coachen var så jag. Brutalt ärlig och puschande! Personligen tycker jag att jag är rätt bra på att lyssna på folk men istället för att hålla med så säger jag som jag tycker. Inte för att göra folk ledsna men för att dem skall inse den brutala sanningen. Nu låter jag som en hemsk människa men det är jag verkligen inte. 
 Jag försöker bara vara ärlig. Ibland gör det folk ledsna medans andra får sig lite extra självförtroende. Min avsikt är alltid att det skall ge en positiv effekt iallafall. 
 
Nu är jag för feg för att faktiskt byta jobb och framför allt göra någonting som i min värd är påhittat. Och vad menar jag med det egentligen? Jo, jag har jättesvårt att förstå hur man kan gå in i väggen. Jag förstår inte hur alkoholism kan vara en skjukdom. Jag förstår inte hur man blir deprimerad. Jag vet att det är så och att det är lätt men i min värld är det så långt borta så jag kan knappt förstå. Innerst inne kan jag nog förstå men Har man inte varit utsatt för det själv så kan det nog vara svårt. Iallafall är det de för mig och därför har jag nog lätt för att vifta bort det med lite kick ASS mentalitet.
 
Jag trivs så bra med jobbet som jag har idag. Att få jobba med det man tycker bäst om. Det gör jag ju inte riktigt men jag får iallafall ta del av mycket jakt. Kanske inte praktiskt men iallafall på sätt och vis och det räcker för mig på viss nivå. Visste ni inte det så älskar jag att jobba med jaktkläder. Det är min hemliga passion. 
 
jag kände verkligen att jag skulle passa som en kickasscoach men man måste tro på vad men håller på med så jag tragglar nog på hos fiskecenter. Det är ju jag lixom! 

Hurra Hurra Hurra Hurra!

Idag fyller våran prins 1 år. Tänk så fort tiden går. Jag tänkte lite på det innan.. kommer alltid tiden gå såhär fort så kommer ju han flytta hemifrån hur snart som helst. Det vill då till att ta vara på tiden men det måste jag säga att  vi faktiskt har varit rätt duktiga på. 
 
Tyvärr så har ju vi haft ett stimm av kräksjuka här hemma så vi har fått ställa in Olles födelsedagskalas. Jättetråkigt men vi får ta igen det en annan dag. Vi har fått fira i våran ensamhet men det är inte fy skam det heller.
Födelsedagsbarnet öppnade lite försynt sina paket idag på morgonen. Men, han blev nog glad. Han fick bl.a. ett tält. Ett indiantält, ett vanligt tält och så är det en tunnel emellan. Skitroligt att krypa igenom, stänga in sig och, stojja och stimma. Jag tyckte att det var roligt iallfall:) Olle behöver snart ett större rum för jisses va plats hans leksaker tar. Kanske behöver man inte ha tältet upp jämt dock..
 
All mat och våran fina hallonmoussetårta får vänta. Iochmed att det blev som det blev fick vi ta dagen lite som den kom. Vi har ätit en enkel lunch samt bakat en enkel tårta. Jag menar, tårta det måste man ha på sin födelsedag. Inte sant? Olle tyckte iallfall att den smakade smarrigt och dagen till ära fick han äta själv. Det brukar han göra men kanske inte gräddig, kletig tårta. Det såg ut som hejkomochhjälpmig efteråt men vad är väl att vara liten om man inte får kladda och stöka ner lite?
 
Dags att ta tag i kvällens middag. Kycklilng, delikatesspotatis samt någon god sås och alla de tillbehör. Me like! 
Nu är det dags att återgå till firandet av våran 1-åring. Hipp hipp hurra på Olles födelsedag!
 
 

Min förlossningsberättelse (ej för den äckelmagade)

2011-12-16
Sjukskriven p.g.a högt blodtryck
 
2012-01-11
Vi har åker in för en planerad kontroll. Smart nog tog vi med väskan ifall vi skulle bli kvar. Jag hade graviditetsdiabetes och iochmed det så var barnet större än "normalt". Jag hade även högt blodtryck. Väl där föreslog dem en igångsättning och jag var då i v. 38+5.
 
Väl inne på förlossningen sätter dem ett CTG. Ett ctg mäter barnets hjärtslag samt moderns värkar/sammandragningar. Jag är tjock om magen och det där bandet man har åker ner hela tiden. Alltså, dem tappar kontrollen och får ingen jämn kontroll över hur bebis mår.
 
09.30 Efter en undersökning tyckte dem att min kropp eller ja, mitt underliv helt enkelt var redo för förlossning och jag blev igångsatt med hjälp av en ballong. Två små plastpluttar dem för upp i livmoderhalsen och fyller med koksaltlösning. 
 
Processen var långdragen men jag började rätt så snart få värkar. Jag fick sitta i badet och det var fantastiskt skönt. Kände nästan ingen smärta i vattnet.
 
17.00 Till en början kändes det hanterbart men efter ett par timmar så höll jag på att svimma av smärta. Knäade inne på toaletten och höll på att kräkas. Jag är annars rätt smärttålig. Dem tappade ur ballongerna en aning.
 
Jag fick en ny barnmorska. Supertrevlig och fantastiskt bra. Till skillnad mot alla som kännt på mig innan så var hon en aning lättare på handen om man säger så. 
 
