Aj min kropp!

På lördag förstår ni så skall jag ut och dansa. Vi skall till Björnholmen loge och svänga våra lurviga i takter till black Jack. Det skall bli så roligt och jag har sett fram mot den här kvällen så länge. Dansa, pausa, dansa, pausa! 
 
Men idag vettni!! Idag har jag varit och tränat Tabata. För dem som inte vet var det är så tränar man med hjälp av sin egen kroppsvikt. Man kör olika övningar och det är allt ifrån armhävningar, benböj, rumpövningar till sjukt jobbiga upphopp och armhävningar däremellan. Ja, ni förstår ju själva. En aning svettigt och man kan ta ut sig hur hårt som helst. Idag körde vi 6 olika övningar. Vid varje övning kör man 20sek arbete, 10sek vila för att sedan repetera allting 8 gånger. Behöver jag säga att min kropp känns som överkokt pasta?
Inte helt genomtänkt kanske för jag har alltid som mest träningsvärk dag två vilket då blir på lördag. Dålig timing men ett par öl på det så kanske kroppen lear till lite:)
 
På tal om att dricka öl då va.. Vanligtvis så brukar jag inte dricka så mycket när jag går ut. Jag blir så fruktansvärt trött när jag dricker men lite är ju roligt. Jag brukar hålla mig till tre drickor - det räcker för mig:) Man vill ju inte vara helt askalas så det snurrar och man knappt kan stå på benen. Nu skall jag väl säga att det är inget jag har direkt erfarenhet av för jag är inte så hård på alkoholen. Nu för tiden är jag mest trött om kvällarna så det blir lixom inte av..
 
Nej, nu är det dags att ta kväll här. Jag skall upp ännu tidigare än vanligt imorgon. Usch, ibland förstår jag inte varför man utsätter sig för sådant... Men, det har ju sina tjusningar såklart! 

Kräksjuka och en jobbig vecka

Ja, varför ta en paus i allt det jobbiga som har varit omkring oss. Nejdå, vi kör på lite till och lite mer. 
Någonting nytt har inte hänt med sjukdomar och så vidare men åh, vilken vecka.
 
Vi kan börja med förra veckan. Jag hämtade Olle från dagis och från ingenstans så kräks han när vi precis kommit hem. Han spydde tre gånger på rätt kort tid och sen framåt eftermiddagen så blev han jättepigg. Ja, det var ju bra då. Det kanske inte var kräksjuka iallafall. Jag skulle nämligen iväg nu i helgen som var - Bosjökloster.
Och Jonas jobbade hela helgen så vi var beroende av barnvakt. Men, det gick ju bra och var ingenting mer mer det. På fredagen hade Måns oxå spytt men det gör han ju flera gånger varje dag så det är svårt att säga vad det var.. Men, det visade sig rätt snart vad det faktiskt var. Blir ni förvånade om jag säger Kräksjuka?
 
Jonas hade mått lite halvrisigt på söndagen men inte mer en massor av toalettbesök. Jo, han spydde faktiskt en gång men det var på eget bevåg. Jag var jättenöjd som hade klarat mig och det brukar jag göra men tjena!
Natten till tisdag fick jag gå och kräkas och det var inte bara ett par gånger och sen var det bra utan det var en väldans massa gånger.. Jag mådde dåligt till och med hela torsdagen. Igår (fredags) mådde jag nästan helt bra, bara lite sådär obekväm.
 
I torsdags så var det även dags för mammas operation. Operationen gick bra men hon var trött och slö efteråt. Hon fick iallafall komma hem igår och iochmed att jag var "friskförklarad" så hälsade jag och Olle på en kort, liten sväng. Kul att träffa dem men man såg på henne att hon var sliten - med all rätt såklart.
 
Också ett oroment i veckan som ni förstår.
 
Idag har Jonas jobbat, och gör fortfarande. Vi har haft full rulle här och om Olle vanligtvis är full av energi så vet jag inte vad han har varit idag. Lite lugnare än vanligt men ack så elak. Han har slagits, bitits, river ner saker, kastar saker och vägrar gå på toaletten. Så jädrans trotsig! Värst var nog när han tog en banan (fast han inte fick), tuggade på den och kletade ut det på fönstret! Hur kommer man ens på idèn?
 
Jag lever ju på hoppet och tänker hela tiden - det blir snart bättre! Han har ju varit helt vild ett tag men nu sen ett par veckor tillbaka så har det varit okej igen. Ja, det går väl upp och ner det där...
 
Det roligaste är att andra männsikor inte ens förstår vad jag pratar om när jag beskriver Olle. Att han är full av energi har nog alla förstått men vilken energi han kräver förstår nog inte alla. Jag är helt slut!!!
Barnen somnade iallafall runt 19.30 och det gick rätt bra, förutom att jag nyss fick söva om Måns men det är ju inte hela världen. Jag har så mycket som jag skulle behöva göra men vafan, jag vill väl oxå sitta på arslet i fem minuter. Men, det har jag ju gjort när jag skrivit färdigt här. Dessutom har  jag varit så fruktansvärt trött ett tag och det bidrar inte heller till att man har lust att hitta på saker och ting hela tiden. Men, är det konstigt när Måns vaknar klockan 06.00 var dag och drar mig i håret?
 
Dessutom, barnen ligger ju gärna i våra sängar. Olle har nu under sommaren legat i våran säng nästan uteslutande. Vi lägger honom i hans säng men det går en stund och sen kommer han intrippandes till oss.. Måns lägger vi alltid i egen säng men när han äter sitt första mål om natten så låter jag honom ligga kvar hos oss. Jag tror både han och jag somnar ifrån flaskan.. Olle är väldigt duktig för han lägger sig åtminstonde i fotändan men sen vaknar jag av att jag får ligga och hålla i mig för olle trycker ut mig. Det är väl öppen yta på enochenhalv meter mellan mig och jonas men på mig, då sover olle som allra bäst. Det har han alltid gjort..
Olle är en redig sjusovare egentligen men nu när måns vaknar så tidigt så brukar olle ryckas med.. 
 
Det där är helt enkelt en ond cirkel men jag har bara inte orkat. Det är vårat fel och inte barnens men nu känns det att man inte har fått sova ordentligt på många år...Fler skall det väl bli förvisso men, såfort det lugnar ner sig lite så är det dags för nya rutiner!!
 
Klart Slut

Bilhaveri

 
 
 
 
Suck! Va irriterad jag bli på saker som inte fungerar. Igår så stog våran skruttbil framför huset och av annan anledning så var jag tvungen att flytta den ett par meter. Och jo, vad innebär det? Den har varit igång alldeles för kort tid för att den skall ladda te sig - kort och gott: bilen startar inte!
 
Det här var ju egentligen ingen nyhet för oavsett batteri så pallar inte den bilen att man gör så. Jag är alltså billös idag. Vilket inte är hela världen. Olle skulle till dagis men det klarar vi oss utan. Eller?
 
 
 
 
 
Olle hittade en gammal Ferguson häromdagen. Det var grejer det.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt äventyr

Andra utmaningar - Nya äventyr

RSS 2.0