2013

 
Då har vi firat in det nya året och kvällen blev super. Vi var hos våra "grannar" Ola och Camilla. Dem bor bara två och en halv kilometer bort så det är ju nästgårds. Nejdå, det finns många hus emellan men det är ju nästan granne iallafall.
Kvällens meny:
Förätt - Älgfärsfylld lök med tomatsås
Huvudrätt - Chilikött med potatisgratäng samt rödvin&sockersås
Efterätt - Gräddfil och färskostpannacotta med hallon
 
Maten var verkligen fantastiskt god. Jag blev lite inspirerad för ett tag sen när vi kollade i en gammal kokbok. Harfärsfylld lök fanns på en sida och det såg Jättegott ut. Nu kanske inte haren lockade men den är ju smidig att byta ut... Sen när vi satt och pratade lite om nyår kollade vi i Mannerströms bok husmanskonst. Då kom den där löken upp igen och den hade O & C funnit intressant. Vilket sammanträffande! Till huvudrätt åt vi såklart älg. Kallmarinerat innanlår tillsammans med Mannerströms potatisgratäng samt sås på rödvin och socker. Jättmumsigt. Efterrätten talar ju sitt tydliga språk och var inte mer avancerad än det låter. Vi åt förutom all mat även brieost i ugn med nötter samt honung. Supersmarrigt men nästa gång skall jag göra någoN fikonsås istället för honungen. Fortfarande sött men tror att det skulle passa bättre till. Allt detta godis och grejer oxå.. Höll på at spricka innan vi var klara. 
Olle var i full gång att leka hela kvällen igår. Han hade fullt upp med att leka. Riktigt kul! Stackarn snubblade på en tröskel och fick lite näsblod. Jag torkade honom bara två gånger så det var inte så farligt. Men ändå, lille stackarn:( han somnade tjugo i tolv så han missade fyrverkerierna. Det gjorde inte honom något och han sov så gott imen i sin vagn när vi var ute och sköt ett par raketer. Vi spelade lite Wii efter 12-slaget men drog oss strax därpå hemmåt.. Alla var trötta och trots allt så är det ju inte jättespeciellt med nyår. Hade vi varit ensamma hemma så hade nog jag somnat innan tolvslaget..


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0