19.00 Vi har gått en promenad och ballongen trillar ut. Framsteg alltså! Jodå, jag var öppen 3 centimter. 
 
Min graviditetsdiabetes reglerade jag bara med mat tack och lov men under tiden jag hade den så fick jag inte äta någonting sött. Inte heller under förlossningen. 
 
19.25 Dem tar hål på fosterhinnorna och det fullkomligt vräker ut vatten. I hela sängen, golvet, barnmorska m.m. När dem gör det måste en läkare vara med för att se till så att bebis huvud inte klämmer navelsträngen. 
 
20.00 Dem sätter en skalpelektrod på bebis huvud. Detta gjorde dem för att det ger bättre effekt en CTG:n. Den bara gled av magen hela tiden så bättre med elektroden ger bättre information. När barnmorskan satte elektroden forsade ännu mera vatten ut och allting blev blött igen. 
 
21.16 Barnmorskan sätter ett värkstimulernade dropp. Det var ingen fart i mina värkar så dem ville ha igång det lite. 
 
Barnmorskan var inne en gång och ringde med en klocka på magen för dem tyckte att det var lite dålig aktivitet där inne. Bebis svarade dock bra på den signalen så vi fick kämpa vidare.
 
22.17 Dags för ny BM. Hon var hårhänt den tanten. 
 
Fram till klockan 01.00 höjde dem droppet från 20ml/h till 140ml/h. Jag har ont och får en morfinspruta i skinkan.
Gött efteråt!
 
01.57 stänger dem av droppet och vill att jag sover ett par timmar istället. Bm skall väcka mig vid 05.00 men när jag vaknade vid 07.00 så har hon fortfarande inte varit där. Hon ville att jag skulle vila så gott det gick. Jodå, jag har haft värkar var 10.e minut hela natten så jag sov inte jättebra. Jonas fick ligga och sova i en fåtölj. Oskönt!
 
Det drar igång igen på morgonen och dem sätter på droppet igen. När klockan började närma sig 12.00 så har jag fruktansvärt ont. Framförallt i ryggen och jag skulle testa lustgas. Höll på att kräkas på en gång så den kastade jag åt sidan. Fick en epidural rätt snabbt därpå. Har såhär riktigt panikont så jag ger lustgasen en chans till. Fan så gött! Den tog mig till himmelriket och sen är jag helt väck.
 
Klockan var runt 15.00 och jag känner hur jag börjar krysta. Hör en BM i bakgrunden som frågar Jonas om jag krystar. Jag tror det svarar han och jag "vilar" vidare. Helt plötsligt är det jättemycket folk och äntligen har den där duktiga BM kommit tillbaka igen. Hon försöker prata med mig och säger att det är dags att få barn nu och jag fick lägga ifrån mig lustgasen. 
 
Hela processen tar längre tid än vad jag kommer ihåg men det kanske var skönt det. Dem ger mig en handuk som jag och en annan barnmorska skall dra i. Hon åt sitt håll och jag åt mitt håll. Tur att hon var stark annars hade hon åkt med det kan jag lova.
 
Det tog jättelångtid och han ville inte ut. Jag hade verkligen ingen kraft i värkarna och då är det svårt att klämma ut en bebis. Jag hade så sjukt ont. Att föda barn är ingenting för vaginan. Stackars Två:an säger jag för att föda barn känns som att bajsa ut två falukorvar i bredd ungefär. Lite komiskt, en BM ville att jag skulle dricka lite saft för att få lite snabb energi. Godag yxskaft, den är sockerfi men visst, jag dricker lite! Jag sa inget om det..
 
Jag hör hur paniken kommer där inne och det bara rusar in folk. Det står säkert 7 personer i förlossningssalen och jag har inte en aning om vad som händer. Jag hör någon säga att dem måste ha ner en läkare. Det går någon minut och så frågar dem vart läkaren är och han står i hissen. Han stormar in och säger att bebis inte mår så bra och han måste ut NU! 
 
Min snälla barnmorska står och håller emot där nere så jag inte skall spricka vilket dem alltid gör. Läkaren säger att jag har två värkar på mig att få ut bebis annars måste dem ta till sugklocka och det ville jag verkligen inte. 
 
Jag tar i för kung och fosterland och läkaren ser väl att det inte funkar riktig så han puttar bort barnmorskan som verkligen flyger av stolen och iochmed det så spricker jag från Ystad till Happaranda. Han vidgar lite med hjälp av sina fingrar och det var nog det som gjorde mest ont på hela förlossningen. Ut kommer iallafall Olle med navelsträngen tre varv om halsen. Han hade även fastnat med axeln så det var därför han inte ville komma ut riktigt. Allt gick bra och läkaren gick snabbare än jag hade fått upp Olle på magen. Ut kom han 16.16.
 
När dem skulle lägga upp honom så la dem huvudet neråt och rumpan uppåt. Tack, men jag ser inte vad det är. Jonas fick kolla och det var ju en pojk:) Det hade vi tippat på sen dagen då han blev till. 
 
Han började med att kissa på mig men vad gör väl det. Vi fick en fantastiskt vacker och välskapt liten pojke som mådde bra. 4160g och 54 centimeter. Nog för att han var stor men ack vilken liten plutt han var när han låg där. 
 
Vi fick ligga kvar två nätter på BB p.g.a min graviditetsdiabetes så måste man det. Barnen har lite svårt att hålla sitt blodsocker på stabil nivå så därför måste man bli kollad lite extra. Första natten gick superbra och vi var så trötta. Sköterskan var inne och hämtade Olle för att ge honom lite mat (han behövde lite extra p.g.a blodsockret)  men jag har inte en aning om att hon var och la tillbaka honom. Snacka om att vara helt borta.
 
Jag förstår att dem inte kan husera alla pappor på BB men en natt är ju självklart att dem skall få stanna. Jag menar, jag hade så ont så jag kunde då inte ta mig ur sängen på långa vägar själv. Det gick ju an när Jonas hjälpte mig men andra natten fick jag ju ligga själv och låg det gjorde jag oxå. Nog för att barnmorskorna hjälper till utan problem men ja, det underlättar ändå om man är två.
 
Vi skrev upp allting som hände dem här dagarna på förlossningen. Vi skrev allting precis på klockslag men skulle jag skriva allt så hade ni fått sitta här tills imorgon. Besparar er det och låter er få godbitarna istället.
 
 
 
 
 
 

Kräksjuka

Ja, så har denna förbannade sjuka hittat hem till oss. Natten mellan onsdag-torsdag, alltså igår natt så spydde Olle ett par gånger. Han hade så fruktansvärd hosta och spydde ett par gånger i samband med att han fick upp slem. Han har haft hosta till och från i ett par månader och han spyr alltid på natten när han hostar. Inte så konstigt med andra ord. Han gjorde en riktigt schysst spya i hela mitt öra, håret och nacken. Sen när jag reste mig upp så rann det längs med hela ryggen. Mysigt! Men, inte mer med det.. Han var pigg hela dagen och lekte på så vi bestämde oss för att gå på bio som vi hade bokat och betalat för sen flera dagar tillbaka.
 
Vi lämnade Olle till farmor och farfar och gick sen på mammas pojkar. Jag och Jonas har bara varit på bio en gång tidigare så det var ju nästan lite nytt. Jag tycker det är lite onödigt att gå på bio. Eller, i själva verker är jag väldigt hemmakär så därför kollar jag hellre på tv hemma.  
 Problemet var bara att under bion började Jonas må dåligt. Det var bara att åka raka vägen hem och bums i säng för hans del. Olle vaknade när vi kom hem så han var superpigg till typ 23.30. Han kom lixom inte till ro men det var inte så konstigt.. Satt i soffan och gav honom lite välling. Han bökade runt och hade sig och så satte Han sig upp och gjorde världens spya i soffan, på hela sig och hela mig. Yes! Hann till köket och där kom resten på hela golvet, alla skåp samt ugnen. Jippie! Nerspydd Olle, nerspydd jag, nerspydd soffa, nerspytt golv och en hund som springer Fram och tillbaka och vill ut. 
 Kan det bli bättre? Torka spya, gå ut med hund och duscha.. Kan säga att det blev en Sen kväll för mig igår.
 
Natten gick bra och inga spyor för min eller Olles del. Värre för pappa Jonas men han spydde bara en omgång så det var skönt. 
 
Idag har det varit lungt här hemma. Jag har varit och hämtat lite födelsedagspresenter som jag har beställt. Var lite förbannad på företaget som skickade ut paketen och undrade varför jag inte hade fått mina varor som jag beställde och betalade redan i söndags. Men jodå paketet hade legat på kiosken i flera dagar. Men vafan, hur skulle jag veta att paket kommer till kiosken? Antar att budföretaget är dem som skall skicka någon form av AVI men dem hoppade nog det. Jävla latmaskar!
 
Våran lille prins fyller redan ett år imorgon. Jag förstår inte att tiden kan gå så fruktansvärt fort. För precis ett år sedan låg jag på förlossningen och väntade och väntade. 36 timmar tog det så trots att vi blev igångsatta klockan 09.00 den 11/1 så föddes han först 16.16 den 12/1. Tråkigt att vi är sjuka här för nu har vi fått ställa in alla kalas I helgen. Stackars pojk! Vi hoppas på en bra dag iallafall och hoppas att vi piggar på oss. Jag har ju klarat mig än så länge och trots att det inte är jätteroligt så hoppas jag att jag att jag förblir frisk denna gången. 
 
 

Promenad

Som vanligt har jag och lilleman haft en softardag. Han är så rolig på morgonen när han vaknar.. Han är ju sådär lite mysig och såfort han vaknar kryper han upp och lägger sig rätt över mitt ansikte och så kan han ligga i 5-10 minuter. Jag vet inte varför han alltid lägger sig över ansiktet. En sak är säker att det är svårt att andas iallafall. Vi har haft en riktig busardag och lekt högt och lågt och med nästan alla hans leksaker. Åkt bobbycar som två blixtar här hemma. Huset här måste luta för det går ruskigt snabbt på ena hållet och och fruktansvärt långsamt på andra.
Han har dessutom trillat ner tre gånger från tv-bänken. Han har blivit mer och mer vågad och istället för att sätta sig och krypa ner så tar han ett steg rätt ut och hoppas på att det skall gå bra. Det är inte alltid jag hinner fram innan han skall ner och jag är sådär sugen på att hägna in tv-bänken med kompostgaller. Idag han jag lyckligtvis fram och efter en riktig volt så han jag fånga honom i sista stund. 
 
Till middag idag så åt vi champinjonsoppa ur Morbergs kokbok husmanskost. Ruskigt god och  riktigt Matig. Jag åt alldeles för mycket i vanlig ordning.. Ett hett tips för den som söker ett enkelt och gott recept.
 
ikväll var jag och grannen Lina ute på promenad. Vi har inte gått på jättelänge och hade lite att ta igen om man säger så. Vi hade nog kunnat gå flera varv runt hägnet för att hinna med allt. Jättetrevligt! Skönt att komma ut utan barnvagn oxå och få svänga på armarna lite. Synd att det regnade så dant bara. Det yrde massor av smådroppar och det är svårt att få något ljus på vägen. Lite svårt att gå när det är isgata och kolsvart men runt kom vi. 
 
Olle fick en födelsedagspresent av Lina och Andreas oxå. Han fick en grön puff (Sackosäck). Precis en sådan vi Önskade att han skulle få. 
Superfin och riktig kanonbra. Supertack!
 

Mysbebis

Olle somnade redan vid 21.00 nu ikväll. Han har sedan ett par veckor tillbaka slopat sin andra sovstund och sover numera bara en gång per dag. Klart att man blir lite tröttare på kvällen. innan har han alltid somnat sent så jag och Jonas har inte haft ett uns av kvällsmys på nästan ett år. Jätteskönt är det och precis såhär önskar jag att alla nätter skulle se ut. Somnar vid 21, vaknar 07 för välling och då tar jag upp honom i våran säng och sen somnat han om och vaknar igen vid 09. Vilken dröm!
Förhållandet mellan kvinna och man iallafall i våran relation har ju blivit lidande för Olle går ju självklart i första hand och man känner verkligen det nu när han sover bättre att vi som par har det super. Vi har väl aldrig haft det dåligt egentligen men just den där stunden bara vi tillsammans den är verkligen som balsam för oss.
 
Som häromdagen när vi lämnade Olle över natt för första gången. Det var superjobbigt men ändå... När vi väl var på plats var det rätt skönt att bara få sitta ner på rumpan och kunna föra en vanlig konversation. Inte behöva resa sig var 5:e sekund utan bara få vara. Nog för att jag alltid försöker vara den bästa mamman så kan jag nu känna mig som världens supermamma. Laddad med ny energi och ny inspiration. Jag kände mig som en dålig mor när vi åkte iväg. Åka iväg för att roa mig själv utan att ha min lille son med mig. Kan jag ens ha kul utan honom, så kände jag.. 
Det gjorde gott iallafall.
 
Nyss vaknade liten till uppe i sin säng. Hörde han gnydde till och jag flög snabbare än bltexten upp för trappan. När jag kom in i sovrummet så står han där i sin säng, med sitt rufsiga hår och dem stora ögonen med världens leende på läpparna. Plockade upp honom och så la vi oss tillsammans ner. Han bökade in sig i mitt bröst och somnade som en stock. Jag har försökt lägga ifrån mig honom tre gånger nu. Jag tycker han är lite tung att ha på magen så jag tänkte han kunde ligga jämte mig istället men icke. Han kryper upp och gosar in sig På bröstet och somnar lika fort igen. Detta gossebarn ger mig så fantastiskt mycket kärlek och jag undrar varje dag hur tråkigt mitt liv var innan han fanns. 

Kvällen är kommen

Klockan 18 kom Linda, Pontus och Nils hit på lite middag. Kålpudding samt citronkladdkaka bjöds det på idag. Framförallt kålpuddingen blev riktigt lyckad. Gräddig, söt och saftig. Fantastisk helt enkelt! Olle fick en födelsedagspresent av Nils. En jättefin tröja. Tack så mycket! Olle verkar trivas i sällskapet av familjen Norrman och han blev alldeles till sig när dem kom in genom dörren. Skrek som en tok, sprang omkring och hade sig. Nils var inte lika road men han hade fått sina ett-års sprutor idag så han var inte alls på hugget. Stackarn! 
 
Vi har lite av ett annat bekymmer här hemma. Eller, egentligen är det inget bekymmer men, våra tv-dosor är borta. Kontrollen man bytet kanal med har varit borta i flera dagar så vi har fått kolla på 4:an. Kontrollen för att välja mellan tv, dvd och så har oxå varit på rymmen men den hittade vi nyss. Jag menar, tv:n är ju ändå vårat kvällsnöje men det är surt att kolla på 4:ans tråkiga utbud hela tiden.

Städa, städa, städa..

Idag seder städtajm här hemma.. Dessvärre har det inte blivit mycket av den varan. Kände inte alls för det idag. Olle somnade för 40 minuter sen och jag har inte kommit längre än till andra sidan av soffan. egentligen borde jag städa på medans han sover men det är faktiskt så att ju mer jag har kring mig desto mer aktiv blir jag. Rätt konstigt egentligen.. Idag blir det kålpudding till middag. Oxå läge att såtta igång vad det lider. Mums! 

Gamla bilder

Öppnade upp min hårddisk och hittade lite gamla bilder.
 
Jag 2005
 
 
Jag på skolan 2005. Lollo Larsson i bakgrunden
 
 
Älskade Jonas
 
 
Jag 2010
 
Haha, jag har hållt på att skratta ihj'l mig. Hur såg jag ut, hur ser jag ut nu och vart kommer alla bilder ifrån?!
 

Måndag igen

Du har vi än en gång börjat på ny vecka. Skönt! Idag har jag och Olle varit på öppna förskolan för sista gången. Man får ju bara gå tills dem är ett år. Eller, i grupp får man gå tills dem är ett och sen när dem blir större så får man gå på förmiddagar och fika, prata och låta barnen leka men det är ingen samling i ring och sångstund längre. 
Vi har gått varje vecka sedan han var två månader med uppehåll över sommaren så det blir lite tomt. De flesta mammor börjar ju jobba nu så det blir lite tomt. Men, man behöver ju inte alltid träffad på öppna förskolan, man kan ju träffas hemma oxå. Ja, det har ju blivit en och en annan fika det sista året. Idag fyller Nellie och Harry ett år så vi fikade lite extra gott. Mysigt. Tack!
 
Igår beställde jag lite födelsedagspresenter till Olle. 
Han har verkligen alla de leksaker man kan tänka sig men så kom jag på.. Han gillar ju att sitta i hundens bur. Inte hennes gallerbur utan i hennes "transportbur". Den är lixom i tyg så det blir ju som ett litet hus. Jag gjorde slag i saken och köpte ett tält till honom. Eller, egentligen är det två tält och så är det en tunnel emellan. Det blir nog riktigt poppis! Köpet även en gunga som vi kan sätta upp i trädet utanför när det börjar bli lite bättre väder. Passar nog super framåt våren. 
 
Olle har varit en riktig gnällspik de sista dagarna. Han vill bli buren hela tiden och jag orkar verkligen inte bära honom. En stund går bra men böja sig ner och plocka saker, laga mat och sådant med honom på höften börjar ta emot. Det är säkert tänder på g. Jag och Jonas åt löksoppa till middag idag men Olle fick avstå den födan och fick istället fisk. Det var nog inte hans favorit för han slängde iväg tallriken så det kom på hela golvet plus att han kletade sina kladdiga händer i hela håret. Han stinker, milt sagt och vi som redan duschat idag. Det är bara att göra om den proceduren igen för usch!!!
 
Imorgon skall vi ta tag i våra liv och ta hand om efterdyningarna kring julen. Alla stjärnor och pynt åkte i kartongen igår. Jädrar så tomt det blev i huset. Men, ut med julen och in med våren istället. Trots att julen är favoriten på året så ser vi fram mot lite vamare väder, ljusare kvällar och mindre kläder. Ja, iallfall snart... det kan va kallt i någon månad till. 
 

Fantastisk helg

I fredags lämnade jag och Jonas lille Olle hemma i Gränna hos mina föräldrar. Det var dags för första gången att låta lilleman sova borta så att jag och J kunde unna oss lite kvalitetstid. Jag hade så svårt att lämna lilleman och han fick bra mycket fler pussar, kramar och hejdå än vad han tyckte var okej. Vi styrde kosan till Katrineholm och min kära vän John Olsson. Eller inte riktigt Katrineholm utan långt ut i skogen åkte vi. Ett glatt återseende då vi inte hinner träffas så mycket längre tyvärr. Som alltid hos John är det fullt hus, full rulle och fulla människor. Nejdå, det sista var kanske att ta i... Vi hade en trevlig kväll med god mat och massor av prat. Rökt vildsvinsbog, kronhjort & potatisgratäng samt glass & bär. Jag skulle försöka mig på det där med alkohol när jag ändå hade chansen och jag tyckte att jag försökte men orkade knappt med 3 stycken 33cl:are. Som vanligt trillade det in folk från höger och vänster och det blev rätt sent innan vi kom i säng. Klockan var iallfall runt 02.00 och innan jag kom till ro han nog klockan bli närmare 03.30 men så är det ibland. Vi stapplade upp runt 06.30 för att jaga. Såklart! varför skulle vi åka iväg, ro om förhållandet och sova ut lite när man faktiskt kan göra roligare saker? 
 
Dagen bjöd på klockrent väder. Kankse inte klockrent jaktväder men ack så vackert det var ute. Vi hade alla de möjligheter att få skjuta lite annat än här hemma. I princip alla de djurarter var lovliga, förvisso med restriktioner men vi hade iallafall chansen. Det är klart.. jämför man faunan där med här hemma så finns det lite mer att välja på där upp än här hemma så att säga. 
 
I första passet hade jag nästan direkt en råbock på mig men den fick springa vidare. Vuxet va? Strax därpå kom en älg och smög men den var lååångt bort och jag kunde inte se mer än att det var en älg så den fick oxå löpa fritt. Eller, löpa och löpa den smög sig fram och hade det inte varit för hur jag hörde den komma så hade jag aldrig sett den. Den visst att det var något på gång. I andra såten gick jag med Lycka. Det tog 2 minuter och sen drog hon som en avlöning och där stod jag utan hund..... Som vanligt! Hon hittade på något nästan direkt och istället för att stånda djuret drog hon. Det var en av passkyttarna som hade lite koll på henne och helt plötsligt kommer det fram en dov och sen kom det helt plötsligt en älg. Jag hoppas innerligt att det var älgen hon drog på iallafall. Hon släppte och var på väg tillbaka och på vägen hittade hon givetvis en annan hundförare så hon hängde på honom istället. Jag fick gå och självständighets-jaga istället. Kul!
Iallafall hon skällde en stund och pang sa det. Vet ni vad som låg i backen? en kronkalv. Enough said!
I tredje såten satt jag igen och jag hade det så sjukt spännande. Jag hade toppuls nästintill hela tiden och jädrar vad det gick hos mig. Första hundarna tog upp en älg men det gick ur marken. På med nya hundar och dem körde oxå. Till mig kom det dock bara ut ett rådjur och det var oxå en bock så han fick gå den med. Typiskt men vad är väl jakten om det alltid går vägen. 
 
Resultatet för dagen blev iallafall 2dov (1 helskovel, en stånghjort), 2 rådjur samt en kronkalv.
En bra dag helt enkelt. Inga grisar inom synhåll vilket var annorlunda men så är det.
 
Vi hade iallafall en superrolig och trevlig helg med massor av glada skratt och ännu en bra jakt. Som vanligt får man väl säga.Det är så sjuuuuuukt kul att få komma och hälsa på. Det är allid full rulle i den där bygden och med John i spetsen kan man inte annat än att ha det super. Tack!
 
Vi åkte hem igårkväll och kom hem rätt sent. Olle blev så glad när vi hämtade honom så det var skönt. Han sken upp som en sol och kom fram direkt. Han hade inte gnällt en sekund hemma hos m&p och det är skönt att veta att han blir så väl omhändertagen. 
 
Jag älskar mitt liv
 
 

Ett evigt farande..

Idag var Jonas ledig från jobb och klämde in en fika med en kompis. En fika i stan och jag hade oxå ärenden in så det var lika bra att hänga på. Vi är egentligen rätt sällan i stan (förutom icamaxi) och man får ju passa på när man ändå är där. Vi passar dock på lite väl mycket för vi kommer ju aldrig hem. Idag tänkte jag verkligen gå och mysa på stan.. gå runt och titta i lite inredningsbutiker, kolla lite kläder, köpa lite födelsedagspresenter men Nej. När jag väl kommer till stan får jag panik, jag hinner inte titta nå någonting, jag tycker inte att något passar och jag längtar hem. Det är helt enkelt inte kul att gå på stan. Samma slutsats kommer jag alltid till efter 10 minuter i stan. Jag fattar egentligen inte varför jag utsätter mig för denna tortyr. Tacka vet jag landet! 
Jag var inne en sväng på ginatricot och hittade mig faktiskt en klänning. En långklänning, när skall jag ha den? Men den var ju faktiskt fin och jag såg den såfort jag gick in så det tog mig inte mer än minuter innan jag var ute igen. Det är min melodi det! 
 
Just det.. Jag var ju och hälsade på jobbet. Jag satt nog där 1 timme och 15 minuter och fördrev tiden. Samma gamla vanliga. samma kunder och inga direkta nyheter. Min chef var jättenöjd över att köpt sig senaste nyheten från Gyttorp - en actionkamera. Men godag yxskaft, hur många år har dem inte haft den? Killen med koll.. 
Han sa även att han hade tänkt komma hem till oss kring Jul och lämna en liten julklapp. Men så sa han - ja, fast du vet.. det har ju varit rätt mycket nu så jag sket i det. Jaha, men tack så mycket! Men, det är väl ändå tanken som räknas eller? Haha. 
 
Min egentliga anledning till att åka in till stan var ändå för att hälsa på pappa på sjukhuset. Han har ju legat där ett par veckor från och till och dem kan fortfarande inte hitta vad problemet är. Han har som jag nog nämnde häromdagen haft ont i huvudet och nacken. Dem misstänker att det rör sig om någon form av virus men vi får väl se vad dem säger. Det är jobbigt både för honom och oss att inte veta. Olle var ett riktigt charmtroll och gosade med morfar så det hoppas vi förgyllde hans dag lite iallafall. 
 
Godnatt

Försäkringskassan

Ont i magen! Ja, det får jag varenda gång jag pratar med försäkringskassan. För att vi skall vara hemma så långe som möjligt med Olle har vi knepat och knåpat med våra dagar och vi kommer att göra såhär nu när det snart är Jonas tur att vara hemma: Han jobbar halvtid/är hemma halvtid (ungefär) och jag jobbar ca 60% och är ledig resten. Vi ringde till försäkringskassan idag för att se så allting var grönt med våra scheman och att det gick göra såhär utan att göra bort sig. Först ringer vi en gång och det var ca 264 sist före oss i kön. När vi kom fram kläcker kläcker kärringen att för Jonas del går det bra men jag måste jobba minst 5/dagar i veckan för att behålla min SGI och sen bryts det. Vi får stå i kö ännu en gång och väl framme fick vi prata med en annan tant. Jag var helt uppgiven, vadå behöva jobba minst 5dagar i veckan för att behålla sitt SGI? Folk vill ju kanske jobba lite mindre för att kunna vara hemma med sina barn lite mer. Det var alltså inte okej då? Jodå, efter många om och men kom vi fram till att jag får behålla min SGI tills dess att vi får nästa barn (om vi får barn inom en viss tid) grejen är att skulle jag eller Olle bli sjuka så får jag mindre pengar. Det kan jag ju leva med. Nu är jag nöjd och vi har klirrat ett schema inför våren. Känns jättesönt om än vemodigt att börja jobba en dag som ni vet..
 
Jonas har varit fantastisk ikväll. Han hjälper alltid till, det är inte snack om det men Idag har han tagit hand om Olle lite extra. Jag har verkligen haft lite egentid. Jag har så fruktansvärt ont i ryggen så jag är glad katt jag slipper bära hela tiden. lilleman har varit superpappig idag och sen Jonas kom hem från jobbet så har inte Olle velat komma till mig frivilligt än gång. Värmer nog i pappahjärtat. 
 
Vi har en ny idé den här veckan. Vi skall försöka ända på matsedeln lite. Istället för att äta det gamla vanliga så skall vi hitta på något annorlunda under en veckas tid. Egentligen vanlig husmanskost men saker vi inte äter jämt och ständigt. Vi vill äta lite kåldolmar, goda soppor, stekar och annat kul. Roligare än korvstroganoff, Alaska polloc och stekt kyckling. Vi måste verkligen äta mer ur frysen.. Älgfärsen går alltid åt men allt annat så som rostbiff, innanlår och sånt ligger alltid kvar. Det är för synd! Förvisso har vi malt nästan allt iår men lite finns alltid att hämta.  
 
 

Typiskt

blir lite irriterad . Nog för att den här bloggen är smidigare än min förra men jag stör mig på att jag inte alltid kan logga in och framför allt från mobilen. Det är ju med mobilen jag tar kort och jag tänker inte krångla med att flytta över foton hit och dit. Det är ju synd för att jag får ju sällan upp bilder på bloggen. Typiskt! 
Sen en annann sak som är typiskt.. Jag skaffade en ny mobil för ett tag sen. Telia funkar absolut inte i det här hushållet och jag är så trött på att alltid behöva ringa tillbaka 7 gånger för att det bryts hela tiden. Dessutom bytte jag för att sänka min månadskostnad med nästan 500 kronor. Sinnessjuk! Problemet är bara att skiten inte funkar.
Jag är egentligen inte i behov av telefonen än på ett tag så det var ju tur. Tillbaks med skiten!
 
Fick riktigt ont i magen innan. Jag ansöker om min föräldrapenning för var månad som går. Mest för att inte behöva krångla för mycket ifall jag skulle behöva hoppa in och jobba. Nu har jag gått och dragit på det där ett par dagar så idag behövde jag verkligen ansöka igen. För att få behålla sin SGI så måste man ta ut minst 5 dagar från det att barnet fyller ett år. Nu fick jag av någon konstigt anledning för mig att jag förlorat min SGI för att jag har hoppat över att ta ut föräldradagar ett par dar. Kunde pusta ut när jag kom på att Olle är ju faktiskt inte ett år ännu så jag klarade mig den här gången. Vilken lättnad! 
 
Men på tal om bli ett. Olle fyller ett år redan nästa vecka och jag kan för mitt liv inte förstå hur snabbt tiden har gått. Han föddes ju alldeles nyss, han luktar bebis och är ju jätteliten. Ja, förutom att han kan gå, vägrar att mysa och är jättesmart så är han ju fortfarande min bebisplutt. Jag får ångest över att han skall börja på dagis en dag ch jag måste tillbaka till jobbet. Jag vill gå hemma och mysa och pyssla sådär som vi brukar göra. Det kan komma att ändras men jag hoppas att planen håller så han inte behöver börja på dagis försen i augusti. 
Men, vad jag skulle nämna... Vad skall vi köpa till Olle i födelsedagspresent? Han har verkligen alla de leksaker man kan tänka sig. Jag har bytt ut allt förutom två plagg i hans garderob nu efter jul så kläder behöver han inte heller. Jag har funderat på nya ytterkläder till honom eller fodrat regnställ men hur kul är det? Då får han alltså ett plagg som hans syskon kanske kommer att ärva sen. En säng har vi pratat om men när kommer han att sluta med spjälsängen? Ja, inte dem närmsta månaderna Iallafall. Jag hade velat köpa en gunga till honom.. han får ju åtminstone lite kul men ja, nej... Jag vet inte. Tips någon? 
 
Snart dags för mat här hemma. Lilleman sover men jag får lov att hitta på någon sen lunch. Middag äter vi lite senare sen när Jonas kommer hem. Någonting med kyckling samt delikatess-potatis blir det iallafall till kvällen. 
Inspiration tack!
 

Kväll

 
 
 
Jaha och så blev det kväll igen. Vi har haft en riktig slappedag och tillbringat tiden i soffan, framför tv:n. Undra hur många filmer jag har slötittat på idag egentligen.. Dessutom har vi ätit pizza och druckit läsk. Urk! tanken på pizza var god eller rättare sagt tanken på att slippa laga mat men när det väl kom till så var det inte så roligt. Jag måste verkligen ta tag i mitt liv.. Dem säger ju det när man blir gravid att inom ett år så bör man vara nere på någorlunda samma vikt som man hade från början. Jo tjena mittbena! Förvisso har jag inte ens försökt..eller jo, jag testade LCHF i två dagar men jag mådde så fruktansvärt dåligt så jag var tvungen att sluta. Jag orkade knappt lyfta Olle ur sängen och jag vaknade klockan 06.30 och var helt skakis så jag fick gå upp och äta 4 rostade mackor. Lyckat! Jag vägde på pricken 50kg innan graviditet, gick upp 28kg, alltså till 78kg och nu ligger jag på 59-60kg. Nog för att jag skulle kunna gå ner mer men jag kommer aldrig kunna ha mina jeans i storlek 24 längre. Barnfödarhöfter bigtime! Men, trots allt så var det ju värt.. Vi promenerar ju en hel del men lixom, inte mer än för friskluftens skull.. Och sen, skall jag traggla med vikten nu eller skall jag vänta tills nästa kotte har ploppat ut? Det är ju ingen som vet när det blir förvisso... Jo, men just det.. Höll på att glömma.. Jag och min far är ju lite för att slå vad. Jag har ju ändå bjudit honom på en vildensjakt i Norge så vi är ändå rätt seriösa. Nu har vi bestämt att målet skall handla om motion. I augusti skall vi springa blodomloppet (1 mil). Inte så långt egentligen och lite för kort för att verkligen behöva ligga i hårdträning. Vi måste ju ha någon form av tid att springa på förvisso men den har vi inte kommit fram till ännu. Han tycker vi skall vara glada bara vi tar oss runt. Jag vill ha mer än så! Jag har en kusin som är väldigti ntresserad av löpning och fortfarande går på gymnasiet. Som projektarbete skall han anordna ett lopp och vi har sagt att om han anordnar ett lopp (vilket nu skall bli av) så måste vi springa det Oxå. 6km i april! Måste lägga in en tidspress även där. Kom och tänka på när jag var lite yngre... Jag har alltid varit duktig på friidrott och löpning på kort distans framförallt. En dag när jag skulle sova över hos mormor och morfar så kläckte morfar den briljanta idéen att jag skulle springa landsjön runt. Jag kommer inte ihåg men jag tror det var 1,4 mil. Närdå? Jo, morgonen därpå.. Vilket skämt! Jag hatar ju löpning men det var klart att jag kunde testa det lixom. Folk var ju seriösa som sjutton och sprang i sånahär löpartrosor och korta linnen medans jag hade någon gammal T-shirt och mysbyxor typ. Iallafall, jag tog ut mig rätt hårt i starten vilket var otroligt korkat... Hade iallafall som mål att inte komma sist och jag sprang precis hela vägen. Det var sjukt jobbigt och den dagen lovade jag mig själv att aldrig göra om det här med löpning. Jodå så att... Iallafall kom jag inte sist och för att vara sjukt otränad på den fronten så gick det över förväntan! Jag var bara 13 så visst var jag nöjd.
 
Idag har jag börjat med någonting nytt. Jag har alltid velat ha en 5-års dagbok men aldrig kommit mig för att köpa någon men när jag var i stan häromdagen hittade jag en och var ju tvungen lixom,. Någongång skall jag ju börja och det fick bli idag. Bara ett par korta rader om dagen. Tänk vilket minne Om ett par år!
 
Trots att jag inte känner för det så börjar det väl bli tid för att sova. Mina två prinsar ligger här i sängen och jag får ligga och trängas på en liten ytterkant. Jag som verkligen hatar att inte få utrymme i sängen och jag avskyr när det blir varmt men Olle, han och jag kan dela både täcke och utrymme för det är hur mysigt som helst. Va konstig man blir när man fått barn..... Och jag älskar det:)

2013

 
Då har vi firat in det nya året och kvällen blev super. Vi var hos våra "grannar" Ola och Camilla. Dem bor bara två och en halv kilometer bort så det är ju nästgårds. Nejdå, det finns många hus emellan men det är ju nästan granne iallafall.
Kvällens meny:
Förätt - Älgfärsfylld lök med tomatsås
Huvudrätt - Chilikött med potatisgratäng samt rödvin&sockersås
Efterätt - Gräddfil och färskostpannacotta med hallon
 
Maten var verkligen fantastiskt god. Jag blev lite inspirerad för ett tag sen när vi kollade i en gammal kokbok. Harfärsfylld lök fanns på en sida och det såg Jättegott ut. Nu kanske inte haren lockade men den är ju smidig att byta ut... Sen när vi satt och pratade lite om nyår kollade vi i Mannerströms bok husmanskonst. Då kom den där löken upp igen och den hade O & C funnit intressant. Vilket sammanträffande! Till huvudrätt åt vi såklart älg. Kallmarinerat innanlår tillsammans med Mannerströms potatisgratäng samt sås på rödvin och socker. Jättmumsigt. Efterrätten talar ju sitt tydliga språk och var inte mer avancerad än det låter. Vi åt förutom all mat även brieost i ugn med nötter samt honung. Supersmarrigt men nästa gång skall jag göra någoN fikonsås istället för honungen. Fortfarande sött men tror att det skulle passa bättre till. Allt detta godis och grejer oxå.. Höll på at spricka innan vi var klara. 
Olle var i full gång att leka hela kvällen igår. Han hade fullt upp med att leka. Riktigt kul! Stackarn snubblade på en tröskel och fick lite näsblod. Jag torkade honom bara två gånger så det var inte så farligt. Men ändå, lille stackarn:( han somnade tjugo i tolv så han missade fyrverkerierna. Det gjorde inte honom något och han sov så gott imen i sin vagn när vi var ute och sköt ett par raketer. Vi spelade lite Wii efter 12-slaget men drog oss strax därpå hemmåt.. Alla var trötta och trots allt så är det ju inte jättespeciellt med nyår. Hade vi varit ensamma hemma så hade nog jag somnat innan tolvslaget..

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0